איך לבחור כסא בטיחות לתינוק?
הורים הידעתם? שימוש נכון בכסא בטיחות מונע 90% מהפציעות ומקטין בכ-70% את שיעור מקרי המוות. הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור את הכסא המתאים לילדכם
חובה להשתמש במושבי בטיחות בעלי תקן אירופאי או אמריקני
יש להתאים את הכסא לפי משקל, גיל וגובה הילד. ככל שילדכם יושב הפוך נגד כיוון הנסיעה זמן ממושך יותר, תהיה לו הגנה טובה יותר לראש ולעמוד השדרה.
יש להדק היטב (מבלי ללחוץ) את החגורות הפנימיות של כסא הבטיחות לגוף התינוק קדימה ולצדדים. חגורה רופפת מפחיתה בצורה משמעותית את אפקטיביות השימוש. רצוי להשתמש בכיסאות בעלי רתמות של "5 נקודות " האוחזות את הילד בשני צידי מותניו, מעל הכתפיים ודרך המפשעה, וולדחות את המעבר לשימוש בבוסטר ובחגורת הרכב ככל שאפשר.
התקנה לא נכונה של הכסא מסוכנת ומפחיתה משמעותית את יעילות ההגנה. המקום הבטוח ביותר הוא המושב האחורי, אבל בכל מקרה אין להשתמש בכסא הבטיחות במושב הקדמי, במידה והרכב מצויד בכריות אוויר.
במידה והרכב היה מעורב בתאונה, יש להחליף את כסא הבטיחות. למרות שכלפי חוץ עשוי הכיסא להיראות שלם, תפקודו ויכולת ההגנה שלו עלולים להיפגע.
מומלץ לרכוש כסא בטיחות לכל שלב ושלב בחיי הילד:
שלב ראשון - מגיל 0 ועד 12 חודש, עד משקל 13 ק"ג, מומלץ לקנות כסא מסוג N.B. שלב שני - מגיל שנה ועד גיל 4, משקל 9 ועד 18 ק"ג.
שלב שלישי - מגיל 4 ועד 10 שנים, ממשקל 15 ועד 36 ק"ג, יש להשתמש בבוסטר ובחגורה המוצלבת המקורית של הרכב.
עד גיל שנה יש למקם את הכיסא נגד כיוון הנסיעה, כיון שראשו של הילד נע באחידות עם כיוון גוף הכיסא, כך שנמנעת תנועה העלולה להפעיל לחץ על חיבור הצוואר. לאחר גיל שנה מומלץ לשנות את כיוון הנסיעה.
הטיפים באדיבות מוטי גרמיזה, מנהל פיתוח עסקי בחברת דוקטור בייבי, ראש ענף התינוקות באיגוד לשכות המסחר וחבר בוועדת התקינה הישראלית.