איך לזהות צ'ק חוזר?
שימו לב אם המרחק בין מקום מגוריו של נותן ההמחאה לבין סניף הבנק שלו לא סביר. במקרה של ספק רצוי להתקשר למספר הטלפון של נותן ההמחאה
לפי הפרסומים האחרונים, היקף החובות במערכת ההוצאה לפועל הוא כ-540 מיליון שקל בכ-3 מיליון תיקים בכל הלשכות בארץ.
לדברי עו"ד יאיר מסלם ממשרד דורון-טיקוצקי-עמיר-מזרחי, כדאי להיזהר כשמקבלים צ'קים בסכומים גדולים. מנגד, אם אתם חייבים לקבל המחאה כזאת, יש כמה צעדים שאפשר לנקוט לפני שמגלים שמדובר בצ'ק חסר ערך.
לדברי מסלם, "על מנת לגלות 'נורת אזהרה' להמחאה שהסיכוי שתחזור גבוה, יש לבדוק כמה פרטים עם קבלת ההמחאה. למשל, יש לבדוק אם פרטיו האישיים של נותן ההמחאה רשומים על
גבי
ההמחאה, או שבמקום כתובת רשומה תיבת דואר.
"עניין אחר שאמור לעורר חשד הוא מרחק לא סביר בין מקום מגוריו של נותן ההמחאה לבין סניף הבנק שלו. במקרה של ספק רצוי להתקשר למספר הטלפון של נותן ההמחאה. קו טלפון מנותק עשוי לרמוז על בעיה.
"בנוסף, אם מדובר בהמחאה על סכום גבוה, או אם יש חשש לגבי יכולת הפירעון, אפשר לדרוש מנותן ההמחאה כי יתקשר בו במקום לסניף הבנק שלו - ולברר מה מצב החשבון שלו. אם נותן ההמחאה הוא חברה בע"מ ומדובר בסכום גבוה, מומלץ להתעקש על קבלת ערבות אישית ממנהלי החברה או מבעלי מניותיה".
למי שמחזיק בידו המחאה שחזרה - מומלץ לפעול במהירות האפשרית. אם נותן ההמחאה נקלע לקשיים, נוצר לא פעם מרוץ בין הנושים לקבלת הכסף, ובדרך כלל העיקרון המשפטי הוא שכל הקודם זוכה.