לא מלקקים יותר
הם מעודנים ("מה זה הדבר הזה?") פיוטיים ("טעם של בונזו") ונהנים מהחיים ("כמו חטוף עם סמרטוט בפה") שלח, כהן ואלפר מגדירים מחדש את גבולות הסבל האנושי

לא דיברנו על זה בינינו, אבל יש סיכוי טוב שגם רץ המרתון (שהוא לא אלפר ולא כהן) נפל למשכב עם דפיקות לב וחולשה. הבטחנו לחזור עם מסקנות חותכות, אז הנה אחת: תפסיקו לאכול בקסטה השלישית - גג בשמינית.
כל גרם מעבר לזה הוא סתם מתוק מדי, חומצי בבטן - ועם יד על הלב, זה גם לא מחמיא בביקיני. על המסקנה העגומה חתומים שגיא כהן, מבקר המסעדות של מעריב ופרשן הספורט; עפר שלח, עיתונאי מעריב, פרשן כדורסל ומגיש התוכנית "שישי" עם רביב דרוקר, ורוגל אלפר, מבקר תרבות ומבקר הטלוויזיה המיתולוגי.
3 עיתונאים בכירים בהרבה מכדי לטעום גלידות הקריבו את עצמם למען החברה . או, כפי שסיכם זאת יפה אלפר בהתחלה: "אני מיד אמרתי שזה נשמע לי רעיון רע".
טעימה ראשונה: גלידת "צ’יז קייק בראוניז" - גלידת שמנת בטעם עוגת גבינה, עם חתיכות בראוניז
כהן: אי אפשר לתאר במילים כמה זה נורא. צריך משורר שיעזור לנו. זה זוועה.
אלפר: יש לזה רק טעם לוואי.
שלח: אם לא היה כתוב שזה צ’יז קייק, לא הייתי מזהה את זה.
אלפר: זה כמו סמרטוט שתוחבים לפה של חטוף.
כהן: זה מזכיר לי שכשהייתי קטן הייתי אוכל פלטת מטוגנים, ואחר כך זה היה עולה לי.
רוסו: כן, אפשר לומר שיש לגלידה טעם של צרבת.
כהן: הקיץ הזה הוא בסימן "בן אנד ג'ריס - צרבת".
ציון : 2

טעימה שנייה: סנדוויץ' קסטה משתי עוגיות רכות, עם חתיכות שוקולד ובתוכן גלידת שמנת בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד. המחיר: 9.50 שקל לים ליחידה במשקל 102 גרם.
אלפר: זה מעולה.
שלח: אין ספק שמישהו בחברה אמר: "קרמל! זה הטעם של הקיץ!".
אלפר: שמתם לב שיש היום בעולם הגלידות האמריקני נטייה לעשות דברים בצ'אנקס? זה כבר לא שבבים, פצפוצים, שוקולד צ’יפס. זה צ’אנקס, לאמפס. זה מעולם החשיבה של שמנים.
אלפר: הנה לכם הטעם הגדול של הקיץ!
ציון : 8
טעימה ראשונה: "קרים קריספ דאבל שוקולד" - שני ואפלים רזים ומתפצחים, וביניהם גלידה וקרים קריספ דאבל קרמל. המחיר: 14.99 שקל ליחידה.
אלפר: קסטה היא מוצר שעובד כבר שנים. הוופל מיותר פה. אני לא הייתי מוסיף את הקראנצ’יות, ואני גם לא אוהב קרמל.
כהן: וואו, כמה שזה רע.
שלח: אחרי שגמרתי לאכול אחד כזה שלם, אני יכול לסכם: זה רע מאוד.
ציון : 4
טעימה שנייה: גלידת שמנת בטעם קפוצ’ינו, עם רוטב קרמל וחתיכות טראפל. המחיר: 29.90-34.90 שקל לאריזה של 473 מ”ל.
כהן: גם פה תקעו את הקרמל.
שלח: שוב?
אלפר: ואיך גלידת הווניל שמסביב?
כהן: איומה.
שלח: בואו נחליף גלידה.
ציון: 3
טעימה ראשונה: גלידת עוגת גבינה ופירורים - גלידה בטעם עוגת גבינה עם פירורי עוגיות. המחיר: 23.95 שקל לאריזה של 1.3 ליטר.
כהן: דומה לבזוקה.
שלח: אולי אם נצליח לסיים את זה, למטה יהיה כתוב שבגיל 21 נגיע לירח.
אלפר: פרוורטי כמה שזה רע. מה זה הדבר הזה?
שלח (בודק את הרכיבים על האריזה:( הגלידה מכילה גלוטן חיטה. יש אנשים שרגישים לזה.
אלפר: גם מי שרגיש לגלוטן חיטה ימות הרבה קודם מדברים אחרים בגלידה הזו.
כהן: אני לא מרגיש כל כך טוב.
ציון: 0

טעימה שנייה: חטיפי הגלידה - קוביות שוקו Dibs מצופות שוקולד חלב. המחיר: 8.10 שקלים לאריזה של 44 גרם.
אלפר: זה ממש גלידה לכלבים. תטעם ותראה שאני צודק.
כהן: דומה לבונזו.
שלח: אתה מפציץ את עזה בכאלה, והם נכנעים.
כהן: פשוט איבדו כיוון מרוב התחכמויות.
אלפר: כאילו אנשים כבר השתעממו מסתם גלידת וניל.
ציון: 0

"מאגנום דיזייר שוקולד צ’אנקס" - ארטיק בציפוי שוקולד מריר ושבבי קרוקנט, במילוי גלידת שמנת בטעם שוקולד עם חתיכות שוקולד מריר ונוגט. המחיר: 8.20 שקלים ליחידה.
ארגז מלא מאגנום אותר בתחתית המקרר והוגנב אל הצד האחורי של השולחן. קהל הטועמים עצבני.
שלח: מה זה?
כהן: עוד לא גמרנו?
שלח (קורא את הכיתוב על האריזה:( מה זאת אומרת "שוקולד מאקוודור?"
כהן: זה שוקולד שהפולים שלו מגיעים מאקוודור. היום המגמה בעולם השוקולד היא סינגל אוריג’ין שוקולד.
שלח: ומה זה "שבבי קרוקנט?"
כהן: זה הדבר הזה שנראה כמו אבעבועות.
אלפר: השוקולד מצוין.
שלח (בתסכול:( על מה בזבזנו את זמננו עד עכשיו?
אלפר (בכעס:( למה קיבלנו את זה רק בסוף?
כהן (באפיסת כוחות:( זה רק למי שצולח את הזוועות שצלחנו.
שלח: יופי, זה גם בהשגחת רבנות נהריה.
ציון: 10
הכתבה במלואה מתפרסמת היום ב"עסקים שישי"