משטרת ישראל תקדם חקיקה אשר תאפשר העסקת אזרחים
החלטת המשטרה התקבלה בעקבות איומי ההסתדרות כי תכריז סכסוך עבודה במשטרה לאחר שעובדי חברות כח האדם המועסקים על ידי המשטרה התארגנו והקימו ועד עובדים
העובדים ממלאים במשטרה תפקידים רבים, בהם שירותי מזכירות, אחזקה, נהגים, מכונאי רכב וחשמלאים, עובדי ארכיב, טבחים והנהלת חשבונות. כמחצית מהעובדים מועסקים במטה הארצי של המשטרה בירושלים. רובם הגדול מועסקים כבר יותר משנה ושיעור ניכר מהם אף מועסק יותר ל-5 שנים.
התארגנות העובדים בהסתדרות נעשתה לאחר שנודע שאין בכוונת המשטרה לקלוט אותם כעובדים מן המניין, כפי שמחייב חוק חברות כוח אדם. החוק שנכנס לתוקפו בינואר השנה, מחייב את המעסיק בפועל לקלוט עובד חברת כוח אדם לשורותיו, לאחר שהשלים 9 חודשי עבודה.
השר והמפכ"ל לא הגיבו לפנייתו של עיני במשך חודשיים. המשטרה הסתפקה במכתב לקוני שנשלח לעיני לפני חודש מטעמו של ראש אגף משאבי אנוש, ניצב עמיחי שי, ובו הבטיח לעדכן בהתפתחויות. בתגובה, שיגר עיני מכתב לשר, לפני כ-10 ימים, שבו איים כי המשך התעלמותם מדרישת ההסתדרות תביא להכרזת סכסוך עבודה במשטרה.
"נקדם מפגש בין נציגי המשטרה לנציגי ההסתדרות"
אתמול שלח השר לבטחון פנים, אבי דיכטר, מכתב ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני בעניין קליטת עובדי חברות כוח אדם המועסקים במשטרה. השר לבטחון פנים כתב כי הסגל הבכיר של משטרת ישראל התכנס והחליט לקדם שינוי חקיקה, שיאפשר העסקת אזרחים במישרין על ידי משטרת ישראל וביקש את סיועה של ההסתדרות בעניין.
היום הודיע השר על נכונותה של המשטרה לקלוט עובדים אלה לשורות המשטרה. עיני בירך על ההחלטה ואמר: "מדובר בהתפתחות חיובית. המשטרה קיבלה את ההחלטה האחרונה ונשמח לסייע לה להעביר את
תיקוני החקיקה הנדרשים לצורך קליטת העובדים. כבר בימים הקרובים נקדם מפגש בין נציגי המשטרה לנציגי ההסתדרות כדי לגבש דרכים לפעול יחד".
שינוי החקיקה נדרש בגלל שהמשטרה אינה יכולה לקלוט את העובדים כשוטרים. היועץ המשפטי של האגף לאיגוד מקצועי, עו"ד שי תקן, אמר: "אנחנו מבינים שהמשטרה אינה יכולה לקלוט בהכרח את העובדים כשוטרים משום שהדבר דורש הכשרה. עם זאת אפשר לקלוט את העובדים כעובדי משטרה שאינם שוטרים לפי המודל של אזרחים עובדי צה"ל תוך שינוי מתאים בחקיקה".