"בכל מכסה שהרמנו ברב-בריח מצאנו ביוב"
ביהמ"ש ידון היום בהצעות לרכישת רב-בריח ובהארכת הקפאת ההליכים בעניינה. שמואל דונרשטיין, שמתמודד על רכישתה, מקווה כי העסקה תחזיר אותו לעסקים בארץ. ראיון בלעדי
אחת ההצעות שהוגשו היא של התעשיין ואיש העסקים שמואל דונרשטיין, שזהו הסיבוב השלישי שלו במשא ומתן לרכישת רב-בריח.

דונרשטיין היה בעבר הבעלים של חברת עץ כרמיאל, שאותה מכר לחברת הדלתות הגדולה בעולם מזונייט מקנדה; בעליה של רשת דלתות וחלונות היוקרה אופן גלרי; ומאוחר יותר שימש כסגן נשיא חברת מזונייט.
ב-5 השנים האחרונות מתגורר דונרשטיין באנגליה, וכיום הוא משקיע בעיקר בנדל"ן בחו"ל. אך כעת, בראיון בלעדי ראשון מאז נקשר שמו כמועמד מוביל לרכישת החברה, הוא מספר כי הוא מקווה שרב-בריח תחזיר אותו לעסקים בארץ.
עם קריסת החברה הציע דונרשטיין 40 מיליון שקל עבור המוניטין והמותג של רב-בריח ועוד 10 מיליון שקל עבור רכוש קבוע. אך בשבועות האחרונים נקלע דונרשטיין, מועמדם של הבנקים הנושים לרכוש את רב-בריח - כבר מתחילת הפרשה, לריב אישי עם בעלי החברה, האחים בחרי - שכועסים על הצעתו הנמוכה יחסית 50) מיליון שקל.( האחים אף טוענים נגדו כי השתמש בחומר סודי שנחשף בפניו במגעיו עם הבנקים הנושים.
עבר ביניכם חתול שחור?
"בעיניי אין כאן עניין אישי, אבל במכירת עסק שהשקעת בו את נשמתך יש אמוציות. הוזמנתי על-ידי אברהם בחרי לקנות את רב-בריח, וניהלנו משא ומתן עד כמה ימים לפני הפנייה לבית המשפט. בדצמבר 2007 חתמנו על מזכר הבנות כדי לחתום על חוזה ב-28 בפברואר .2008
"השקעתי 300 אלף דולר, שהיו אז 1.2 מיליון שקל,
"כשגמרנו לבדוק, לא מצאנו לא ,12 לא ,13 לא 8 ולא שום רווח אחר. בכל מקום שהרמנו מכסה, הביוב יצא החוצה. ביטלנו את מזכר ההבנות והמשא ומתן הופסק."
כיצד חודש המשא ומתן?
"אברהם פנה אליי שוב אחרי 3 שבועות, המשכנו לדבר עד שהגענו למתווה כמה ימים לפני קריסת החברה. אם ארכוש את רב-בריח, אסגור בכך מעגל- ברחוב שבו ממוקם מפעל החברה באשקלון בניתי ב-1986 את מפעל ממתקי מוטי, שנמכר לעלית ועבר לנצרת מאוחר יותר".
כעת מאשימים אותך האחים כי השתמשת במגעים שהיו לך עם הבנקים הנושים בחומר שנחשף בפניך בבדיקת הנאותות.
"לא היה ולא נברא. הבנקים מינו את הכלכלן אלון כהן למלווה של החברה מטעמם בינואר השנה. הוא שהמליץ לי לקנות את רב-בריח, וניהלתי איתו דיונים. זה הקשר היחיד שהיה לי עם הבנקים".
"אגב, זה היה הסיבוב השני שלי עם החברה. הסיבוב הראשון היה לפני כ-3 שנים, כשעוד שימשתי כסגן נשיא מזונייט. הצעתי שמזונייט תקנה את רב-בריח באמצעות עץ כרמיאל, אבל מצאנו שהחברה נמצאת בתזרים שלילי".
"אורי בחרי הציג בפנינו אז תוכנית הבראה. החוב לבנקים עמד על 85 מיליון שקל, היום הוא כבר הגיע ל-175 מיליון שקל. הצעתי להם 85 מיליון שקל, והם סירבו. הם רצו 150-140 מיליון שקל."
דונרשטיין האשים את האחים בחרי כי הם מנעו ממנו גישה לחדר מצב שהקים עו"ד החברה מישל אוחיון. אך אוחיון מכחיש שחדר מצב בכלל קיים.
"הגיע לידי מסמך שנקרא 'מתאר למשקיע,' שפרסמו עו"ד אוחיון ורו"ח צביקה רז ב-25 במאי ,2008 כלומר במהלך ההקפאה," מספר דונרשטיין. "המסמך מוגדר סודי ביותר, ויש בו הצעה למשקיעים שלא דרך הנאמנים - דבר המנוגד לחוק. את האינפורמציה הנכונה יקבלו מאברהם בחרי, ולנאמנים אין שום גישה לחומר למעט הדוח האחרון של 2006 והדוחות של אנשי החברה, שהם דוחות מטעם".
"אברהם בחרי רוצה מאוד להישאר בחברה, ולכן הוא בונה מתווה להכנסת שותף. על־פי המתווה ישקיע בחרי 30 מיליון שקל, והמשקיע 30 מיליון שקל נוספים; הם יממשו את חטיבת הרכב תמורת 20 מיליון שקל, ועם זה ילכו לבנקים ויפרסו את החובות על פני 10 שנים. בנוסף במסגרת הסדר נושים יימחקו 70% מהחוב לספקים ולנושים אחרים מחוץ לבנקים."
מה למעשה הצעת?
"אני מציע לרכוש את כל חטיבת הדלתות של רב-בריח (לא כולל חטיבת הרכב, ר.מ) על עובדיה כעסק חי. ההצעה כוללת רכישת מוניטין ורכוש קבוע של חטיבת הדלתות של רב-בריח, תשלום חובות לעובדים (המוערכים ב-5 מיליוני שקל,( פיצוי ללקוחות (כמה מיליון שקלים,( לספקים (חוב של כ-30 מיליון שקל) ולזכיינים 9) מיליון שקל.(
"אני לא רוצה לומר כמה הצעתי, אבל מדובר בסכום גבוה בהרבה מזה שהצעתי בהתחלה. רב-בריח חיה תוך ניסיונות הישרדות כבר 5 שנים. אם בחרי היה משכיל למכור אותה לפני שנתיים וחצי, הוא היה אדם מאושר היום."