"שלוש בעשר - מי קונה דולר?"
נתי לייזר אנליסט פורמולה שוקי הון, מנתח את השוק שנוצר במטבע שכבר לא נחשב להכי החזק בעולם
לדברי נתי לייזר מפורמולה שוקי הון, מצבו של המטבע הירוק מזכיר במעט את צעקות השוק "שלוש בעשר". מי היה מאמין שהמטבע החזק בעולם הגיע לשער היסטורי, שלושה שקלים וקצת עבור דולר אחד.
לייזר מציין כי למרות התערבותו של בנק ישראל ברכישת דולרים, המשיכה מגמת היחלשות הדולר מול השקל, ומונה את הסיבות שהביאו לדעתו לכך.
לכל גאות יש שפל כבר אמרנו?
בחמש השנים שחלפו רשם הדולר שיא של כל הזמנים ושלל סיבות תרמו לכך, בהן גם המצב הביטחוני שהקשה על השקל ביחס לדולר.

אסדת נפט EPA
פערי הריביות המשתנים חדשות לבקרים: העלאת הריבית כגורם מכריע המשפיע על יחסי השקל-דולר. פער הריביות השורר בין ישראל לארה"ב ככל הנראה עומד להתרחב בשבוע הבא, ביום שני צפוי הנגיד לפרסם את החלטתו ולהעלות את הריבית בשיעור של רבע עד חצי אחוז.
גורמים חיצונים: המסחר בנפט ממשיך לקבוע שיאים חדשים והעובדה כי חבית הנפט מתומחרת בדולרים מביאה למכירתה ברף גבוה מאוד של כ-132 דולר.
סחורות: עליית מחירי הסחורות בעולם נובעת מנפילת הדולר. עליית מחירי הסחורות מושפעת מכמה סיבות בסיסיות, בהן אפיק השקעה חלופי למניות, השפעות אובייקטיביות של ביקוש והיצע, והגדלת הביקוש לסחורות על ידי סין.
בנוסף, ראוי לציין כי שינוי קיצוני במזג האוויר
שהביא לפגיעה ביבול תרם אף הוא לעליית מחיר הסחורות החקלאיות.
לצד כל אלה, נמשכת הציפייה להחלטת הנגיד לגבי העלאה אפשרית של הריבית נוכח העלייה במדד המחירים לצרכן לחודש אפריל. עלייה שהעלתה את החששות לאינפלציה גבוהה מיעדי בנק ישראל.