ירידות קלות בבורסה
לאחר יום של זינוקים, מימושי רווחים בבורסה של תל אביב. המדדים המובילים יורדים בעד 0.74%. זאת בצפייה לקביעת הריבית בארץ ביום שני
מדד תל-אביב 25 יורד ב-0.19% לרמה של 1,090 נקודות, מדד תל-אביב 100 יורד אף הוא ב-0.19%% לרמה של 1,061 נקודות, ומדד הנדל"ן יורד ב-0.74%. מחזור המסחר נמוך, ומסתכם עד כה ב-200 מיליון שקל.
יו"ר הפד, בן ברננקי, החליט שלשום להוריד את הריבית בשיעור חד של 0.5%, לרמה של 4.75%, מעבר לציפיות המוקדמות של רוב האנליסטים להפחתה בשיעור מתון יותר של 0.25%. זו הפחתת הריבית הראשונה בארצות הברית מזה ארבע שנים.
ירידת הריבית הובילה גם אתמול לעליה במדדים בבורסות וול סטריט. מדד הנאסד"ק עלה ב-0.56%, ומדד הדאו-ג'ונס עלה ב-0.55%. גם במזרח נסגרו הבורסות בעליות קלות, ובאירופה הבורסות נסחרות במגמה שלילית, ורושמות ירידות של עד 0.9%.
בארץ המשקיעים מצפים להחלטת פרופ' סטנלי פישר נגיד בנק ישראל לגבי הריבית במשק, שתתקבל ביום שני הקרוב. נראה כי הנגיד לא ישנה את הריבית, אך יש גם הערכות כי הנגיד יעלה את הריבית ב-0.25%.
זירת המט"ח
הדולר נחלש קלות מול השקל ב-0.06% ושערו עומד על 4.0556 שקל. מתחילת אוגוסט נחלש הדולר ביותר משבעה אחוז. היורו מתחזק מול השקל ב-0.63% לרמה של 5.6987 שקל. נציין כי הדולר צונח בשווקי העולם, וכרגע המטבע האירופי נסחר ברמה הנמוכה מ-1.4 דולר.
אסף הפטל ורותם דוידוביץ' מנהלי מסחר מט"ח באקספרט פיננסים מסבירים כי הדולר נפל בעקבות הורדת הריבית הפתאומית בארה"ב שהפכה את ההשקעה בו לפחות אטרקטיבית. הורדת הריבית תרמה לעליית היורו, שגיע לשיא של כל הזמנים אל מול הדולר. השפעות ירידת הריבית בארה"ב מורגשות גם אצלנו.
הדולר צפוי להמשיך
ולהיחלש עקב העלייה בריבית השקלית הצפויה בסוף החודש ובעקבות אינפלציית ביקושים. לכן, ניתן לצפות שלמרות הירידה בריבית הדולרית עדיין תתכן עליית ריבית שקלית שתגרור את הדולר להמשך ירידות אפילו אל מתחת לארבעה שקלים לדולר.