ערוץ הבריאות
פרוייקט "BIGTIME": השף שלי ואני. אלי פפושדו פתח שולחן אל השף האהוב עליו, אביב משה ממסה. הם דיברו על פחד מטיסות, זהות לאומית וחיי נצח
"מסה בלטינית זה שולחן", אומר משה, "והשולחן של פפו תמיד שמח. הוא אף פעם לא בא לאכול לבד, וברגע שהוא נוחת במסעדה, מתחילה תנועה ערה של אנשים סביבו: חברים באים והולכים, האלכוהול זורם כמו מים והאווירה עליזה ותוססת. בשבילי זה תענוג לבשל לשולחן כזה, לסועדים שיודעים להעריך אוכל טוב ובאים ליהנות עד הסוף".
כשאני מצטרפת לשולחן של פפו, במוצאי שבת, מעט לפני חצות, אני מגלה על מה כל המהומה: חבורת הגברים העליזה מוקפת בנשים יפות, שמתחלפות כל הזמן. לשולחן זורמות כמויות אדירות של מזון משובח - סקלופס בציפוי שומשום ווסאבי, קלמרי סגול עם רליש צלופח וקרם לימון או פילה מוסר בבויאבז פירות ים, והמלצרים דואגים שכוסות השמפניה תמיד יישארו מלאות. למרות שכבר די מאוחר, אף אחד לא חושב על מחר, וכולם נהנים מהרגע שלא יחזור. במסה, שמעוצבת בלבן בוהק, יש מי שאולי ירגישו ניכור, אבל פפו מרגיש כאן בבית.
באופן טבעי פפו לוקח על עצמו את תפקיד המארח: עורך היכרויות ומחבר בין כולם, ודואג שאיש לא יישאר רעב או צמא. "תאכלי, זה טעים", הוא מעמיס לי תלולית סביצ'ה בצלחת, בעוד שהוא עצמו לא מכניס לפה פירור. כבר שנים הוא נמנע מזלילות ליליות, ועל הרגלי התזונה המוקפדת שלו עוד נדבר בהרחבה בהמשך. "את יודעת מה הקשר המיוחד שיש לי למסה?", הוא שואל אותי.
לא.
"ג'קי אשכנזי, אבא של מור אשכנזי, אחד השותפים במסעדה, הוא הגינקולוג המשפחתי שלנו, שבזכותו יש לי שלושה נכדים מקסימים. הרבה לפני שהמסעדה נפתחה מור בא להתייעץ איתי בענייני ההשקעה והקונספט. הרעיון היה לפתוח מקום מפואר שמחבר מסעדת גורמה ובר, בהשקעה תקדימית של יותר ממיליון דולר. בלונדון יש לא מעט מקומות כאלה, שאתה בא לאכול בהם ארוחת ערב וממשיך לבלות בבר. האמנתי שגם בתל אביב זה יכול לעבוד בהצלחה. את השף אביב משה הכרתי כשהוא בא אליי הביתה לבשל ארוחות פרטיות, ומאוד התרשמתי מכישוריו. חשבתי שהחיבור בינו ובין מסה חיובי ונכון, כי לאביב יש סגנון בישול מיוחד וטאץ' אישי באוכל, וזה מה שהופך שף טוב לכוכב".
מה מייחד אותו משפים אחרים?
"הוא מאוד קריאטיבי, ויש לו תעוזה במטבח. לא הרבה שפים היו מעזים להגיש לסועדים כבד אווז בשוקולד לבן, או פסטייה צלופח. אבל מה שאני הכי מעריך אצל אביב זה שהוא מבשל מהלב. אני רגיל לכל השפים הצרפתים הסנובים האלה, שגם ללקוחות הכי טובים שלהם מסוגלים לסגור את המטבח בפרצוף. בכלל, כיום אני נהנה הרבה יותר לאכול במסעדות בארץ מאשר בצרפת או באנגליה. רמת האוכל בישראל עלתה פלאים בשנים האחרונות,
אני דווקא שמעתי שאתה לא מעוניין שאנשים יידעו שצ'ינו לטינו, רשת המסעדות האסייתיות שפועלת במלונות שלך, נמצאת בבעלות ישראלית.
"שטויות, אף פעם לא הסתרתי או הצנעתי בעסקים שלי את הקשר לישראל. עובדה שאת צ'ינו לטינו מנהל בחור ישראלי".
כשהלחץ במסה נרגע, השף אביב משה עוזב את המטבח ומצטרף לשולחן עם חברתו נטלי עטיה. פפו מספר לה שאת סוף השבוע האחרון הוא בכלל לא תיכנן לבלות בארץ, אבל טלפון מאביב, שביקש ממנו להגיע למסעדה לראיון משותף, שינה לו את התוכניות.
"אני ופפו זה סוג של אהבה ממבט ראשון", אומר משה. "נפגשנו לפני כמה שנים, כשבאתי לבשל אצלו ארוחה פרטית. הוא קיבל אותי בחיוך גדול וביקש ממני להרגיש כמו בבית. גיליתי איש מדהים, חם ולבבי, שמדבר אל כולם בגובה העיניים. המלצרים במסעדה מאוד אוהבים אותו, כי חוץ מזה שהוא לארג' ותמיד משאיר טיפים נדיבים, הוא מתייחס אליהם בכבוד ומקפיד להתעניין בשלומם. זו תכונה שאני מעריך מאוד, ועם הזמן התפתח בינינו קשר חברי".
פפו: "אבל עדיין לא הגעת לבקר אותי בלונדון".
משה: "נכון, אבל אני מבטיח שזה יקרה בקרוב. יש לי פחד טיסה, וכל נסיעה לחו"ל עולה לי בבריאות".
פפו: "הדרך הכי טובה להיפטר מפחדים היא להתמודד איתם. תסבול כמה שעות בטיסה, ואני מבטיח לך שבלונדון תקבל פיצוי הולם ותיהנה מכל רגע".
הבנתי שלפני כמה חודשים העתקת את מקום מגוריך ללונדון רשמית.
"אני נמצא שם המון, אבל עדיין גר בכפר שמריהו. מה שמחזיק אותי בארץ זו הבת הקטנה שלי, אליענה בת ה־7, שהיא הדבר החשוב בחיי. אם אני לא רואה אותה כמה ימים, אני נהיה חולה מגעגועים. אנחנו מבלים המון יחד, וגם את הקפיצה הנוכחית שלי לארץ החלטתי לנצל כדי לבוא ולקחת אותה להפלגה קצרה ביאכטה שלי".
הכתבה המלאה - בגיליון ספטמבר של המגזין "BIGTIME". להזמנת מנוי ל"BIGTIME" חייגו: 6200*