שפרו את הסרטון שלכם
כתבתם תסריט מדהים, צילמתם שעות והעליתם ליוטיוב. אז איך זה שהתוצאה נראית רע כל כך? ניצן וידנפלד מסביר, ונותן 10 טיפים שישפרו את המצב
אבל המצב לא חייב להיות כך: לא כל הסרטונים ביוטיוב צריכים להיראות כאילו עשו אותם מלגו. המזל שלכם הוא שרוב היוצרים ביוטיוב לא הגיעו מאולפני הטלוויזיה. הם אפילו חובבניים יותר מכם, כך שדי בכמה טיפים פשוטים כדי לתת לכם יתרון מנצח ולהבליט את סרטון הווידאו שלכם.
1) לאחר ששלחתם את הסרטון ליוטיוב, הוא מעובד מחדש בשרתי האתר בתהליך הנקרא קידוד. המטרה היא לשנות את הרזולוציה שלו ל-320x240, הגודל של החלון ביוטיוב, ולהקטינו ככל האפשר. ככל שתשאירו למקודד של יוטיוב עבודה רבה יותר, כך התוצאה תיראה פחות טוב. האינטרס שלכם הוא לבצע בעצמכם כמה שיותר מהעבודה בעזרת תוכנת עריכה פשוטה.
2) לא משנה אם יש לכם מסרטת HDTV משובחת או מצלמפון (מצלמה סלולרית), השתמשו ברזולוציה הגבוהה ביותר ובמספר הגבוה ביותר של פריימים לשנייה שהמכשיר שלכם מסוגל לתמוך בו. כך יתקבל חומר גלם טוב יותר לקידוד.
3) צלמו כל סצינה לפחות פעמיים, אם אפשר. בכל מקרה אתם עומדים לערוך את הסרטון, אז למה שלא תוסיפו קצת עניין בעזרת חיתוך והדבקה של כמה זוויות צילום? בנוסף, שני טייקים יספקו לכם די חומר גלם כדי להעלים תקלות מביכות (אלא אם כן התקלות הן המטרה של הסרטון).
4) אם תמקמו את ההתרחשות שאתם מצלמים בדיוק במרכז התמונה, התוצאה תיראה
משעממת. המוח האנושי אוהב שמשחקים איתו קצת, לכן מומלץ להזיז מעט את מוקד הצילום. היעזרו ב"חוק השלישים": חלקו את הצילום למעין לוח איקס-עיגול. מרכז ההתרחשות צריך לגעת (מבפנים) באחת הצלעות של הריבוע המרכזי.
5) הכלל החשוב ביותר: הקפידו שיהיו בתמונה כמה שפחות התרחשויות. כל תנועה מיותרת, כגון מסך טלוויזיה שפועל ברקע, תנועת מכוניות הנשקפת מהחלון או אח קטן ומעצבן, היא עוד משהו שהמקודד צריך להתמודד איתו, לכן היא תפגע באיכות התוצאה הסופית. בנוסף, גם אם במסרטה שלכם יש מייצב תמונה, השתמשו בחצובה או הניחו את המצלמה על משטח יציב כדי להימנע מרעידות היד.
6) צלמו במקום מואר היטב, מפני שהמקודד מתקשה מאוד להבין מה קורה באזורים חשוכים. תמיד תוכלו להחשיך צילום בהיר מדי בעזרת תוכנת העריכה, ואילו התהליך ההפוך יוסיף לסרטון שלכם נקודות צבע מיותרות. העדיפו תאורה טבעית או צהובה על פני נורות ניאון, ואל תשכחו לבצע איזון לבן לפני תחילת הצילום.
7) עריכה ואפקטים (כולל פייד-אין ופייד-אאוט) – רק בעזרת תוכנת עריכה. המחשב שלכם מסוגל לבצע את העבודה טוב יותר מכל מסרטה.
8) השתמשו במיקרופון חיצוני. המיקרופונים שבמסרטות מספקים איכות גרועה וקולטים יותר מדי רעשי רקע.
9) אם צייתתם לכל הצעדים שפורטו במדריך, צריך להיות במחשב שלכם קובץ גדול המכיל את הסרטון שלכם. כדי לחסוך עבודה נוספת למקודד של יוטיוב, מומלץ לבצע בעצמכם את פעולת הקידוד ולשנות את הרזולוציה. לשם כך מוטב לבחור במקודד H264, הידוע גם בשמו המקצועי MPEG 4 AVC. ניתן להוריד אותו כאן. פשוט שנו את הרזולוציה ל-320x240 וסמנו את האפשרות Deinterlace (שמתקנת את הפסים המעצבנים המופיעים בזמן תנועה). אם הסרטון שלכם צולם ביחס שאינו מתאים, דאגו שהמקודד יוסיף מסגרת שחורה סביב התמונה, ממש כמו בסרטי DVD.
יוטיוב מאפשר לכם להעלות קבצים שנפחם עד 100 מגהבייט. כוונו את הגדרות האיכות של המקודד כדי לנצל כל מגהבייט אפשרי. שימו לב: בהתאם לאורך הסרטון ולסוג המחשב שלכם, התהליך עלול לגזול זמן רב.
10) הפיצו בעצמכם את הסרטון שלכם. בררו מהי בעצמכם מה הרזולוציה שבה תומך כל אתר (אפשר למצוא את זה בעמודי העזרה) וקדדו מחדש את הסרטון. אם תיתנו למישהו אחר לעשות זאת, התוצאה תהיה קידוד מוגזם של הקטע ואיכות גרועה.