סאן-פארמה רוכשת את תרו
תאגיד התרופות ההודית ישלם תמורת תרו 454 מיליון דולר. כמעט מחצית מהסכום ישמש לסגירת החובות של יצרנית התרופות הישראלית
בנוסף לעסקה זו, תרכוש סאן-פארמה באופן מיידי 7.5 מיליון מניות של תרו תמורת 45 מיליון דולר. מטרת הרכישה - להעמיד לרשות תרו מימון ביניים מיידי.
העסקה מהווה סיום תהליך שהחל בסוף מרס 2007, אז הודיעה תרו על כוונתה לטפל בבעיות הנזילות המשמעותיות שלה מתוך מטרה להמשיך להתקיים ולצמוח. במסגרת התהליך יצרה תרו קשר עם למעלה מ-20 גופים בנוגע לעסקת מכירה. בשלב השני ערכה החברה בדיקות נאותות והמשיכה בדיונים עם מספר גופים. מתרו נמסר כי בסיוע היועצים הפיננסיים של החברה, קבוצת בלקסטון, הגיעה מועצת המנהלים להחלטה כי העסקה עם סאן תשרת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים של בעלי המניות של החברה, עובדיה, לקוחותיה, ספקיה והמוסדות הפיננסיים.
בעקבות ההסכם בין תרו לבין תאגיד סאן, תוקם חברת בת ישראלית חדשה של סאן שתתמזג עם תרו ותרכוש את כל מניות החברה. המיזוג יהיה כפוף לכמה תנאים וביניהם אישור בעלי המניות של תרו, כמו גם אישורים של הרשויות הרגולטוריות. בנק ההשקעות מריל לינץ וחברת פירס פנר וסמית' הגישו את חוות דעתם על הוגנות ההסכם למועצת המנהלים של החברה.
"אנו מאוד שמחים על עסקה זו", אמר יו"ר תרו, ד"ר בארי לויט. "העסקה עומדת במטרות שלנו לייצר ערך עבור המשקיעים שלנו, ולמצב את תרו כפלטפורמת צמיחה בתוך תאגיד סאן. סאן תהווה בית מצוין עבור העובדים והמוצרים שלנו. אנו מודים מאוד על התמיכה של העובדים, הלקוחות והמוסדות הפיננסיים בחודשים האחרונים, ומאמינים כי העסקה עם סאן תציב את תרו במסלול לעבר יציבות פיננסית וצמיחה בשווקים העולמיים".
יו"ר מועצת המנהלים של סאן, דיליפ שנגבי, אמר: "אנו מצפים לעבוד ולהתקדם עם תרו ועובדיה. זוהי הזדמנות טובה עבור סאן ותרו לשיתוף פעולה ליצירת ערך נוסף ותוספת של ארגון בינלאומי המשלים את עסקיה של סאן. אנו מתכוונים לבנות על ההתמחות של תרו בדרמטולוגיה, תרופות גנריות ומוצרים ללא מרשם. עם התווספות 170 מדענים מוכשרים לצוות שלנו אנו צופים לגידול במספר בקשות האישור למוצרים בעלי מורכבות גבוהה".
חברת סאן ההודית, אשר נוסדה ב-1983, רשמה בשנה שהסתיימה במרס 2007 הכנסות בהיקף של כ-515 מיליון דולר ורווח נקי של כ-192 מיליון דולר. נתונים אלה משקפים גידול שנתי של 30% בהשוואה לעשר השנים האחרונות. החברה רשומה למסחר בבורסה ההודית ונסחרת לפי שווי שוק של כ-5 מיליארד דולר.
החברה נמחקה מהנאסד"ק בסוף 2006
הסכם המכירה של חברת תרו מסמל את סוף הסאגה המתמשכת של חברת התרופות הישראלית. בשנת 2004 עוד נסחרה החברה בבורסת הנאסד"ק לפי שווי שוק של כמיליארד דולר. אולם אז הסתבכה החברה עם הדוחות הכספיים לשנים 2004-2003, בהם התגלו בעיות חשבונאיות קשות. בעקבות חשיפת הליקויים התפטרו בסוף אוקטובר 2006 בכירים בחברה, ביניהם סמנכ"ל הכספים קווין קונלי.
החברה נאלצה לערוך את הדוחות מחדש, מהלך אשר הביא לדחיית הדוחות של 2005. בסופו
של דבר, לאחר שלא הגישה את הדוחות לשנת 2005 עד דצמבר 2006, החליטה הנהלת הנאסד"ק למחוק את החברה ממסחר בבורסה.
בסופו של דבר הצליחה החברה לערוך את הדוחות הכספיים של 2005 והשנתיים שקדמו לה כמו שצריך והגישה אותם ב-20 במרץ השנה. אלא שאז הסתבר כי הרווח של 11 מיליון דולר לשנת 2004 עליו דיווחה החברה במקור, הפך להפסד שנתי של 32 מיליון דולר. גם הרווח לשנת 2005 הצטמצם בדוחות המתוקנים לעומת הדוחות המקוריים.