גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מועדון קרב

ההיצע הגדול של כרטיסי מועדון וכרטיסי אשראי עלול לגרום לבלבול ולהוצאות מיותרות. עסקים מציג: מדריך שיעזור לכם להבין איזה כרטיס הכי מתאים לכיס שלכם -ועל מה אפשר לוותר

כמה כרטיסים נופלים לכם מהארנק כשאתם פותחים אותו? אם מדובר ביותר מ-3 - אתם לא לבד. כולנו מפרנסים בהצלחה את תעשיית הארנקים הגדלים, המשגשגת ככל שמספר כרטיסי האשראי והמועדון שמנפיקים לנו הולך וגדל. פעם צחקנו על הדודים מאמריקה שעשו עלינו רושם עם 7 כרטיסי אשראי צבעוניים ונוצצים, ועכשיו גם אנחנו הפכנו לכאלה בלי שרצינו בכך.

כרטיס אשראי רגיל, כרטיס אשראי מתגלגל, כרטיס אשראי שהוא גם כרטיס מועדון בסופרמרקט, כרטיס מועדון שהוא גם כרטיס אשראי לקניות ברשתות השונות, ועוד לא אמרנו כלום על כרטיסי הפרה-פייד. אם זה לא היה מספיק, השבוע הודיעו גם חברות הביטוח הראל וכלל שהן נכנסות לשוק כרטיסי האשראי, ובקרוב הן יציעו לנו כרטיס אשראי נוסף. גם בזירת כרטיסי המועדון, שהופכים לחכמים יותר, מוצעות לנו באחרונה יותר אפשרויות. אין יותר כרטיס רגיל שמראים אותו בקופה ומקבלים הנחה. הכל הופך לחכם, מגנטי וממוחשב. קחו לדוגמה את רשת בתי-הקפה ארומה שיצאה לאחרונה עם כרטיס מועדון מיוחד שמבוסס על טכנולוגיה של חברת מולטיפאס, המאפשר טעינה רב-פעמית של סכומי כסף שונים, שמהם תקוזז בהמשך כל רכישה בארומה.

חטפתם סחרחורת? בהחלט. לפתע, לאחר שנים שהיינו צריכים להתח? נן אצל הפקיד בבנק לקבל אשראי של 1,000 שקל נוספים "רק עד סוף החודש", היום האשראי נופל עלינו מכל הכיוונים. היום, אם אתם לקוחות של בנק הפועלים שמקבלים ממנו כרטיס אשראי של ישראכרט, תוכלו לקבל גם כרטיס ויזה כאל, ואם זה לא מספיק, תוכלו לקבל גם את כרטיס מולטי "המתגלגל" של לאומי קארד.

ומה עם כרטיסי מועדון שנדבקו לפתע לכרטיסי האשראי? אם אתם נוהגים לקנות במגה ולתדלק בתחנות של אלון, תפנו תא נוסף בארנק לכרטיס "you" על בסיס דיינרס, ואם אתם מעדיפים את רשת שופרסל, אז איך תסתדרו בלי הכרטיס המיוחד של לאומי קארד? ועוד לא אמרנו מילה על כרטיס "לייף סטייל ", שאיתו קונים בסופרמפארם, "מולטי 365" לקניות במשביר ו"פאואר קרד" לקניות בהום סנטר ובטויס.אר.אס.

חייו של צרכן האשראי אינם פשוטים היום. אמנם יש לו יותר אפשרויות בחירה, אולם יכול להיות שההיצע גדול יתר על המידה. לא מעט אנשים מסתבכים עם תאריכי חיוב שונים ומגלים כי אלפי שקלים יורדים מחשבון הבנק שלהם מדי חודש במסגרת חיובים שהם הספיקו לשכוח. בואו נעשה קצת סדר בבלגן ונחליט איזה כרטיס חייב להיות לכל אחד ועל מה אפשר לוותר:
מה הכי טוב לכם?
כרטיס אשראי בנקאי רגיל

זו קבוצת הכרטיסים הוותיקה והבסיסית ביותר, וגם הזולה ביותר לשימוש. מדובר בכרטיסי ישראכרט, ויזה, אמריקן אקספרס או לאומי קארד הרגילים. בכרטיס זה החיוב מתבצע אחת לחודש, ומי שנותן לכם את האשראי הוא הבנק שלכם. בהתאם למצבכם הכלכלי ייקבע גם גובה האשראי שתקבלו. את האשראי תקבלו רק בכרטיס של הבנק. הכרטיס הזה הוא הפשוט ביותר

והזול ביותר לשימוש, פירוט העיסקאות בו משויך לחשבון הבנק שלכם ומאפשר מעקב שוטף אחרי ההוצאות. אם אתם מתחילים לחגוג יותר מדי, מנהל הבנק ידאג להתקשר אליכם ולהחזירכם למציאות.

שורה תחתונה: הכי בסיסי ופשוט, אי-אפשר להסתדר בלי, למרות שרוב הסיכויים שאם היינו חיים רק עם תשלום במזומן - היינו מוציאים פחות כסף.
כרטיס אשראי קונבנציונאלי
כרטיס אשראי קונבנציונאלי צילום: יחסי ציבור

כרטיס אשראי חיצוני

אם אתם לקוחות של בנק הפועלים, אבל מאוד רוצים כרטיס דיינרס, תוכלו לקבל אותו, אך האשראי יצטרך להגיע מחברת כאל שמנפיקה את הכרטיס, ולא מהבנק שלכם. לצד העלויות שבאחזקת כרטיס נוסף, קיים במקרה זה גם יתרון - שלמעשה תקבלו אשראי חוץ-בנקאי נוסף. ישנם כרטיסים שמתאימים לקבוצות אוכלוסייה מסוימות, כמו למשל מאסטרקרד, שחיוני למי שנוסע לאירופה לעתים קרובות, שכן החיוב שלו בחו"ל נעשה ישירות ביורו ולא מועבר לדולרים.

כרטיסי האשראי שיוצעו בקרוב על-ידי חברות הביטוח יתחרו ככל הנראה בנישה זו, תוך הצעת תנאי ריביות ואשראי נוחים יותר לעומת חברות האשראי.

שורה תחתונה: כרטיס זה מהווה פתרון טוב עבור מי שיש לו משכנתה גדולה והלוואות נוספות בבנק שלו, ולכן לא יכול לקבל ממנו אשראי נוסף. חברת כרטיסי אשראי תבצע אמנם בדיקה של מצבכם הפיננסי, אך הדגש יהיה על תזרים המזומנים השוטף, כלומר הכנסות, כגון משכורת או הכנסה קבועה אחרת, בעוד שהבנק יסתכל על "המאזן" שלכם, כלומר נכסים מול התחייבויות. לעתים כדאי לקחת כרטיס נוסף עם תאריך חיוב שונה מהכרטיס הרגיל שלכם, ובכך לפזר מעט את החיובים.

כרטיס אשראי מתגלגל

זוהי קבוצה חדשה יחסית, אך הפופולריות שלה בישראל צוברת תאוצה. בכל חברת אשראי יש לכרטיס כזה שם אחר ("מור" בישראכרט, "אקטיב" בכאל ו"מולטי" בלאומי קארד) - אך הרעיון זהה בכולן. למרות שקניתם בחודש מסוים ב-10,000 שקל, אתם יכולים לשלם כעת רק 5,000 שקל ולפרוס את שאר החיובים לתשלומים. שירות זה ניתן תמורת ריבית, והסכנה העיקרית שקיימת בו היא אובדן שליטה על כל ההכנסות ש"גלגלתם" לחודשים הבאים.

שורה תחתונה: כרטיס זה עלול להיות מסוכן עבור מי שיש לו נטייה לבזבז, משום שהוא יוצר אשליה של התחייבויות נמוכות בטווח הקצר, בעוד שבטווח הארוך יותר החובות נערמים. הכרטיס מומלץ רק לבעלי משמעת עצמית חזקה.

אשראי מולטי
אשראי מולטי יחצ

כרטיס אשראי ומועדון משולב

כמעט כל כרטיס אשראי רגיל מאפשר גם חיבור למועדון הייחודי והבלעדי שלו. כך למשל, כרטיס דיינרס יכול להיות גם כרטיס מועדון יו או כרטיס מועדון של כל הרשתות בשליטתו של איש העסקים אליעזר פישמן, או כרטיס מועדון של רשת H&O. בישראכרט יציעו לכם את לייף סטייל, ובלאומי קארד את שופרסל או את כרטיס המועדון של המשביר 365, זאת בתנאי שתיקחו את הכרטיס המתגלגל מולטי. שימו לב שבניגוד לכולם, לייף סטייל אינו כרטיס אשראי רגיל לכל דבר ועניין, אלא מאפשר תשלום רק ברשתות מסוימות ואינו פתוח לשימוש בחו"ל.

שורה תחתונה: כרטיסים מסוג זה אכן מעניקים הנחות והטבות שהופכות למשמעותיות עבור מי שנאמן לרשתות הכלולות בכרטיס. עם זאת, שימו לב כי לרוב יש חובת ביצוע של מינימום עיסקאות. ואם לא תעמדו במספר זה, תחויבו לשלם סכום שיכול לעלות על גובה ההטבות שקיבלתם. המצב האופטימלי הוא שכרטיס האשראי הרגיל שלכם משמש גם ככרטיס מועדון של הרשתות השימושיות ביותר עבורכם.

כרטיס אשראי YOU
כרטיס אשראי YOU HJM

כרטיס פרה-פייד

בלאומי קארד קראו לזה "גיפט קארד", ובכאל זה נקרה "וויש יו קארד", אך הר עיון זהה בכולן. אתם יכולים להטעין כל סכום שאתם רוצים בכרטיס, ולבזבז אותו בהמשך. למעשה, במקרה זה נותני האשראי הם בעצם אתם ולא החברה או הבנק, שכן אתם מטעינים את הכסף ונהנים ממנו בהמשך. אין כאן עמלות או הוצאות נלוות. הטענתם 100 שקל? תוכלו לבזבז את הסכום הזה בלבד.

שורה תחתונה: נראה יפה, ארוז היטב ומהווה פתרון אידיאלי אם אין לכם כוח לשבור את הראש מה לקנות במתנה לחבר או לבן משפחה. מצד שני, מקבל המתנה תמיד יידע מה הסכום שהייתם מוכנים להוציא עליו.

כרטיס משלם

זוהי התוספת הטרייה ביותר לשוק האשראי הישראלי, שמגיעה אלינו לא מכיוון הבנקים או מחברות האשראי. למעשה, מדובר בסוג של כרטיס מועדון פרה-פייד, שהראשונה שהנפיקה אותו היא רשת בתי-הקפה ארומה, אך בקרוב צפויות להצטרף אליה רשתות נוספות. בניגוד לקבוצת כרטיסי הפרי-פייד, כרטיסים אלה מאפשרים טעינה חוזרת במזומן או בכרטיס אשראי ומעקב אחרי ההוצאות בכרטיס באמצעות האינטרנט וסניפי הרשת.

מי שמשלם ברשת בכרטיס כזה מתוגמל מדי פעם במתנות על נאמנותו לרשת. התגמול נגזר מהמידע שמצטבר עליו במחשבי הרשת, על בסיס הקניות שלו בכרטיס.

שורה תחתונה: אם היו מקבלים בכרטיס הנחה ברכישות השוטפות, הכדאיות שלו היתה גדולה הרבה יותר. כל עוד התנאים לא משתנים, אין סיבה לתת לרשת 100 שקל מראש כדי לקנות כל יום כוס קפה ב-10 שקלים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים