שבועות לאנינים בלבד
בשנים האחרונות חלה התפתחות בשוק הגבינות בארץ. מייבואני גבינות במזוודה הפכנו ליצרנים פעילים, וצרכנים אנינים. משק יעקבס מספר על ההבדלים בין הגבינות הביתיות לתעשייתיות
אבל האם גם אופן צריכת הגבינות שלנו השתנה? מסתבר שכן. בסטורנקסט מדגישים, כי לקראת שבועות חל גידול משמעותי במיוחד במכירת המארזים המיוחדים והעוגות המיוחדות שהושקו לחג. ערכת השף הלבן של תנובה הכוללת עוגות גבינה, שמנת וגבינות צמחה בתוך שבועיים, וכעת היא תופסת 70% מנתח הערכות לשבועות. מארזי סקי של שטראוס תופסים כ-16% מנתח השוק, מלית להכנת בלינצ'ס וערכה להכנת עוגה קרה של תנובה כ-10% ומארזי שמנת של טרה כ-4%.
הגענו לערן יעקבס ממשק יעקבס בכפר הרואה שבשרון, על מנת לשמוע על תהליך הרגלי הצריכה של הישראלים את הגבינות ועל ייצור גבינות במשק ביתי. המשק הכפרי למראה משלב בתוכו ניגוד של עסק משפחתי קטן שצמח במהלך השנים לעסק המשווק גבינות קשות במחירים גבוהים מהממוצע.
ערן אפיין עבורנו את הצרכן הישראלי ואמר כי הישראלים החלו בשנים האחרונות לגלות את שוק הגבינות, וקיימת דרישה גוברת לגבינות ייחודיות ויוקרתיות שפעם היו מיובאות רק מחו"ל.
מהו ההבדל בין המוצרים במשק שלכם ובין מוצרי החברות התעשייתיות?
"המוצרים שלנו נעשים באופן עצמאי וידני ללא חומרים משמרים – מהחליבה ועד האריזה. המבחר של הגבינות הקשות וגבינות הצאן אצלנו גדול יותר, וגם המחירים של המוצאים לרוב יקרים יותר מאלה הנמכרים בסופר".
האם חלה אצלכם עלייה במכירות לקראת חג שבועות?
"כמו בכל שנה - גם בשבועות האחרונים אנו רואים צריכה ודרישה מוגברת יותר עבור גבינות המשק שלנו. לקראת החג ישנה עלייה של 250%-200% בכל אחת מסוגי הגבינות שלנו".
כל פרה מניבה 3 פעמים ביום 3.5 ליטר
כמה זמן קיים משק הגבינות?
"המשק הכולל רפת בה 90 פרות, מרכז חליבה וכן מרכז ייצור שהוקם לפני 30 שנים על ידי אבי. לפני כעשר שנים התרחבנו והתחלנו למכור גם ללקוחות פרטיים וגם לבתי קפה בכל רחבי הארץ".
אילו גבינות אתם מייצרים במשק?
"אנו מייצרים 20 סוגים שונים של גבינות. בין המוצרים שלנו - גבינות קשות כגון גאודה, קממבר, קצ'וטה וסנט מור במחירים של 95-75 שקל לקילו. בנוסף אנו מייצרים גבינות צפתית, שמנת ובולגרית הנמכרים ביחידות של 15 שקל וכן יוגורטים במגוון טעמים במחירי 14 שקל".
כמה זמן אורך תהליך ייצור הגבינות?
"אנו חולבים את הפרות במשק 3 פעמים ביום ובכל פעם מצליחים לחלוב מכל פרה 3.5 ליטר (המספיקים ל-3 קילו גבינה). את הגבינות הרכות אנו
מייצרים תוך כמה שעות - מהחליבה ועד הפיסטור. את הגבינות הקשות לוקח להכין בין 5-2 חודשים, בטכניקה אנו משמרים כבר עשרות שנים".