גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נפנוף נעים

עם ישראל נערך לחגיגות יום העצמאות ברכישה מוגברת של מנגלים. מה תורם יותר לחוויית הצלייה ולטעם הבשר-פחמים, גז או חשמלי? מי מוציא הכי פחות עשן, ואיזה הכי משתלם?

הראלה סטוצקי-באר, עסקים | 17/4/2007 8:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"על האש" הפך כבר מזמן לביטוי נרדף ליום העצמאות, לכן לא מפתיע לגלות כי לקראת יום זה נרשם שיא ברכישת מנגלים. אמנם הישראלים אוהבים לנפנף בכל ימות האביב והקיץ, אך לדברי אייל שר, קניין ברשת הום סנטר, בתקופה זו נמכרים כ-65% מהגרילים. שלי חודורוב, מנהלת השיווק של רשת למטייל, מציינת כי המילה 'מנגל' כמעט נעלמה מהלקסיקון של היצרניות, ואת מקומה תפסה המילה 'גריל'. אז בין אם נכנה זאת גריל, גרילר, ברביקיו או מנגל, השאלה עומדת בעינה: מה עדיף - פחמים, גז או חשמלי? ביקשנו להשוות בין השלושה מבחינת התפעול, התחזוקה והעלויות.
גריל פחמים - 'הדבר האמיתי'

גריל פחמים עובד כמובן על פחמים ונחשב "הדבר האמיתי", כי הגחלים משתתפות בתהליך הצלייה ומעניקות מטעמן לבשר. לא בכדי זהו עדיין הגריל המסורתי המועדף על רוב הישראלים. יתרונות נוספים שלו הם ניידות, משקלו הנמוך ומחירו הנמוך. אף שעם השנים נוספו מגוון אמצעים להדלקה מהירה יותר של הפחמים, עדיין התהליך לוקח זמן רב וההתעסקות עם הגריל כרוכה ברכישת פחמים ואמצעי הדלקה, בהדלקת האש, בנפנוף וכיבוי האש, בהתמודדות עם עשן רב ובתחזוקה הכוללת את הוצאת האפר לאחר כל שימוש.

בשוק קיימים גרילי פחמים ניידים וקבועים. הניידים קטנים יותר ומתאימים לפיקניקים מחוץ לבית. יש ביניהם פשוטים עם רגליים קצרות, עשויים פח שחור או מגנזיום ורשת אחת ומחירם 50-20 שקל, ויש גרילים מתקפלים עם רגליים גבוהות יותר ומתקפלות שמקלות על אחסונם ונשיאתם

ומחירם 50-100 שקל.

הקבועים מיועדים בעיקר לשימוש ביתי: בגינה, על הגג או במרפסת פתוחה, ולרוב הם גדולים יותר מהניידים, עומדים על רגליים גבוהות וגלגלים, באים בגדלים שונים. לחלקם יש מדפי שירות בצדדים, שתי רשתות ואפשרות לשנות את גובהם. האיכותיים שבהם מצופים אמאייל (המאריך את חייהם), ונמכרים עם מכסה ופתחי אוורור. טווח המחירים שלהם הוא 500-100 שקל.

מה כדאי לבדוק כשרוכשים גריל סטנדרטי? יש לשים לב כי גריל מסטנדרט GS (שהוא תו תקן אירופי) מעיד כי הגריל עבד בדיקת איכות. אם רוכשים גריל בעל מכסה,חשוב לוודא שיש לו פתחי אוורור גם למטה וגם למעלה. על מנת לכבות את האש בגריל כזה פשוט סוגרים את שני הפתחים וחונקים את האש. בנוסף, מומלץ שידיות האחיזה תהיינה לא רק נוחות אלא גם מבודדות למניעת כוויות.
גריל פחמים אורגינל. צילום: אלכס רוזקובסקי
גריל פחמים אורגינל. צילום: אלכס רוזקובסקי אלכס רוזקובסקי

גריל גז שנדלק בלחיצת כפתור

גריל גז פועל על להבת גז, מה שאומר שהוא מודלק בלחיצת כפתור ותוך 10 דקות מהפעלתו הסטייק מוכן. אין צורך ברכישה מוקדמת של פחמים, בנפנופים או במדליקים שונים, ועל פי רוב הוא גם אינו מוציא הרבה עשן.

אלא שלצד השימוש המהיר, הקל והנוח יש לגריל גז גם חסרונות. ראשית, ניתן להשתמש בו רק בבית (כולל במרפסת, בגג ובגינה), אך לא לנייד אותו לשטח. שנית, ההתקנה והחיבור מסובכים. יותר ויותר צרכנים מגלים עניין ברכישת גרילי גז משוכללים הכוללים כירת צד המאפשרת טיגון צ'יפס או הכנת קפה, פלטה חלקה להכנת 'מעורב ירושלמי', אביזרים להכנת אסאדו ועוד. יש גם גרילי גז מקצועיים: מעשנות, גרילים מסיביים בעלי שטח צלייה גדול יותר, תפוקת חום גבוהה יותר, שעוני חום, משטחי עבודה נשלפים או מתכווננים ועוד.

מה כדאי לבדוק כשרוכשים גריל גז? ראשית, בדקו את נתוני תפוקת החום ביחס למשטח הצלייה. ודאו שיש לו שתי רשתות מסיביות (תחתונה ועליונה) ושהרשת העליונה יצוקה או עשויה ברזל מצופה כרום. יש גם רשתות מצופות אמאייל נגד החלדה. שנית, ודאו שהמבערים של הגריל הם בגודל סביר ביחס למשטח, כדי שחלוקת החום תהיה שווה. כמו כן ודאו שהם עשויים מחומר עמיד שאינו מחליד או מתכלה. שימו לב שיש גם מבערים יצוקים שמחזיקים זמן רב יותר. מחירו של גריל גז הוא 5,000-700 שקל.

גריל גז. צילום: יח
גריל גז. צילום: יח"צ יח''צ

גריל חשמלי עם גוף חימום

אם ויתרתם על גריל הפחמים או הגז, תוכלו לרכוש גריל חשמלי בעל גוף חימום שמייצר את החום לצליית הבשר. היתרונות בשיטה זו הם שניתן לצלות את הבשר בתוך הבית ולהניח את הגריל על השיש או בכל מקום אחר במטבח, במקום קרוב ונוח לכל המצרכים והאביזרים. בנוסף, הגריל קטן וקל לתפעול, נוח לשטיפה וקל לניקוי. הוא זול יחסית, וטווח המחירים הוא 200-70 שקל.

החסרונות של גריל חשמלי הם שחייבים להיצמד לנקודת חשמל, ועל כן הוא לא מתאים לשימוש מחוץ לבית. כמו כן, הגריל בעל שטח צלייה קטן שמגביל את כמות הבשר שניתן להכין עליו בפעם אחת. לכן הוא לא מתאים למספר רב של סועדים. ובעיקר - הטעם והחוויה אינם באמת כמו 'על האש'. גרילי החשמל עשויים בדרך כלל מתבנית מתכת (באיכותיים יותר המשטח עשוי מטפלון), כוללים רשת להנחת הבשר וגוף חימום נשלף בעל תפוקה של כ-2,500 וואט . בחלקם אפשר לקבוע את הטמפרטורה.

מה כדאי לבדוק כשרוכשים גריל חשמלי? הכי חשוב לוודא שלגריל יש כמה גבהים למיקום הרשת, וכי גוף החימום אכן נשלף (כדי שניתן יהיה לשטוף את הרשת והתבנית).

אין הרבה התלבטות אם לרכוש גריל פחמים ב-50 שקל או גריל גז ב-5,000 שקל , ולגריל הפשוט יתרון בולט על פני האחרים.  עמית קאופמן, השף והבעלים של קייטרינג טעם וצבע, אומר שלסוג האנרגיה אין שום משמעות, ולמעשה ניתן לצלות באותה איכות כל סוג בשר בכל סוג גריל. "ההבדל היחיד הוא בטעם: מבחינת הטעם, הטוב ביותר הוא לצלות את הבשר על גריל פחמים, שכן בעוד שחשמל וגז מעניקים חום, מחממים את הברזל ורק צורבים את הבשר, גריל הפחמים מספק גם את אפקט הפחם באמצעות העץ. העץ הוא זה שמוסיף את הטעם", אומר קאופמן ומוסיף כי לבחירת סוג העץ שממנו הוכנו הגחלים יש השפעה על טעם נתח הבשר או העוף. מעבר לכך, הוא ממליץ לבחור גריל שהרשת בו עשויה מברזל ולא מנירוסטה, מכיוון שהברזל אוגר חום ומפזר אותו בצורה אחידה יותר ובטמפרטורה גבוהה יותר.

גריל חשמל. צילום: יח
גריל חשמל. צילום: יח"צ יחסי ציבור, מבצעים

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים