איך נראה רצח עם?
צאצאית לניצולי שואה גייסה את גוגל ואת מוזיאון השואה כדי להמחיש לעולם את האימה באזור המלחמה בדרפור • התוצאה: מפה אינטראקטיבית עשירה שנוספה לגלובוס הווירטואלי של גוגל ארץ
קליק נוסף, והמפה תתמלא בשפע של מידע, תמונות וקטעי וידאו שמפרטים את תולדות המשבר ומציגים את פניהם של הקורבנות והניצולים בדרפור. קישור "איך אני יכול לעזור?" יוביל למידע על ארגוני צדקה רלוונטיים ואתרים ממשלתיים.
פרויקט ההמחשה היצירתי והעשיר הזה הוא תוצאה של שיתוף פעולה מיוחד בין אנשי גוגל לבין מוזיאון השואה האמריקאי, שקיוו שהטכנולוגיה המשוכללת, שלא היתה קיימת בזמן משברים הומניטריים קודמים, תוכל להמחיש את הסבל ששורר באזור דרפור המבודד שבסודן. מנהלת המוזיאון, שרה ג. בלומפילד, אמרה כי "הפרויקט יאפשר למספרים עצומים של אנשים ברחבי העולם לאתר ולראות בדיוק רק גם את האירועים בדרפור וגם את מיליוני הקורבנות האנושיים של האירועים". גוגל תרמה את הטכנולוגיה הנדרשת, והמוזיאון – את הצילומים, הסרטונים והטקסטים שמלווים את המפה, כאשר המטרה המשותפת היתה להטיס את הצופים לתוך המשבר בדרפור, היישר לתוך השרידים של הבקתות השרופות.

פרויקט דרפור נולד כיוזמה פרטית של אנדריה רובן מקוּל, צאצאית לניצולי שואה מגרמניה ועובדת לשעבר של גוגל. "אנשים לא יודעים איפה זה דרפור, אז זה הדבר הראשון", תיארה מקול את הרעיון. "לקחת את האירוע הזה שבחדשות ולהפוך אותו לאמיתי עבור אנשים". גוגל מאפשרת לעובדים להשקיע 20% מזמנם בפרויקטים פרטיים, ומקול, שעבדה בקבוצת גוגל ארץ, החליטה שתוכנת המיפוי הקלה לעדכון היא דרך מושלמת להגביר את המודעות הציבורית למשבר בדרפור.
מקול יצרה קשר עם מוזיאון השואה, שהכיר בפוטנציאל של הטכנולוגיה, וכבר התחיל להשתמש בגוגל ארץ באתרו שלו כדי לציין נקודות היסטוריות חשובות בתחום השואה על גבי מפת אירופה. "אנחנו מקווים שעל ידי שילוב טכנולוגיית התצוגה הלוויינית העדכנית הזו עם נתונים אמינים וראיות מהשטח בגוגל ארץ, נוכל להקשות על אנשים לעמוד בחיבוק ידיים כשרצח עם מתרחש", אמר סמנכ"ל טכנולוגיות המידע של המוזיאון, לורנס סוויאדר.
גם בכירים בגוגל אימצו את הרעיון של מקול. הם נידבו עובדים אחרים לפרויקט
מקול עזבה את גוגל בדצמבר האחרון, אבל עדיין מייעצת לחברה. לדבריה, ההשקה של הפרויקט החדש העלתה דמעות בעיניה. "אני מקווה שזה יעשה משהו", היא אמרה. "אני מקווה שאיזה פוליטיקאי יתיישב וינהל שיחה עם מישהו אחר שמפקפק, ויפתח את המחשב שלו וייכנס לאינטרנט ויגיד לו 'איך אתה יכול להתווכח עם זה?'"
עבור דאוד סליח, תושב וירג'יניה שנולד בדרפור ועובד כעת על העלאת המודעות למשבר בקרב האמריקאים, ראיות כאלה הן צעד חיוני בדרך לעצירת ההרס במולדתו. "אנחנו צריכים שאנשים יבינו מה קורה", אמר סליח, שמכהן כאחד מבכירי ארגון זכויות האדם קואליציית דמנגה לחופש ודמוקרטיה. "אנשים ברחבי העולם צריכים לראות איך רצח עם נראה".
