כמה עולה להיות מסודרת?
מטוס בואינג מרווח, יאכטה ענקית שתגיע בקרוב ארצה ו-3 וילות - כל אלה לא מרוקנים לשרי אריסון את החשבון. בכל זאת, הם עולים רק 2 מיליון שקל בחודש
כדי לחשב את זה חייבים להביא בחשבון את מגוון הגאדג'טים שבאמתחתה. ראשית, בואו נדבר על מטוס המנהלים הפרטי (בואינג 737) העומד לרשותה 24 שעות ביממה. על-פי ההערכות, בקרוב יוזמן למענה בואינג חדש מדגם 767, שעלותו כ-100 מיליון דולר.
לא כל אנשי העסקים יכולים להרשות לעצמם מותרות כאלה. מי עוד נמצא ברשימת המסודרים שיכולים להטיס את עצמם? איתן ורטהיימר (ישקר), מוטי זיסר (אירופה ישראל), אודי אנג'ל (צים), יצחק תשובה (דלק), אליעזר פישמן, לב לבייב (אפריקה ישראל), יוסי מימן (אמפל), רמי אונגר (דייהטסו), בני ודני שטיינמץ, רוני דואק ועידן עופר (החברה לישראל).
עלות אחזקת מטוס מנהלים פרטי, על-פי הערכת מומחים לתעופה, היא כ-100 אלף דולר בחודש. לשרי התענוג עולה 160 אלף דולר בחודש. אבל החגיגה לא נגמרת בהמראה.
תד אריסון הסתפק במנת פלאפל מאבן גבירול
אריסון היא הבעלים של היאכטה "תד", ששווייה נאמד ב-30 מיליון דולר. לאחרונה היא הזמינה יאכטה נוספת בשם המרגיע "שאנטי" תמורת 50 מיליון דולר, שאמורה לעגון במרינה בשנה הבאה. עלות אחזקתה השוטפת של יאכטת פאר כזו - על 19 אנשי הצוות שלה - נאמדת ב-120 אלף דולר בחודש. והנה כבר הגענו להוצאה חודשית בסך 280 אלף דולר.
לכך יש להוסיף את חווילת המגורים בבני ציון (בשווי 20 מיליון דולר), את הבית ברחוב פעמוני שבשכונת בבלי (כ-5 מיליון דולר נוספים) וטריפל-פנטהאוז בפרויקט G ברחוב השופטים שבתל-אביב, שעלה לה 13 מיליון דולר.
התחזוקה השוטפת של נכסיה בארץ ובחו"ל נאמדת ב-100 אלף
דולר בחודש. עלות אחזקת הב.מ.וו סדרה 7 והמרצדס של בעלה עופר היא כ-25 אלף דולר, וגם הוצאות המחיה השוטפות נאמדות בסכום זה. למעשה, הנדל"ן, המכונית והמחיה השוטפת עולים 95 אלף דולר בחודש.
חישוב זריז מגלה כי עלות המחיה השוטפת של גברת אריסון היקרה עומדת על 480 אלף דולר בחודש - כ-2 מיליון שקל בעברית. בחישוב שנתי מדובר ביותר מ-5.5 מיליון דולר. בפועל הוצאה זו מהווה עבורה כסף קטן. לא מדובר אלא בפסיק מהסכום שאריסון מכניסה לכיסה בזכות השקעותיה השוטפות. ולחשוב שמה שעשה את היום לאבא תד אריסון היה מנת פלאפל טובה ברחוב אבן גבירול בתל-אביב או בפלאפל התאומים בגבעתיים.