חיוג מי יודע
בדקנו מה נשתנה בפסח הזה בשוק השיחות הבינלאומיות: כמה יעלה לכם להתקשר לאחל חג שמח לדודה בחו"ל, והאם משתלם לשלם דמי מנוי לאחת החברות
הנתונים מצביעים על כך ששיחה לארה"ב או ללונדון עולה פחות מ-30 אגורות לדקה, נראה כי כבר מדובר בעניין כלכלי שולי ולא משנה באיזה אופן נבחר להתקשר. אלא שבדיקה מעלה כי קיימים פערים של מאות אחוזים בהתקשרות לאותו היעד מחברות שונות, כך שכדאי לבחון כל הזמן מי החברה שמציעה את המחיר האטרקטיבי ביותר.
על פי הערכות, בשנת 2006 נערכו כ-320 מיליון שיחות בינלאומיות שכללו כ-1.5 מיליארד דקות יוצאות. זאת לעומת 459 מליון דקות שיחה בלבד ב-1997, כשהשוק רק נפתח לתחרות. תקופות השיא בחיוג לחו"ל מושפעות בעיקר מחגים ומועדים וגם מאירועים מיוחדים. כך למשל בראש השנה ובפסח ניכרה עלייה דרמטית בכמות השיחות של הלקוחות הפרטיים. באותה מידה אירועים ביטחוניים או בינלאומיים, כמו מלחמת לבנון השנייה בקיץ האחרון, העלו אף הם את כמות השיחות לחו"ל.
חברת 012 קווי זהב מוצאת כי ישנה עדיפות ברורה לשיחות מהנייח לחו"ל על פני שיחות מהנייד וכי יעדי השיחות העיקריים של המתקשר הישראלי הם ארה"ב, המהווה כ-40% מהשוק , מערב אירופה עם כ-20% וברה"מ לשעבר עם 18% מדקות השיחה.
במהלך החודש התקשרנו כלקוחות לכל אחת מחברות התקשורת הבינלאומיות: קווי זהב, ברק, בזק בינלאומי, אינטרנט זהב, נטוויז'ן ואקספון וביקשנו לברר כמה יעלה לנו להתקשר בערב החג מטלפון נייח או נייד למספר טלפון קווי ביעדים שונים בחו"ל. במהלך הבדיקה התברר כי החברות יודעות לציין מה המחיר שהן גובות בהתקשרות ממכשיר נייד, אך שולחות את הלקוח לברר בחברת הסלולר שאליה הוא מקושר מה התוספת שישלם בעבור החיוג מהמכשיר. יחד עם זאת, בימים האחרונים החלו החברות במבצעי מחיר לקראת החג, כך שייתכנו פערי מחיר מאלו המצוינים בטבלה.
מהבדיקה עולים פערים של מאות אחוזים בהתקשרות לאותו היעד דרך חברות שונות. כך לדוגמה, אם תתקשרו לארה"ב דרך קווי זהב תשלמו רק 29 אגורות לדקה, בעוד שאותה שיחה בדיוק באמצעות ברק או נטוויז'ן, תעלה לכם לא פחות מ-1.28 שקל - פער משמעותי של 341% (אלא אם תשלמו על דמי מנוי שיוזילו משמעותית את עלות השיחה). שיחה לארה"ב באמצעות חברת בזק בינלאומי תעלה לכם 86 אגורות לדקה. התעריף באינטרנט זהב עומד על 74 אגורות לדקה, ואקספון תגבה מכם 77 אגורות עבור דקת שיחה.
אם לא די בפערי המחיר בין החברות השונות, הרי שגם בתוך אותה חברה קיימים פערי מחיר של מאות אחוזים בשיחה למי שרוכש מנוי חודשי ולמי שמתקשר באופן חד פעמי. אותה שיחה, אם תתבצע לאחר רכישת מנוי חודשי שמחירו נע בין 2.9 שקלים ל-6.9 שקלים, למעט באקספון, שאינה גובה תשלום בעבור המנוי, המחיר לדקה ירד דרמטית. כך לדוגמה, ברק יגבו מכם בעבור דקת שיחה ללונדון 0.27 אגורות אם תרכשו מנוי במחיר 4.9 שקלים לחודש, בעוד ללא המנוי תשלמו לאותה החברה 1.52 שקל לדקה. כך, שאם בכוונתכם לבצע יותר משיחה אחת או שתיים, או שהשיחות צפויות לארוך מספר לא מבוטל של דקות, ייתכן שבהחלט כדאי להירשם לשירות.

כמה יעלה לנו לאחל חג שמח לקרובים שלנו בחול
רק 5% מהלקוחות מדברים לחו"ל במחירון המלא
על פי נתוני בזק בינלאומי, יותר מ-80% מהלקוחות מחייגים 014 לחו"ל דרך מסלולים אשר מותאמים לצורכיהם, ורק 5% מהלקוחות מדברים לחו"ל במחירון המלא. בחברה מדברים על ארה"ב כיעד הפופולרי ביותר, ואחריו רוסיה, קנדה, אוקראינה, גרמניה, צרפת וארגנטינה.
תקופת השיא של השיחות נרשמה בחברה בחודשי הקיץ ולקראת חגי תשרי. במגזר הרוסי נרשמה עלייה במספר השיחות דווקא ביום האישה הבינלאומי ובסילבסטר. אורך שיחה ממוצע של לקוח הוא כ-6 דקות, ובחברה מזהים כי למרות פערי המחיר, ישנה עלייה באחוז המחייגים
לחו"ל מהנייד, אולם אופי השיחות שונה והן קצרות יותר. השיחות מהנייד יקרות יותר, עוד לפני שמוסיפים את העלות שגובה חברת הסלולר שאליה אתם משתייכים. בעלי מנוי חודשי בחברת ברק שיתקשרו למוסקבה מהקו הביתי ישלמו על כל דקת שיחה 26 אגורות לעומת 98 אגורות שישלמו אם יעדיפו לחייג מהסלולרי.
בכל מקרה, כשחברות התקשורת מחזיקות קווי שירות לקוחות עם מספרי חינם, נראה כי משתלם לעשות בירור קצר לפני ההתקשרות לחו"ל ולמצוא את החברה שמציעה את המחירים המשתלמים ביותר.
תחקיר: היאלי יעקבי