ההיסטריה חוזרת?

זוג הורים שרכש אבקת מטרנה לתינוקת בסניף "שופרסל שלי", גילה כי למרות שתאריך התפוגה, פברואר 2007, חברת "מטרנה" הנחתה את המשווקים להחזיר את המוצר כחודשיים לפני כן

ענת משה, זמן חיפה | 23/2/2007 20:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שלוש שנים חלפו מאז שהתפוצצה פרשת "רמדיה" אשר גבתה את חייהם של שלושה תינוקות ועוררה דאגה רבה בקרב אלפי הורים. מאז הצפייה כי רשתות השיווק וחברות המזון לתינוקות לנקוט במשנה זהירות בכל הקשור למזון לתינוקות - גבוהה אף יותר. ואולם, מתברר שרשתות השיווק נוהגות אחרת:

ירון ושירלי (שמות בדויים), זוג הורים לתינוקת בת חודשיים וחצי, רכשו בשבוע שעבר ( ב-16 בפברואר), בסניף "שופרסל שלי" בקרית חיים, אריזת מזון לתינוקות של חברת מטרנה, מסוג "מטרנה-פרימיום צמחית שלב 2". כשהגיעו לביתם, גילו בני הזוג כי רכשו אריזה שתאריך התפוגה הוא פברואר 2007. חשוב לציין, כי על אריזות מוצרי התינוקות של מטרנה מודפס המועד בו פג תוקף על פי חודש ושנה בלבד ללא איזכור יום מסוים בחודש.

למרות שחודש פברואר טרם תם, וכדי להסיר ספק מליבם, פנו אלינו ההורים המודאגים כדי לוודא שהמוצר אינו מהווה סכנה לבריאות התינוקות. החלטנו לבדוק את הנושא במוקד שירות הלקוחות של חברת מטרנה. נציגת השירות של החברה הסבירה כי כאשר התאריך המצויין על האריזה הוא פברואר 2007, ניתן להשתמש במוצר עד סוף החודש. או במקרה זה - נותרו 12 יום לשימוש ממועד הקניה. באותה נשימה הסיפה נציגת השירות כי, "כמובן, שאם לא פתחת את אריזה עדיף להחליף למוצר טרי. מה שיש לך זה מוצר ישן".

יצויין כי על כל מוצר שיוצא משערי מפעל החברה, מוטבע תאריך פג תוקף של עד שנתיים מיום ייצורו, ולעיתים אף יותר. המשמעות: מוצר, שעליו מוטבע תאריך התפוגה פברואר 2007 יוצר לפני כשנתיים. כדי לחזק את הטענה כי המוצר המדובר "שוכב" זמן רב על המדפים, נאמר כי מדבקת ההכשר שנמצאה על גבי האריזה היא "כשר לפסח תשס"ה". כלומר, פסח 2005.

למעשה, רשת השיווק שופרסל אינה עוברת על החוק בכך שהיא מוכרת מוצר לתינוקות, שתאריך תפוגתו חל ימים ספורים לאחר מועד הקנייה. אולם, בניגוד למוצרי חלב לדוגמה, מדובר במוצר, שיוצר זמן רב לפני התאריך המוטבע על האריזה.

מרגע פתיחת אריזת המטרנה, ניתן להשתמש בתכולתה למשך כ-30 יום בלבד. למרות זאת לשירלי וירון נותר חצי מהזמן. "המוצר טוב ל-30 ימים מרגע הפתיחה. אבל אם תפתחי את המוצר עכשיו, אין לך גם 30 ימים עד שיפוג תוקפו. כדאי להחליף את המוצר ולבקש מוצר עם תוקף רחוק יותר", הסבירה לנו נציגת השירות.

בתום השיחה, ביקשה נציגת השירות האחראית את פרטי סניף שופרסל, שמכר את האריזות, על מנת לטפל בנושא ולהעבירו לדרגים גבוהים יותר, לדבריה. "מבחינתך, את צריכה ללכת ולהחליף את האריזה", אמרה המוקדנית.
הורדו מהמדפים רק כעבור יומיים

"זה נורא חמור מכיוון שמטרנה היא אוכל יבש, שאנשים לא תמיד בודקים את פג הוקף שלו", אמר בכאב ירון. "נכון שלקוחות צריכים לבדוק את פג התוקף של המוצר אבל יש לקוחות שנותנים מידה רבה של אמון בסופר ובחברת מטרנה ולא ייתכן שעל המדף בסופר ימכרו מזון לתינוקות שיושב שם קרוב לשנתיים ועומד לפוג התוקף. מצער אותי שאחרי פרשת רמדיה רשתות השיווק לא למדו כלום והן ממשיכות לסכן בריאות של תינוקות".

על אף שחלפו כמה שעות מהשיחה עם נציגת מטרנה, מצאנו כי אף אחד לא מיהר להוריד את האריזות המדוברות מהמדפים בסניף שופרסל. רק לאחר שפנינו ישירות להנהלת הסניף, פונו המוצרים, שתאריך התפוגה שלהם הוא פברואר 2007, מכל סניפי החברה בקריית חיים. צירוף מקרים? סביר הניח שלא.

בשופרסל טוענים אחרת: מבחינתם, המוצרים

פונו מיוזמת החברה כחלק מבדיקה שיגרתית שנעשית ולא בשל פניתנו. מ"שופרסל" נמסר כי מבדיקה שערכה הרשת בסניף "שופרסל שלי" ברחוב אח"י אילת בקרית חיים (בו נרכש המוצר), נמצאו על המוצרים עם תאריך תפוגה של יוני 2008. לטענת מנהל הסניף, המוצרים שתאריך התפוגה שלהם הינו פברואר 2007 הורדו מהמדפים בבדיקה שנערכה ב-15 בפברואר.

הגרסה של המנהל יכלה להיות נכונה אלמלא העובדה, כי שירלי וירון רכשו את האריזה יום לאחר הבדיקה שנערכה על ידם. לטענת בני הזוג, כאשר באו להחליף את המוצר ביום ראשון, שלושה ימים לאחר הבדיקה עליה דיווחו בשופרסל, עוד עמדו על המדף מוצרי המטרנה, שנשאו את התאריך פברואר 2007. למעשה מבדיקה שערכנו בסניף עולה כי רק ביום שלישי (20 בפברואר), התברר כי הוחלפו האריזות בחדשות.  

האחריות על הורדת המוצר מהמדף - של המשווקת

אבל מה זה משנה? בין אם סניף ה"שופרסל שלי" הוריד את המוצרים שתוקפם כמעט פג, לבקשתנו, או בין אם הוא פעל לאחר בדיקה שגרתית שביצע האחראי במקום - לפחות על פי ההמלצות של חברת מטרנה - הם נזכרו מאוחר מדי.

מחברת מטרנה נמסר בתגובה כי "מוצרי מטרנה יוצאים את המפעל לאחר שעברו בדיקות ובקרות איכות קפדניות. האחריות על הורדת מוצר מן המדף שתאריך שיווקו הסתיים הנה של הרשת הקמעונאית בלבד. מדיניות בנושא מוצרים פגי תוקף נקבעה בתיאום מול משרד הבריאות, לפיה מנחים את הרשתות להחזיר מוצרים מהמדף אל החברה כחודשיים טרם פג תוקפם. מטרנה עושה מאמצים לסיוע ופיקוח אל מול הרשתות והקמעונאים באמצעות סדרנים וביקורות שוטפות של סוכני המכירות הנעשות מעת לעת." 

בינתיים, ירון ושירלי מתקשים להתאושש מהמשבה שכמעט האכילו את בתם הקטנה במזון, שיכל לפגוע בבריאותה. "ההרגשה שלנו היא שלא לומדים לקח אחרי הסיפור של רמדיה", אומרת שירלי. "זה כאב לנו, ופה בדיוק הנקודה – אכפת להם רק מהעניין הכלכלי למרות סיפור רמדיה. מדובר בנושא מאוד רגיש. אני יודעת שמהיום והלאה אבדוק כל מוצר, שאני קונה בסופר. עכשיו אני לא סומכת אף אחד ואני ממליצה לכל ההורים לנהוג כך".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים