גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הקלות הבלתי נסבלת של הזיוף

זיוף חתימות הוא אמצעי נפוץ במעילות בחברות ובזיוף מסמכי ירושה, שטרות ערבות וצ'קים. איך אפשר לרוקן לכם את חשבון הבנק מבלי שתרגישו, וכיצד מוכיחים שזויפה חתימה

איילה הורביץ | 2/1/2007 10:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחד האמצעים פשוטים ביותר בהם משתמשים עבריינים להונאות אשראי, מעילות, זיוף צ'קים וחוזים, היה ונשאר זיוף חתימה. מקורית ומסובכת עד כמה שתהיה, זייפן מקצועי יצליח תמיד לזייף את החתימה שלכם. אז איך מוכיחים כי מדובר בזיוף? 

לדברי קרן רווה, גרפולוגית משפטית, "כמעט בכל המקרים ניתן יהיה להוכיח אם החתימה מזויפת, שכן גם הזייפנים המקצועיים ביותר יתקשו להערים על הכלים העומדים כיום לרשות הגרפולוגיה המשפטית". 

מלבד הונאות בנקאיות והונאות הקשורות בכרטיס האשראי שלכם, מסתבר שישנן עוד דרכים רבות לגזול ממכם כסף באמצעות זיוף חתימה. להלן חלק מהן:
הבנק לא משווה חתימות

חברות האשראי והבנקים לא טורחים להשוות את דוגמת החתימה שלנו בעסקאות שלא עולות על סכום של 1,000 שקלים. כך יכול למעשה אדם המשיג את פנקס הצ'קים שלכם לרוקן אט-אט את חשבונכם מבלי שתשימו לב, אם יקפיד לרשום צ'קים בסכומים נמוכים. כאשר קיים חשד למרמה, ניתן לבקש מחברות האשראי והבנקים לראות את החתימה – ולהוכיח כי היא זיוף.

לדברי רווה,

"ברוב המקרים יהיה קל מאד להוכיח זיוף בגלל השוני המשמעותי בין החתימה בפועל למקור – אך אם הזיוף נעשה על ידי חבר, מכר או בן זוג – יהיה צורך באיש מקצוע מנוסה מתחום הגרפולוגיה המשפטית". רווה מוסיפה כי במקרים בהם נגנב כרטיס האשראי ונעשו בו רכישות, תהיה זו חובת חברת האשראי לבדוק אם החתימה על הקבלה היא חתימת בעל הכרטיס או זיוף.

חתמתם ערבות מבלי לדעת

א' הופתע מאוד כשהתעורר לילה אחד מדפיקות חזקות על דלתו. מעברה השני של הדלת עמדו אנשי ההוצאה לפועל, אשר בישרו לו כי הוא משמש ערב בהלוואה של 160 אלף שקל לאדם שכלל אינו מכיר. א' נאלץ להגיע לבית המשפט ולהתגונן מול דרישות  ההוצאה לפועל, ובעזרת חוות הדעת הגרפולוגית הוכיח כי הוא חף מכל אשמה.

לדברי רווה, "אנשים רבים איבדו רשיון נהיגה או תעודת זהות, ונפלו קורבן לנוכלים שזייפו תעודות אלו וניהלו בעזרתן עסקאות. על מנת להוכיח את חפות של הקורבנות יש להשוות חתימות רבות ממסמכים עליהם הם חתמו בעבר. ניתן להוכיח בעזרת אופי הכתב ודרך הכתיבה כי הנאשם לא חתם על הערבות".

בנוסף, גם אם הנאשם הוא זה שביצע את הזיוף, וחתם בחתימה השונה מחתימתו הרגילה, ניתן להוכיח כי החתימה שייכת לו בעזרת סימנים מיקרוסקופיים הנוצרים בעת אחיזתו את מכשיר הכתיבה וסימנים נוספים.

לחתום מרוב פחד

במהלך משפט גירושים סבוך ומכוער שלף בעלה של מיכל מסמך מפורט על פיו היא מנשלת את עצמה מכל זכויותיה. מיכל, שהתלוננה מספר פעמים בעבר על אלימות מצד בעלה, לא הכחישה כי אכן חתמה על המסמכים, אך טענה כי הדבר נעשה תחת איומים קשים. "בעזרת הגרפולוגיה ניתן להבחין במקרים בהם נתון הכותב בתחושת איום". אומרת רווה, "שכן קיימות רעידות, אי יציבות בכתב היד, האטה בקצב הכתיבה, עצירות במקומות מוזרים, שינוי זווית האחיזה במכשיר הכתיבה ועוד".

מעילה בחברה

בכל גוף גדול קיימים מספר בעלי תפקידים המוגדרים כמורשי חתימה, ובלי שחתימתם תתנוסס על ההמחאות, לא תהיינה אלו שוות דבר. פעמים רבות, כשנחשפות מעילות בחברות, טוענים החשודים כי מעולם לא חתמו על ההזמנות או על התשלומים האמורים, וכי מישהו זייף את חתימתם. זיופים אלו קשים מאד לזיהוי בעין בלתי מקצועית משום שבוצעו על ידי מכרים של מורשי החתימה, אשר נחשפו לחתימת המורשים פעמים רבות, והדרך היחידה לזות את הזיוף היא על ידי בדיקה של גרפולוג מוסמך.

סבתא הורישה

צוואה היא החוזה היחידי שבו לרוב הכותב כבר אינו בחיים, ולכן סכסוכים משפטיים רבים נערכים סביב פירושן של צוואות. לדברי רווה, "פעמים רבות ניתן להוכיח אותנטיות של חתימה רק בעזרת גרפולוגיה משפטית – אשר תשווה את חתימת המנוח לחתימתו ממסמכים אחרים". כך ניתן גם להצביע על האדם אשר זייף את החתימה, שהוא על פי רוב אחד המוטבים - קרוב משפחה או בן זוג.

חידוש פוליסות

מאות אלפי נהגים מחדשים את פוליסת הביטוח על רכבם מדי שנה. מעטים מהם טורחים להגיע אל משרדי חברת הביטוח ולחתום באופן אישי על מסמכי החידוש, או לחדש את החתימה באמצעות הפקס.  פעמים רבות חותמים סוכני הביטוח בעצמם על המסמכים, ובכך עוברים על החוק, שכן התשלום מכרטיס האשראי של הנהג ימשיך לרדת מבלי שחתם בפועל על חידושו.
  
מי שמסתכן בכך הם כמעט תמיד סוכני הביטוח, מפני שאם חלו שינויים במבנה הפוליסות, ובמהלך השנה תוגש תביעה כנגד חברת הביטוח – יוכל המבוטח לטעון כי לא הוא זה שחתם על הפוליסה – ולתבוע את הסוכן. במקרה שכזה יקשה מאד על הסוכן להסביר את פעולותיו בבית המשפט.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים