גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סיכום הסיכומים

סיכומי השנה של אתרי הגיימינג, נינטנדו מנסה להתחבב על נשים ואמהות, חקר משחקי המחשב מגיע לישראל ועוד מהמתרחש בעולם הגיימינג

עינת חורשי | 28/12/2006 16:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
2006

סוף שנה הוא הזדמנות מצוינת להסתכל אחורה מה היה לנו השנה. כל אתר שמכבד את עצמו מריץ מיד את רשימת המשחקים הטובים (בחייכם. בשביל זה יש טקסי פרסים פעם בשלושה חודשים), המשחקים הגרועים, הרגעים המרגשים וכו'. לכל אחד הנימוקים שלו ולכל אחד הגימיקים שלו. לנוחותכם, ריכזנו כאן את סיכומי השנה של מובילי הדעה, אלה שגיימרים אחרים ידברו עליהם וכדאי לכם לקרוא, ולו כדי שתוכלו להנהן במרץ.

גיימספוט הלך על פרויקט שאפתני הנפרס על פני חודש וחצי לערך. תמצאו פה סיכום של השנה שהיתה בחלוקה לרבעונים (ולחודשים), את טקס הענקת פרס למשחקים הטובים והגרועים של השנה, פרס לפלטפורמה המצטיינת וכו'. התחילו כאן, והמשיכו לעמודים הבאים, או ביחרו את הלשונית המעניינת אתכם

גיימספיי פתח בפרויקט שאפתני כדי לחלק פרסים בכמה שיותר קטגוריות, רצוי מקוריות. למשל, פרס "זולנדר" למשחק מטופש שנראה ממש ממש טוב, או פרס "הוורלד אוב וורקראפט הטוב של השנה", בו זכה World of Warcraft (או כפי שהעורכים מסבירים: "הוא יצא לפני שנתיים, השנה לא יצאה לו אפילו חבילת הרחבה אחת, אבל עדיין הוא המשחק שהכי הרבה אנשים משחקים בו וזה שהכי הרבה קונים").

1UP בחרו בפרויקט שונה – "Naughty or Nice", בו הם מחלקים מתנות למי שעשה את השנה, ויורדים על מי שפישלו. תמצאו שם לא רק משחקים אלא גם אנשים מהתעשייה, גנבי הקוד של Halo 2 ואת גולשי שירות האקס בוקס לייב.

יורוגיימר הסתפקו ברשימת 50 המשחקים הטובים של השנה. בינתיים הסיקור שלהם כולל את מקומות 21-50, ובימים הבאים יעלו החלקים הנותרים. כדי לא להכביד עם מספר לינקים, עדיף כבר להיכנס לעמוד הראשי שלהם ומשם להמשיך לפי ההפניות

המובלטות.

אתם מוזמנים להוסיף את סיכומי השנה של האתרים שעשו לכם את זה, או את המשחקים שהכי אהבתם (או שנאתם) השנה. ובמיוחד ספרו לנו מה המשחק הכי טוב אך לא מוערך ששיחקתם בו, ואף אחד עדיין לא גילה.

נינטנדו Wiimen

נינטנדו עלתה על רעיון שיווק גאוני: במקום לנסות לדאוג לקרב ראש בראש של הווי שלה מול הפלייסטיישן 3, היא תעקוף אותה מהצד. במקום לנסות לעשות רוח בצורה שתגרום למישהו שאינו מעריץ מושבע לחשוב שהקונסולה שלה שווה משהו, היא תפנה למי שאין לו דעות קדומות. או בקיצור: נינטנדו החליטה לפנות לנשים ולאמהות צעירות, כפלח שוק ענק שלא ידע קונסולה מימיו. לאסטרטגיה זו שתי מטרות: האמהות אמורות לראות שבעצם משחקי מחשב זה לא דבר נורא כל כך, ואולי להתלהב מספיק כדי לדרבן את הילדים שלהן לשחק; שנית, כפלח שוק בתול, כל אחת מהן שתקנה קונסולה למעשה מוסיפה נקודות למאזן של נינטנדו ועשויה לעזור להכריע את הקרב מול פלייסטיישן 3, ויותר חשוב מזה כרגע – אקסבוקס 360 בעלת הבסיס האיתן.

כל זה טוב ויפה בתיאוריה. במציאות, נינטנדו היא לא הראשונה להעלות את הרעיון. גם מיקרוסופט וסוני חשבו על זה, בידיעה ברורה שמי שלא משתייך למחנה כלשהו נחשב קול צף שקל להעבירו למחנה הרצוי. אבל המציאות מורכבת יותר: לכו תנסו לשכנע אישה שעד כה לא שיחקה במשחקי וידאו, שזה בעצם טוב בשבילה והיא תהנה מזה. הרי אי אפשר לדפוק לה על הדלת, לדחוף לה בקר רוטט ליד ולהגיד "מותק, זה יעשה לך טוב. באחריות". נינטנדו לקחה את הפרויקט הזה ברצינות גמורה, והבינה שיש בעיה נוספת: ילדים לא נוטים להקשיב לאמהות שלהם. כדי שטינאייג'ר ישתכנע שנינטנדו טובה יותר מאחרות, אמא שלו צריכה לאסור עליו לשחק בקונסולה. אז נינטנדו פנתה לטקטיקה אחרת – חברה מביאה חברה. היא איתרה אמהות חובבות טכנולוגיה, שלדעתה היו גם מובילות דעה, ודחפה להן קונסולה ליד, תוך שהיא מצווה: "נהנית? ספרי לחבריך. לא נהנית – ספרי לסבתא, לכי תוכיחי שיש לך אחות וקושלאמשל'ך יא מפגרת!!!1".

יחצנות נינטנדו
ווי יחצנות נינטנדו

קל לומר ששיטת השיווק של נינטנדו עובדת. לראיה: כשהחברה פנתה לקהל מבוגר יותר ושיווקה את Brain Age, משחק ה-DS שמבטיח לשפר את הזיכרון ולהפוך את המוח לצעיר, מלא ברק ונטול קמטים, היא מכרה שבעה מיליון עותקים. ואם ככה, אז למה לא ב"ווי"? אז זהו, שזה לא עובד ככה. קונסולת ה-DS מכרה הרבה יותר יחידות ממה ש"ווי" תוכל לחלום להגיע אליו אי פעם, כך שהגיוני שהיא גם מכרה יותר משחקים. שנית, נינטנדו ממילא מעולם לא ייעדה את עצמה לקהל יעד צעיר. אם אתם זוכרים, ואין לכם דרך לא לזכור כי אחזור על זה שוב ושוב, נינטנדו מציעה משחקים נוסטלגיים להורדה – לא רק סופר מריו המקורי אלא גם ענתיקות של ממש. סליחה, אבל אין מצב שגיימר צעיר, שלא חווה את המשחקים האלה בזמן אמת, ישתכנע ש"ווי" טובה ליהודים. נינטנדו מלכתחילה פנתה רק למבוגרים – הצעירים יתלהבו מהקונסולות בעלות הביצועים החזקים יותר – ואחר כך עשתה שמיניות באוויר כדי להציג את זה כשיטה חדשנית ונהדרת.

אני מצטערת. אני ממש לא אוהבת את נינטנדו. בעיני, זו חברה שמנסה להיות מגניבה בכוח ומסווה היטב – באמצעות מייק אפ בצבעים הכי אופנתיים לחורף הקרוב – את העובדה שהיא הגיעה לשלב הפתטי.

סקוט פלדסטיין (cc-by)
בחורה עם ווי סקוט פלדסטיין (cc-by)
חקר משחקי מחשב: גם בישראל

הארגון הבינלאומי לחקר משחקי מחשב (Digital Games Research Association), החליט שישראל היא מדינה חשובה מספיק כדי למקם בה סניף. אז עכשיו אנחנו יכולים להתגאות שאולי לא קונים אצלנו הרבה משחקי מחשב, אבל זה לא אומר שלא שמו לב שכן משחקים אצלנו. ב-DIGRA חברים מפתחי משחקים, מפתחי הדרכה בארגונים ומורים שעוסקים במשחקי מחשב ופעולות בסביבה אינטראקטיבית (סליחה מראש, אבל האסוציאציה שלי קומפי ולא משחקי מחשב "אמיתיים"). מי שיעמוד בראש הסניף בארץ הוא ד"ר אלחנן גזית, מומחה ללמידה בסביבות ממוחשבות ולניתוח התנהגות בכלים ממוחשבים, מהמכון הטכנולוגי בחולון.

DIGRA רק הגיעו, ועוד לפני שהכריזו רשמית על תחילת פעילותם כבר הודיעו מה האג'נדה שלהם: לפתח ולקדם את תיאורית המשחקים (game theory) על בסיס חיבור לשטח, תוך קיום יחסי גומלין עם ההתפתחויות והחדשנות בתחום פיתוח, הפקת משחקי המחשב ושימוש בהם, וכן ליצור שיתופי הפעולה בין גורמי האקדמיה, מוסדות מחקר, ארגונים וחברות עסקיות, איגודים מסחריים, מפתחי משחקי מחשב עצמאיים וקובעי מדיניות.

או בגיימרית מדוברת: הממ, מה?!

ד"ר גזית אומר כי בכוונת הסניף הישראלי לקדם את משחקי המחשב כשדה מחקרי חשוב שצריך לזכות להכרה מקצועית. הכרה כזו דווקא יכולה לעזור: הסניף אמנם מתכוון לחקור קשרים שבין משחקי המחשב והווידאו לבין טכנולוגיות מידע, אך לצד זה יחקור גם סוגיות בוערות יותר כקשר שבין משחקי מחשב וּוידאו לבין אתיקה, סוגיות חברתיות ואפילו פוליטיות (או בגיימרית מדוברת: סופסוף מישהו מתכוון לעשות משהו עם הטענות שגיימינג מעודד אלימות, ולא יוצא מנקודת הנחה שהגיימינג הוא שורש כל הרע שבעולם). זהו שינוי מבורך, שכן עד כה האקדמיה התעלמה כמעט לגמרי מקיומם של משחקי המחשב. המכון הטכנולוגי בחולון, שד"ר גזית חבר בו, התרכז עד כה במשחקי מחשב לימודיים וכן הציע קורס נוסף ש"משחקים" בא לתאר בו בעיקר משחקי הימורים ברשת. גישה דומה מתגלה גם במכללה האקדמית בבית ברל, שאמנם גייסה לשורותיה מפתחי משחקי מחשב ישראלים ומתכנתים, אבל מתעניינת במשחקי המחשב בעיקר ככלי לימודי. ואנחנו? אנחנו פה בשביל ליהנות.

רמקו ואן דוקום (cc-by)
ניתוח ג'ויסטיק פלייסטיישן רמקו ואן דוקום (cc-by)
אסימונים

• Valve עובדת על משחק חדש, שיהיה בו מצב משחק לשחקן יחיד, מצב משחק מרובה משתתפים ומשהו שזכה לכינוי CrossPlayer. מה זה? אפילו הטריילר למשחק לא מפזר את הערפל.

• Battlestar Galactica, סדרת הטלוויזיה הפופולרית בקרב הגיקייה, עומדת לקבל משחק תפקידים משלה.

• את זה שמשחקי מחשב מעודדים אלימות כבר שמענו. אבל הדיבור החדש הוא שמשחקי מחשב גם הופכים את הנהגים לגרועים ותורמים לתאונות דרכים. מה שתגידו.

• שחקו וורקראפט בגרסה פלאשית.

• מוסלמים מתעצבנים על משחקי מחשב? Been There. נוצרים מתעצבנים על משחקי מחשב? Done That. מוסלמים ונוצרים מתאחדים כדי להתעצבן על משחק מחשב שמסכסך ביניהם? יאללה, נלך על זה.

• בראשית היו אלה שהשיגו פלייסטיישן 3 ומכרו אותה במחיר מופרז באיביי. אחר כך באו אלה שקנו פלייסטיישן 3 כשבר לא כל כך היתה בעיה להשיג אותן, ולא הצליחו למכור אותה באיביי. אז הם החזירו­אותה לחנות.

• חבל. כי אומרים שיהיה קשה להשיג ווי ופלייסטיישן 3 לפחות עד מרץ במקרה הטוב, או יוני בתרחיש הפסימי.

• וכפילה של לארה קרופט אותרה בקניון איילון.

הוראות המשחק

מדי יום חמישי תסקור הגיימבואית שלנו את כל ההתרחשויות, ההסתבכויות, החידושים והחדשות שבעולם הגיימינג. ארכיון גיימבוי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

גיימבוי

צילום: רות' סטרונג

מדי יום ה' יסקרו הגיימרים שלנו, עינת חורשי ועידן זיירמן, את כל ההתרחשויות, ההסתבכויות, החידושים והחדשות שבעולם הגיימינג • ארכיון המדור

לכל הכתבות של גיימבוי
  • עוד ב''טכנולוגיה''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים