גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


החיים היפים אחרי צ'ק פוינט

סיפורם של טייס קרב בחיל האוויר וילד פלא מעולם המחשבים, שמכרו אתמול את הסטארט-אפ ג'נגו תמורת 107.5 מיליון דולר ויצאו עם חבילה יפה של מזומנים

עופר לוי | 5/12/2006 8:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לחלק מעובדי צ'ק פוינט משתלם מאוד לעבוד בחברת אבטחת המידע הגדולה ביותר בישראל. משכורות יפות, חבילות אופציות שמנות ותנאים שמרבית העובדים במשק יכולים רק לחלום עליהם.

במקרה של עופר וילנסקי ודרי שריבמן מסתבר שהחיים אחרי צ'ק פוינט יכולים להיות הרבה יותר יפים. השניים השלימו אתמול את מכירת ג'נגו, הסטארט-אפ שייסדו, לחברת NDS תמורת 90.5 מיליון דולר במזומן, ונפגשו אישית עם סכום שמוערך ב-13 מיליון דולר כל אחד. אגב, סכום הרכישה צפוי לגדול ב-17 מיליון דולר נוספים אם הסטארט-אפ הנתנייתי יעמוד בכמה אבני דרך בשנה הקרובה. על-פי NDS, ג'נגו היא חברה רווחית הנהנית מצמיחה מהירה. ב-9 החודשים הראשונים של השנה גדלו הכנסותיה ביותר מ-100% לרמה של 11.4 מיליון דולר.

מי שיתחלק עם צמד היזמים והמשקיעים באקזיט המכובד הם המשקיעים, שהזרימו יחדיו כ-15 מיליון דולר בלבד. עם בעלי המניות של החברה נמנות החברות אינטל, סיסקו ו-Conexant, וקרנות הון הסיכון פארטק אינטרנשיונל, Cipio Partners ,TeleSoft ו-IIR.
עובדי ג'נגו. מרוצים
עובדי ג'נגו. מרוצים ראובן קסטרו
הכנה לדבר האמיתי

תחילתו של הסיפור בשנת 1998. וילנסקי ושריבמן עזבו את צוות הפיתוח של ענקית האבטחה צ'ק פוינט והלכו להגשים את הדבר שעליו חלמו שנים רבות: חברת סטארט-אפ.  וילנסקי (38) הגיע להרפתקה החדשה מצויד ברזומה מרשים: טייס קרב בחיל האוויר, בוגר מדעי המחשב בטכניון, ואבא שהוא פיגורה בפני עצמה בעולם ההיי-טק - דן וילנסקי, היו"ר של אפלייד מטריאלס ישראל. שריבמן, 38, נחשב לילד פלא, שכבר בימי התיכון החל את התואר הראשון שלו במחשבים ועבד באוסף של חברות עד אשר הגיע לצ' ק פוינט.

מבחינתו של וילנסקי, הימים בצ'ק פוינט היו בכלל

מעין הכנה לקראת החיים האמיתיים בסטארט-אפ. כבר בילדותו בארצות הברית ידע שביום מן הימים יקים חברת תוכנה. לדבריו, הסיבה שבצבא פנה לחיל האוויר ולא לתפקיד בתחום המחשבים היתה שרצה להתנסות בחוויות אחרות בחיים, אשר יכינו אותו ליום שבו ינהל את החברה.

אבל כשוילנסקי ושריבמן הקימו את הסטארט-אפ שלהם, שעסק בפיתוח תוכנה לנתבים ביתיים ועסקיים, הם גילו שיזמות טכנולוגית היא לא דבר קל. זמן קצר לאחר שייסדו את החברה התפוצצה להם בועת ההיי-טק בפנים, והשניים נאלצו להתמודד עם מציאות עסקית קשה ועם הרבה מאוד אכזבות.

"שמרנו על הקופה"

"בסטארט-אפ יש לך 20 כשלונות ושתי הצלחות, ואתה נבנה בין לבין", אומר וילנסקי. "זמן קצר אחרי שהקמנו את החברה החל המשבר הגדול של שוק התקשורת, ולנו לא היה למי למכור. בסופו של דבר נאלצנו למכור את המוצרים שלנו לחברות שמוכרות ציוד היקפי - כלומר לחברות שמוכרות את כל הציוד שאתה יכול לקנות בחנויות מחשבים. המזל שלנו היה ששמרנו על הקופה ולא הוצאנו הרבה כסף, ובשנת 2005 השוק החל להתעורר. כשהמצב השתנה, הצלחנו לעבור לשיעורי רווחיות גבוהים".

לדברי וילנסקי, חלק גדול מהמשא ומתן היה על איך תיראה החברה ביום שאחרי ומה יקבלו העובדים מהרכישה. "חלק מהעיסקה הולך לתרומה למטרות חינוך בישראל. זה אמנם לא חלק משמעותי, אבל זה משהו שאנחנו גאים בו מאוד", הוא אומר. "באמצעות הרכישה הזאת NDS הופכת להיות חברה שאחראית על 2 מתוך 3 הקופסאות שהופכות את הבית ל'בית דיגיטלי' - היא מספקת את הנתב הביתי שלנו ואת הקופסה לטלוויזיה, בעוד מיקרוסופט מספקת את המחשב הביתי".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים