לא כל כך נעים לראות מכון סגור
מכון הכושר התל אביבי EVERYBODY פשט את הרגל לאחר שבעליו נקלעו לקשיים כספיים וככל הנראה עזבו את הארץ. עובדי המקום טוענים כי שכרם לא שולם וזכויותיהם נרמסו, ומאות הלקוחות מחפשים אחר גורם שישב להם את כספם האבוד
בעלי המכון הותיק אשר שכן בסמוך לכיכר דיזינגוף, נקלעו לאחרונה לקשיים כספיים וסגרו את שעריו במפתיע. על פי ההערכות עזבו הבעלים את הארץ, כשהם משאירים אחריהם עשרות עובדים ללא מקום עבודה ומאות מתאמנים אשר שילמו ממיטב כספם כדי להשתמש בשירותי המכון.
לקוחות שהתאמנו במכון בדרך קבע ידעו לספר כי בעבר היו עדים להחרמת מכשירי כושר על ידי ההוצאה לפועל שהגיעה למכון. אחרים מספרים כי שמעו מעובדי המקום על בעיות ועיכובים בתשלומי המשכורת, אך איש לא ציפה כי המקום ייסגר ללא כל התראה מוקדמת.
אחד הלקוחות מספר כי כאשר הגיע אתמול להתאמן ראה להפתעתו שהמקום סגור, וכי מחוץ לדלתות המכון התקבצו עשרות לקוחות חסרי אונים. לדבריו, "הדבר המרגיז ביותר הוא שעד לרגע האחרון המשיכו בעלי המכון להחתים מנויים חדשים ולקחת את כספם, כאשר ידעו שהמקום הולך להסגר".
לקוחות המכון אשר שילמו מראש על שירותיו מבקשים כעת את כספם בחזרה, אך הדרך לקבלתו לא פשוטה כלל. עו"ד אייל דן ממשרד רוזנשטיין ורשביאק שחר ושו"ת מסביר, כי במצבים בהם נכנסת חברה כמו מכון הכושר להליך של כינוס נכסים, הצרכנים הם לרוב אלו שנפגעים. זאת מכיוון שהחברה, אשר חייבת כספים לגורמים רבים אינה מהווה גוף שאפשר לפנות אליו בבקשה להחזר כספי.
לקוחות המכון אשר התחייבו לתשלומים בכרטיס האשראי רשאים לפנות לחברת האשראי שתבטל את החיוביים העתידיים. לרוב, תבקש החברה 30 יום לבדוק כי אכן מדובר
דן מסביר כי לקוחות ששילמו מראש רשאים להגיש תביעת חוב לכונס הנכסים של החברה ולהציג אישור על כך ששילמו מראש, אך הם יאלצו להמתין עד תום ההליכים של כינוס הנכסים, אשר עשויים לקחת כשנה או שנתיים, וגם אז אין כל ודאות כי כונס הנכסים יוכל להשיב להם את כספם (חשוב לציין כי שמידע זה אינו תחליף לייעוץ משפטי מעורך דין).
עובדי המכון אשר נותרו ללא מקום עבודה שיגרו אל החברות המפעילות את מכון הכושר- 'דיאקום בתקשורת', 'או אס.אנד.אס. שרותי השמה', 'אס.אנד.אס. השמה' ו'שלגל נכסים והשקעות' מכתב בו הם טוענים כי מפעילי המכון פעלו במרמה כלפי עובדים, אשר התבטאה ב"ניהול כושל ומניפולטיבי וריקון קופת החברות".
עובדי המכון טוענים באמצעות עורכי הדין עידו אקרמן ואלעד שביון, כי פעולות המירמה כללו בין השאר רמיסה טוטאלית של זכויות העבודה שלהם, הלנה מתמשכת של שכרם ונטילת סיכון בלתי סביר באשר לזכויותיהם תוך "נטילת" אשראי עצום ללא כל בטחונות במצב הרעוע אליו הובילו את החברות.
עוד נטען במכתב כי "גם לקוחות החברות נפלו קורבן למצגים כוזבים והולכה בכחש וגם מהם נטלתם כספים, כאשר היה ברור לכם, כי אין ביכולתכם "לספק את הסחורה" והעסק נמצא על סף קריסה".
עורכי הדין אקרמן ושביון מציינים כי במידה ולא ישולמו כל החובות לעובדים עד ל-19 בחודש, הם מתכוונים לנקוט בהליכים משפטיים שיכללו בקשה לפירוק החברה והגשת תביעות אישיות של העובדים.