ישר מהניילונים
מי שעייף רק מהמחשבה על הכנת 4 מנות, יכול להזמין ארוחת חג מחברת קייטרינג. בדקנו 4 ארוחות מוכנות, ובהן מדליוני פילה, סלמון באספרגוס ומאפין דבש. היה מעניין
לכן, תמיד מושכות את העין המודעות המציעות לא לטרוח - לפחות לא בעניין הבישול - אלא להגיע אל שולחנך כאורח. מרבית בתי-המלון והחברות המתמחות בהסעדה מציעים לקראת החג ארוחות שלמות - ממרק ודג ועד מנה עיקרית וקינוח. ברוב המקרים גם המחירים לא בשמים. בדקנו 4 ארוחות שהוכנו על-ידי מלון הילטון תל-אביב, החברות ניר עציון ו מבושלת, ובית-הספר למלונאות תדמור.
בכל המקרים ידעו החברות שהמנות מיועדות ל"מבחן טעימות", ולכן יש להניח שבמאכלים שנשלחו הושקע מאמץ רב יותר מהרגיל. דווקא משום כך, היה מאכזב לגלות שאין באמת תחליף למעדני החג הביתיים, ולא משנה אם מדובר בבישול מסורתי או חדשני.
בכל המנות שהוזמנו - כולל הטעימות שבהן - הורגש שמדובר בבישול מוסדי, המוני, עמיד בפני טלטולים ובעל הוראות חימום במיקרוגל ובטוסטר. לא רע ליום רגיל, אבל בהחלט לא עונג ליום חג.
גם מי שלא יצליח לשריין לעצמו מקום בחדר האוכל של מלון הילטון בתל-אביב, יוכל להשתייך לערב אחד למאיון העליון באמצעות הזמנת ארוחת חג עד הבית. תמורת 210 שקל למבוגר ו-115 שקל לזאטוט, שללא ספק יעדיף נקניקיה שוחה בקטשופ, תוכלו לאסוף מאזור קבלת הסחורות שבמלון ארגז אלגנטי עטוף בסרטי בד.
ובכל זאת, למרות שהמזון הוכן באחד מבתי-המלון הנחשבים בעיר, כדאי להנמיך ציפיות. אמנם מראה המנות מעורר התפעלות, אך לגבי הטעם יש מקום למקצה שיפורים.
מרק עוף צח עם קניידלעך, שאמור היה לפתוח לטועמים את התיאבון, סבל מטעם חמצמץ ומניחוח לא נעים, וקידם את הארוחה במהירות לגפילטע פיש המיניאטורי, האוורירי והתפל, שלצידו נחו חצי ביצה קשה, עלה חסה וצלוחית חזרת, שהצילה את המצב.
פילה הסלמון
לאור העובדה שהסוקרים יצאו רעבים מהארוחה ורק הסטייק נחל הצלחה, ספק אם משתלם להשקיע 210 שקל בארוחה מלאה.
* הזמנות: עד 21 בספטמבר, בטלפון: 03-5202023 או בפקס: 03-5202179. ניתן לאסוף את הארוחות מהמלון בערב החג או יום קודם לכן.
* מחירים: מנה ראשונה- 45 שקל . מרק- 25 שקל . מנה עקרית- 70 שקל . קינוח- 30 שקל .

אמנם הפיתוי להזמין אורחים ולהשביע את רעבונם תמורת 70 שקל לאדם הוא גדול, אבל הקייטרינג של ניר עציון הוא בדיוק אחד המקרים שבהם צריך להחליט מה חשוב יותר: הכמות או האיכות. בקופסאות פלסטיק ענקיות, שבכדי לפתוח אותן יש להצטייד בארגז כלים, הגיעו כמויות אוכל אדירות המיועדות ל-5 סועדים ויכולות להספיק בקלות גם ל-10.
המעדניה הביתית של ניר עציון דילגה על שלב המרק, ולמנה הראשונה הגיעו קציצות גפילטע פיש קפואות למחצה ברוטב שנותר קרוש גם לאחר ההפשרה. את טעם הדג תוכלו להעביר בקיש פטריות יער, שיש להפשיר ולחמם. יחסית לקיש פרווה טעמו סביר, אם כי ספק אם מתאים לפתוח בו את השנה החדשה.
למנה עיקרית תוכלו לבחור בין אומצת פרגיות טעימה ברוטב צ'ימיצ'ורי לבין סטייק אסטרהזי, שהתגלה כפרוסות צלי הבשר המוכרות מאולמות האירועים ונותרו בשלמותן על הצלחת. חשבנו להתנחם בתוספות, שהרי פטריות וקישואים אי-אפשר לקלקל, אבל ניר עציון הוכיחו שאין דבר כזה אי-אפשר.
הפטריות בבצל בושלו ככל הנראה עם מי השימורים, והקישואים היו אפרפרים. מסמר הערב היו תפוחי-אדמה שבושלו בקליפתם, ברוטב שום ובשמן זית. לקינוח מציעים בניר עציון פאי אגוזים, שנראה מבטיח יותר מכפי שהוא. לארוחה צורפה ערכת "ברכות החג", ובה ראש דג, תפוחי עץ, דבש, גרעיני רימון, תמרים ושומשומית.
* הזמנות: עד 19 בספטמבר, בטלפון: 1-700-706-266. התשלום בכרטיס אשראי בלבד, עד 3 תשלומים ללא ריבית.
* מחירים: גפילטע פיש (8 קציצות )- 45 שקל. חזרת 200 גרם- 12 שקל. קיש פטריות יער (8 מנות )- 55 שקל. אומצת פרגיות ברוטב צ' מיצ'ורי (5 מנות )- 90 שקל. סטייק אסטרהזי (5 מנות )- 90 שקל. תפודי בייבי בעשבי תיבול (1.5 ק "ג)- 45 שקל. פלחי קישואים מוקפצים (1.5 ק "ג)- 40 שקל. קדירת פטריות ברוטב בצל (1.5 ק "ג)- 60 שקל. פאי אגוזים (10 מנות )- 60 שקל.
אף שמדובר במנות שיצאו מפס הייצור של אחד ממפעלי הארוחות הגדולים ביותר בישראל, ולכן ניתן היה לצפות למזון מטוסים מדכא במיוחד, הצליחו במבושלת לעמוד באתגר. רוב הזמן, לפחות. אמנם את מרק העוף הדליל אפילו הקרפלעך לא הצליחו להציל, אבל המנה הראשונה - גפילטע פיש עם חזרת - התגלתה כטעימה מאוד.
פילה הדג למנת הביניים וצלי הבשר ברוטב שאלוט ויין עמדו בציפיות, בעיקר בזכות התוספות: תפוחי-אדמה בעשבי תיבול, אורז עם שקדים וצימוקים, ושעועית ירוקה מוקפצת בשומשום.
האריזות של מבושלת מיועדות לחימום גם במיקרוגל, ולפני הפתיחה ניתן לשמור אותן בקירור כשבועיים. עם זאת, הן סובלות מבעיית אחסון חוזר, שכן הן מצופות בניילון ונעדרות מכסה. הארוחות מגיעות בסמיכות לערב החג לבית הלקוח באמצעות שליח תמורת 70 שקל.
החברה מציעה גם מגוון מנות מ"המעדניה הביתית", שמאפשרת להרכיב תפריט אישי לפי הטעם והכמות הרצויים.
* הזמנות: בטלפון: 08-9262616. עד 10 תשלומים ללא ריבית. מעל 750 שקל ההובלה חינם.
* מחירים (ל-5 מנות ):גפילטע פיש וראש דג, כולל חזרת- 69 שקל. פילה דג מטוגן בעשבי תיבול- 65 שקל . אומצת עגל ברוטב שאלוט ויין- 109 שקל. אורז עם צימוקים ושקדים- 29 שקל. תפוחי-אדמה בעשבי תיבול- 29 שקל. שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום- 35 שקל.
בית-הספר למלונאות תדמור אינו מציע ארוחות מוכנות לאורך כל השנה, אך לרגל החג (וגם לקראת ליל הסדר) אפשר לרכוש במקום ארוחות מעשה ידי התלמידים. הארוחה שנשלחה לטועמי "עסקים" מעידה שהתלמידים יודעים היטב את החומר (או שהם קיבלו עזרה ניכרת מהמורים).
לבד ממרק הירקות הכתומים בתוספת גרעיני חמניות ושמיר, שהיה דליל ותפל, כל המנות התגלו כמוצלחות.
אמנם החריימה למנה הראשונה נעדרה את החריפות הצפון אפריקנית, אבל הרוטב היה עשיר בטעמים והדג נותר מוצק וצחור. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין שוקי אווז ברוטב שזיפים טעים ומתקתק לבין צלי בשר בפטריות פורטובלו טריות, שהצליחו לעמעם את טעם הבשר.
לתוספת שלחו מתדמור תפוחי-אדמה קלופים ומבושלים במידה. אמנם הצמחונים שבחבורה לא זכו לשום ירק שירענן את הארוחה, אבל ללא ספק מדובר באופציה הטובה מבין אלה שבדקנו.
* הזמנות: בטלפון: 09-9525019/51 או בפקס: 09-9525012. קיים מינימום של 5 מנות מכל פריט.
* מחירים: מרק דלעת עם גרעיני חמניות (ליטר)- 35 שקל. צלי עגל ברוטב פטריות (מנה)- 26 שקל. שוק אווז צלוי ברוטב שזיפים (מנה)- 24 שקל. תפוח-אדמה אפוי בבצל (חצי ק"ג)- 23 שקל.