גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מרוץ עכברים

נכנסתם לחנות כדי לקנות עכבר ומקלדת? סביר שתצאו עם כאב ראש – אביזרי המחשב שנחשבו הפשוטים והזולים ביותר הפכו למכשירים אלחוטיים, ארגונומיים ועתירי כפתורים, והמחירים בהתאם • מדריך קנייה

היה זה עוד בוקר קר ולח אי-שם בדרום אירלנד כשחזינו בהפגנת הביצועים של R1200, האופנוע החדש של ב.מ.וו. מפעילי המסלול אפילו הציעו לנו לעשות עליו סיבוב קטן.

"מה לנו, עיתונאי מחשבים, ולאופנוע הזה?", תמהו הנוכחים וחיפשו את המצלמה הנסתרת. התשובה הגיעה מאוחר יותר: מסתבר שהאופנוע של ב.מ.וו הוא אחד האופנועים היחידים שבהם העברת הכוח מהמנוע אל הגלגל האחורי מתבצעת בתמסורת ישירה. מבחינת חברת פרטנרז דיזיין (Partners Design), מתכנני העכבר המשוכלל ביותר בעולם, ה-MX Revolution מתוצרת לוג'יטק, מערכת ההילוכים המשוכללת של האופנוע החדש היתה הפתרון שחיפשו.

המעצבים ניסו ליצור מנגנון חדש לשליטה במהירות גלילת המידע שעל מסך המחשב. השיטה שהיתה נהוגה עד היום - סיבוב כפתור הגלילה בעכבר - הניבה תלונות מצד המשתמשים. תיבת ההילוכים המשתנה של האופנוע סיפקה את הפתרון; בעת השימוש בעכברים החדשים העלינו דפים עתירי מידע על המסך, ופעולות החיפוש השונות הפכו לפשוטות מאוד בהשוואה לעכבר סטנדרטי. גם חיפוש של נתון במסמך אקסל מורכב הפך לקל יותר: לא צריך להזיז את העכבר על המשטח אלא רק להניד קלות לימין או לשמאל את האצבע הנוגעת בגלגלת – וכבר אתם בטור הנכון.

העכברים של לוג'יטק רחוקים מרחק רב מקודמיהם. עכברי לייזר אלחוטיים ברזולוציה של DPI 800 ואפילו של DPI 1,000, הכוללים סוללות נטענות ו-5 כפתורים נוספים, הפכו למקובלים. גם המתחרה הגדולה, מיקרוסופט, התקדמה בצעדי ענק. הדיוק והטכנולוגיה של דגמי מיקרוסופט מתקרבים לאלה של לוג' יטק ואף כוללים כמה מהשכלולים שלהם, כמו ההטיה ימינה ושמאלה של הגלגלת (Tilt). עכברי מיקרוסופט מצטיינים דווקא בתחום המחירים הנמוך, ולכן בתקופה האחרונה הגיעו לחנויות דגמים אלחוטיים חדשים, זולים למדי. גם HP משווקת עכברים שיוצרו בחברות OEM (שמייצרות את הציוד המקורי), שאיכותם גבוהה למדי.
התשובה הסינית

לצד הדגמים של לוג'יטק, מיקרוסופט ו-HP, תגלו בחנויות עכברים רבים מתוצרת החברה הסינית A4Tech (בעיקר באופיס דיפו). בין הדגמים הייחודיים שלהם בולט העכבר האלחוטי המבוסס על טכנולוגיית RFID, שאינו צורך סוללות כלל, נושא בעייתי בעכברים אלחוטיים רבים.

לחברה יש קבוצת עכברים המיועדים למשחקים, ולטענתה הם מגיבים באופן יעיל במיוחד במשחקים שבהם יש לירות במהירות לעבר היריב, למשל במשחקי פעולה. ניסינו את אחד העכברים הללו וראינו הבדלים קטנים בלבד בינו לבין העכברים היקרים פי כמה של המתחרים.

לסינים אין סיבה להתבייש במוצרים שלהם, אבל לצד המחירים הנמוכים של הציוד גילינו שהוא סובל מבעיה בסיסית: אין לו יבואן רשמי ומוכר שמדביק את התווית שלו על המוצרים. אופיס דיפו אמנם תחליף מוצר מקולקל במוצר חדש, אבל בחנויות האחרות לא קיבלנו שירות כזה. עכברים אחרים מקבלים 3 ואפילו 5 שנות אחריות, אבל רוכשי A4Tech מסתפקים בהבטחה בעל-פה. כשניסינו לממש את האחריות הזאת, נדרשנו לגשת לדוכן ההחזרות - שם עברנו חקירה באשר לנסיבות החזרת המכשיר והתבקשנו למלא טופס הסבר עם פרטים מזהים. רק אחרי התהליך הזה הוחזר לנו כספנו.

לצד שפע העכברים המשוכללים, שמיועדים לציבור הרחב וגם לגיימרים, תמצאו בחנויות מבחר גדול עוד יותר של מקלדות. הדגם הבסיסי של מקלדת חוטית פשוטה עולה כ-10 דולרים , ובדרך-כלל מקבלים אותה בחינם עם המחשב.

ברוב החנויות אפשר למצוא מקלדות משוכללות יותר, המיועדות למולטימדיה, לעסקים ולמשחקים. המחירים נעים בין עשרות שקלים לדגמים הפשוטים לבין מאות שקלים - אם בחרתם לקנות ערכה אלחוטית ארגונומית הכוללת גם עכבר אלחוטי מהיר.

לפני שמסתערים על החנויות כדאי לבדוק ערכות במחיר מציאה בחנויות המחשבים ובמרכולים, אבל לפני שקונים מערכת זולה כדאי להתעניין אצל חברים שקנו את ה"מציאה" הזו ולבדוק כמה זמן היא מתפקדת כהלכה ואם לא התעוררו בעיות. התופעות הנפוצות - זלילת סוללות והתנהגות לא תקינה, בעיקר של המקלדת - הן שכיחות בערכות הזולות,

ואילו בערכות היקרות מתוצרת שתי חברות המותג לא גילינו בעיות; הן מתפקדות כהלכה כבר זמן רב בכל מיני תנאים, וסביר שיגיעו לתום האחריות בלי תלונה כלשהי.

עבור הגיימרים קיים מבחר גדול של מקלדות בכל מיני גדלים, עם שפע תוספות של לחיצים המיועדים לפונקציות מיוחדות במשחק או להפעלת המחשב. יש גם מקלדות שיוצרו במיוחד למשחקים, כמו מקלדות של Zboard, המתאימות את עצמן למשחק בלי שנצטרך לשנות בו גורם כלשהו. לחברה הזאת יש ערכות לרוב המשחקים המוכרים, כמו Warcraft ו-Doom, והן מותאמות ספציפית למשחקים ואינן יקרות בהרבה ממוצר שמרני ואיכותי רגיל.

בדגמים האלחוטיים גילינו הבדל בין החדשים לישנים, הפועלים בתדר רדיו נמוך למדי ולכן יש בהם השהיה של עשיריות השנייה מרגע הלחיצה על המקש ועד שהשינוי מתבצע. המקלדות החדישות מתפקדות בתדר גבוה יותר, כמו התדר של התקשורת האלחוטית הביתית. אלה מערכות מהירות ביותר, ואפשר לחבר אותן למחשבים בעלי תקשורת אלחוטית עם מבחר תדרים רחב.

ההבדל בין המחירים אינו גדול כל-כך, ולכן נמליץ לרכוש יחידות מהסוג החדש בתדר 2.4 גיגה-הרץ, ולא את הדגמים הישנים שאיש לא יודע באיזה תדר הם פועלים ויש להם בעיות של טווח.

יתרון נוסף של המערכות מהדור החדש הוא שיטות ניהול צריכת הזרם מהסוללה, שהן מתקדמות יותר מכפי שהיה במקלדות הישנות. במערכות חדשות תחליפו את הסוללות מדי חצי שנה בשימוש אינטנסיבי, לעומת החלפה אחת מדי חודש בדגמים הוותיקים.

במקלדות המיועדות לשימושי אינטרנט תמצאו מבחר דגמים חוטיים ואלחוטיים בעלי כפתורי גישה מיוחדים בנוסף למקשים הרגילים. על-פי נסיוננו, המקשים הללו מחייבים התקנת תוכנות במחשב, והתוכנות הללו התנגשו לא אחת עם התוכנות של מערכת ההפעלה ומנעו שימוש נבון בכפתורים. גם אם התקנתם את התוכנות כהלכה, תגלו שקשה לתקן הרגלים ישנים: למרות שניסינו להשתמש בכפתורים הייעודיים, לא מצאנו להם שימוש רב ולפעמים הם רק הפריעו לנו לחפש את מקשי ה-F, שאותם ניסינו להפעיל בהקלדה עיוורת.

ערכות לניידים

בעקבות המכירות המטורפות של מחשבים ניידים, שבארצות רבות הם נמכרים יותר מהמחשבים הנייחים, החליטו יצרני האביזרים לבנות ערכות מיוחדות למחשבים הניידים, שיעזרו ליהנות מסביבת עבודה מוכרת ולא מצומצמת.

אמנם העכברים קטנים יותר והמקלדות רזות ודקות, אבל בסופו של דבר המוצרים הללו דומים לאביזרים של המחשבים הנייחים. מאמץ מיוחד עשתה לוג'יטק, שפיתחה במקביל את הערכה החדשה מסוג MX גם למחשבים הניידים. העכבר בערכה זו אינו משוכלל כמו הדגם המקביל לו, שבדרך-כלל נשאר בבית, וגם לא מצויות בו כמה מהתכונות של העכבר הטוב ביותר.

הדגמים המשוכללים יותר הם אלה שמתחברים למחשב דרך חיבור הבלו-טות', וכן דגמים הנמצאים בניסוי ומתחברים למחשב הנייד באמצעות ערוץ התקשורת האלחוטית. הודות לחיבור הישיר אין צורך בחיבור הדונגל, שנשבר לפעמים כששוכחים לשלוף אותו לפני שמכניסים לתיק את המחשב הנייד, או שהוא גורם להפרעות בתקשורת האלחוטית בבית.

מי שהדונגל לא מפריע לו יגלה עשרות דגמים של עכברים ומקלדות המותאמים לכאורה לסביבת עבודה מצומצמת. גם כאן צריך להיזהר מדגמים שנועדו למחבר USB בתקן 1.0, בעוד שכל המחשבים הניידים כוללים היום מחבר מהיר בתקן 2.0.

לאחר שרכשתם ערכה משולבת, כדאי שתבררו מהו הטווח שבו העכבר פועל כהלכה סביב המחשב הנייד, כי לפעמים מניחים אותו ואת המקלדת בקצה שולחן העבודה, הרחק מהנייד, ודי בצלצול של טלפון סלולרי כדי לשבש את פעילות העכבר או המקלדת. המבחר של הערכות הללו מצומצם, והן לא מותאמות לנשיאה עם הנייד.

למי שמוכרח לחבר מקלדת למחשב הנייד נציע את המקלדות הגמישות, המתקפלות לגליל קטן וקל, או את ההמצאה החדישה: מקלדת וירטואלית המקרינה את המקשים על השולחן או על משטח אחר - וכל מה שנותר הוא לנגוע באות המאירה.

מקלדות מיוחדות

בנוסף לציוד הרגיל שתמצאו בחנויות המחשבים וברשתות, קיים מבחר לא קטן של מקלדות ייעודיות המיועדות לאוכלוסיות מיוחדות, למשל נכים או ילדים עם בעיות התנהגות. עבורם אפשר לרכוש מקלדות חסינות בפני מים ואפילו בפני ונדליזם קיצוני. הן עשויות חומרים פלסטיים מיוחדים או מתכת ועמידות בפני כל ילד או ונדל.

לא תמצאו אותן בחנויות הרגילות אלא אצל יבואנים מעטים, המתמחים גם ביבוא של ציוד צבאי. המחירים גבוהים ומתחילים ב-55 יורו (קצת יותר מ-300 שקל), אבל שמענו שאפשר לשאול את הציוד הזה מכמה ארגונים, כגון "המרכז לעיוור" ו"יד שרה".

לטובת משתמשי סקייפ נציין שיש מקלדות הכוללות שפופרת לשיחות טלפון VoIP, ויש מקלדות שניתן לחבר שפופרת לחיבור ה-USB שלהן (שקיים במקלדות רבות) - וכך לחסוך כסף.

מה יש בחנויות

לוג'יטק מציעה את המבחר הגדול ביותר של עכברים ומקלדות. הסדרה המובילה שלה היא MX, ובה דגמי 400 עד 1,000 שמחירם 500-300 שקל. הדגמים נטענים, נוחים ואמינים מאוד. בסדרה G, המיועדת לגיימרים, הדגם בולט הוא G7, שמחירו כ-500 שקל בממוצע. לטובת המחשבים הניידים קיימת סדרה V של עכברים אלחוטיים, שמכילים את הדונגל. כל הדגמים נמכרים בכל הרשתות עם אחריות ל-5-3 שנים , בהתאם לדגם. בתחום המקלדות לוג'יטק מציעה מבחר גדול - בעיקר של ערכות משולבות, המסומנות בקוד LX, שמחירן 1,200-300 שקל.

למיקרוסופט יש שפע עכברים במגוון צורות ודגמים. העכברים האלחוטיים שלה זולים ביחס למתחרים, אבל נופלים במידת-מה באיכותם. ערכות של מקלדות ועכברים תמצאו אפילו ב-190 שקל, אבל הדגמים הטובים יותר, ארגונומיים ואלחוטיים, עולים 800 שקל. הפופולריים הם דווקא הדגמים החוטיים למחשבים ניידים, מפני שהם עמידים בפני כל התלאות.

דגמים רבים של היצרן הסיני A4Tech נמכרים באופיס דיפו וברשתות אחרות, ומחירם כמחצית ממחיר המותגים- 150-40 שקל - אבל איכותם נופלת בהרבה מאיכות המותגים. באופיס דיפו הבטיחו אחריות לשנה והחלפה במקום - וקיימו. עכבר שניסינו שבק חיים לאחר יומיים (וצניחה חופשית לרצפה). המנוח הוחלף בעכבר אחר, שגם הוא לא האריך ימים (והפעם ללא אלימות). כנראה יש הצדקה למחיר הגבוה של המתחרים.

חברת GPT מוכרת מוצרים סיניים זולים מאוד (120-80 שקל לערכה), שדווקא הפתיעו אותנו הודות לעמידות שלהם. גם חברת TEAC מציעה ציוד איכותי במחיר גבוה למדי.

Zboard היא המקלדת המיוחדת לגיימרים, המותאמת למשחקים וחוסכת את הצורך להזין הגדרות ולהפעיל דמויות. המחיר מתחיל ב-128 שקל ומטפס עד 250 שקל לדגמים מיוחדים.

* חברת פרטנרז דיזיין מימנה את נסיעתו ושהותו של הכותב באירלנד

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''טכנולוגיה''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים