בעלי מניות באם-סיסטמס בתביעה לביטול המיזוג: "העיסקה עם סנדיסק לא הוגנת"
גם במרקורי מתקשים להניע את המיזוג עם hp בעקבות טענות לשימוש במידע פנים לקראת ביצוע העיסקה
כזכור, הרכישה של אם-סיסטמס על-ידי סנדיסק הגיעה לאחר פרסום פרשיית אופציות באם-סיסטמס. על-פי החקירה המתנהלת כיום, בחברה בוצעה חלוקת אופציות בסמוך להודעות חיוביות שפרסמה, כך שהרווח מקבלת האופציות היה מיידי עם הזינוק הצפוי במניה.
פרשיית האופציות גרמה לירידה חדה במניית אם-סיסטמס, ולפגיעה קשה במוניטין של מנהליה, ולכן הפיתרון של מכירת החברה היה רלוונטי מתמיד. הטענה כעת היא שמכירת החברה לסנדיסק משרתת יותר את האינטרסים של מנהלי אם-סיסטמס מאשר את החברה ואת בעלי המניות שלה.
עם זאת, יש לציין כי לא מדובר ברוב בעלי המניות שחושבים שהעיסקה לא טובה להם, שכן העיסקה עדיין טעונה את אישור אסיפת בעלי המניות של שתי החברות, והיא עדיין עשויה לקבל אישור. לא מן הנמנע שמגישי התביעות
ינסו לשכנע את יתר בעלי המניות האחרים בחברות להצביע נגד העיסקה באסיפה.
חברת מרקורי, חברה ישראלית אחרת שנמכרת לאחר פרשיית אופציות בחברה, מתמודדת כרגע עם בעיות משלה בעיסקת המיזוג עם hp. כזכור, ענקית המחשוב הודיעה על רכישת מרקורי ב-4.5 מיליארד דולר. כעת מדווחת hp על כך שהיא איננה יכולה להתחיל את ההליכים לרכישת החברה הישראלית, אך עדיין מעריכה כי סגירת העיסקה לא תידחה מעבר לרבעון הרביעי של השנה, כמתוכנן.
hp לא ציינה מהי הסיבה לתקלות בהנעת העיסקה, אולם בעיתונות בארצות הברית פורסם כי הסיבה לכך היא תביעה של קרן גידור, שהחזיקה במניות מרקורי ומכרה בסוף יולי 2.4 מיליון מניות של החברה לפני ההודעה על מכירת החברה.
על-פי הפרסומים, באותה הקרן דורשים כעת את חשיפת שמות המשקיעים שרכשו ממנה את המניות של מרקורי, ככל הנראה בבית-ההשקעות גולדמן זאקס ששימש יועץ למרקורי בעיסקה. הטענה של הקרן היא שהמשקיעים רכשו את המניות תוך שימוש במידע פנים על המכירה של מרקורי ל-hp. הקרן טוענת שהיא היתה עשויה להרוויח סכום של 27 מיליון דולר אילו לא היתה מוכרת את המניות.