HP רוכשת את מרקורי ב-4.5 מיליארד דולר במזומן
הרכישה הגדולה ביותר בישראל: ב-HP מעריכים כי הרכישה תגדיל הכנסותיה של מרקורי לפי 2 מההכנסות היום. מרקורי מעסיקה 600 עובדים ביהוד
מדובר ברכישה הגדולה ביותר שמבצעת חברה אמריקנית בישראל, גבוה בהרבה מה-4 מיליארד דולר ששילם לפני שלושה חודשים וורן באפט תמורת חברת ישקר הישראלית. נציין, כי לוסנט בעבר ביצעה רכישה גבוהה יותר בישראל של הסטארט-אפ כרומטיס תמורת 4.8 מיליארד דולר, אך רכישה זו התבצעה במניות ושוויה הצטמק למאות מיליונים בעקבות התפוצצות הבועה.
"היום אנחנו מאחדים שני כוחות עסקיים שהינם מובילי שוק, כדי לייצר את היצע הפתרונות החזק ביותר מסוגו בתחום ניהול התוכנה" אמר מרק הרד, נשיא ומנכ"ל חברת HP העולמית. "ביחד, נסייע ללקוחות להפחית את עלויות ה- IT שלהם, להניע במהירות יישומם של שירותים חדשים, ולהוביל לגידול ברווחיות עבור HP. אנו מצפים כי רכישה משמעותית זו תספק ערכים יוצאים מן הכלל עבור בעלי המניות שלנו".
נשיא ומנכ"ל מרקורי, טוני זינגלה אמר "ביחד עם HP הפכנו להיות הספק המוביל של תוכנה לניהול אופטימלי של טכנולוגיה עסקית (BTO – Business Technology Optimization). העסקה החשובה הזו מייצרת הזדמנויות מדהימות עבור לקוחותינו, בעלי המניות שלנו, אנשינו ושותפינו".
בהודעה שפרסמה אמש HP, היא העריכה כי רכישת מרקורי צפויה להגדיל את היקף הפעילות העסקית שלה בתחום התוכנה ל-2 מיליארד דולר בשנה - פי שנים מהיקף פעילותה של החברה כיום. עם השלמת הרכישה, צפויה HP להפעיל את מרקורי, בתחילה, כיחידה עצמאית בתוך גוף התוכנה.
מרקורי נוסדה ב-1989 על ידי אריה פיינגולד והפכה להיות אחת מארבעת חברות היי-טק הגדולות בישראל תחת ניהולו של אמנון לנדן, שנאלץ לשלם בכסאו בעקבות השערורייה. לאחר התפטרותו של לנדן, נכנס לראשונה לתפקיד מנכ"ל החברה מנהל אמריקני, טוני זינגלה, שהוביל את מהלך המכירה ביחד עם היו"ר, גיורא ירון. מרקורי מעסיקה כיום כ-2,700 עובדים מתוכם כ-600 באזור התעשייה ביהוד.
שערוריית האופציות שהתגלתה במרקורי באוקטובר אשתקד, גרמה לירידה חדה של עשרות אחוזים במניה ושוויה התכווץ אל 3.3 מיליארד דולר ערב המכירה. המחיר הנמוך הפך את החברה ליעד אסטרטגי לרכישה עבור חברות ענק כמו IBM או SAP. עם זאת, נראה כי פתרונות האופטימיזציה לטכנולוגיה לעסקים (BPO) של מרקורי היו נתנו ל-HP ערך מוסף משמעותי שתמורתו היא היתה מוכנה לשלם מחיר גבוה בהרבה מהמחיר של החברה בשוק.
מרקורי לא פרסמה ברבעונים האחרונים את תוצאותיה הכספיות, מכיוון שנדרשה על ידי
נציין, כי ל-HP ישנו מרכז מו"פ גדול בישראל בשש השנים האחרונות, המבוסס על רכישת פעילות חברת הדפוס אינדיגו תמורת 720 מיליון דולר. בנוסף למרכז הפיתוח, HP מעסיקה בארץ גוף מכירות ענק שמגלגל מדי שנה מחזור הכנסות של כ-400 מיליון דולר.
סניף המכירות הישראלי של HP עובר בחצי השנה האחרונה טלטלה כבדה, לאחר שהנהלת HP העולמית גילתה אי-סדרים חמורים בקיומם של נהלי החברה הפנימיים בישראל. ההנהלה העולמית פיטרה 10 בכירים ב-HP ישראל שבראשם גם המנכ"ל ועד היום היא לא מינתה מנהל קבוע במקומו.
שר האוצר אברהם הירשזון ברך היום (ד') על עסקת הרכישה של חברת מרקורי הישראלית ע"י חברת HP, ואמר כי העסקה מהווה הבעת אמון עצומה במשק ובחוסנה של הכלכלה הישראלית.
הירשזון הוסיף כי העובדה שעסקה כזו מתקיימת בעת לחימה, מעידה כי התעשייה הישראלית ותעשיית ההי- טק בפרט ניצבות בחזית הבמה. "עסקה זו מעניקה רוח גבית למשק הישראלי, אשר מוכיח מדי יום את איתנותו ואת חוסנו. במדינת ישראל יש שפע של כישרונות אשר מצעידים אותה קדימה", אמר השר. הירשזון ברך את ראשי מרקורי על העסקה והוסיף כי הוכיחה שמצוינות ויצירתיות הם חלק ממדיניות החברה.