גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סקר סקר תרדוף

מה זה משנה מי מנצח במלחמה? יותר חשוב מי מוביל בסקרים ובטוקבקים באתרי החדשות הבינלאומיים. את אימיילי השרשרת הספוראדיים החליפו התארגנויות מסודרות של ארגונים יהודיים. עכשיו יש אפילו תוכנה שמשגרת התראות על סקרים וכתבות ומאפשרת לישראלים להגיב בלחיצת כפתור. SKY בידינו, CNN ואל ג'זירה – לא

בימים רגילים, הגולשים הישראלים הולכים מכות זה עם זה בטוקבקים. אבל בזמן מלחמה כולנו מתאחדים ופועלים כגוף אחד, שהרי אקסיומה ציונית ותיקה קובעת שלא חשוב מה הגויים יעשו – חשוב איך היהודים יטקבקו ויצביעו בסקרים באתרי החדשות הבינלאומיים.

מאז תחילת העשור גויס העכבר היהודי להגן על הכבוד היהודי – למשל, למנוע מיאסר ערפאת להיבחר לאיש השנה של הגולשים באתר מגזין טיים ולדאוג שהצילום של מוחמד א-דורה לא ייבחר לתמונת השנה של MSNBC. בימים אלה שולח מערך המילואים האינטרנטי צו גיוס בנושא המלחמה בלבנון.
השגריר עושה טוקבקים

מסתבר שלא כל אימיילי השרשרת שקוראים להצביע ולהשפיע מגיעים מגולשים פרטיים שחרדים לתדמית המדינה. "ישראל בלב" (Israel@Heart), אותו ארגון התנדבותי שנכנס לכל בית בישראל דרך תוכנית הריאליטי "השגריר", החל בימים האחרונים בהפעלה מרוכזת של גדודי מתנדבים פרו-ישראלים בעולם, שנכנסים לאתרים שבהם מתנהלים דיונים או סקרים ומביעים את עמדתם הנחרצת לטובת מדינת היהודים.

מאחורי היוזמה עומד מייסד הארגון ומממנו, הפילנתרופ יהודי האמריקני ג'ואי לואו. לואו ואנשיו עובדים כבר מזה זמן על פרויקט המכונה Internet SWAT team ("צוות קומנדו אינטרנטי"), שמטרתו להביא לשינוי האווירה המקובלת באינטרנט הבינלאומי, שבו מוזכרת ישראל לרוב בהקשרים שליליים, הן בכלי תקשורת גדולים והן בבלוגים ובטוקבקים. בעקבות ההתרחשויות העולמיות, הוקדמה הפעלת התוכנית.

בלב האופרציה נמצא "אימייל אדום", המשמש למעקב אחר התרחשויות חשובות ברשת, מאמרים התוקפים את ישראל, סקרים, טוקבקים ופורומים מרכזיים. הוא מדווח עליהם לאלפי מתנדבים פרו-ישראלים מרחבי העולם, ומעודד אותם להגיב בזמן אמת. אנשי הפרויקט מתכננים להפיץ דואר ויראלי ולהעלות לאתרים כמו YouTube, מייספייס ופליקר תכנים כמו סרטונים, תמונות וטקסטים

שיציגו צדדים אחרים של החיים בישראל.

האימייל האדום ניזון, כמובן, מאותם מתנדבים ממש, שמעבירים אליו התרחשויות רלוונטיות באתרי אינטרנט מרכזיים. אנשי הארגון אחראים לסינון הקישורים החשובים והפצתם בין כלל המתנדבים. אנשי הארגון הפיצו את הקישור לסקרים של CNN וסקיי, אבל גם הגיבו במאמרים באתרי הניו-יורק טיימס והגארדיאן, טיקבקו בבלוגים, ואפילו הפיצו את כתובת המייל האישית של שר החוץ הפיני, בעקבות ביקורת חריפה על ישראל שפרסם בבלוג האישי שלו.

הפרויקט מתכנן להקים רשת של אלפי מתנדבים, ישראלים ויהודים מהעולם, ובימים אלה מתחיל תהליך גיוס המתנדבים ברחבי ארה"ב והכשרתם. מי שמעוניין להצטרף צריך לשלוח אימייל לכתובת info@israelatheart.com עם שורת הנושא Internet SWAT team (או להקליק SWAT team כאן).

צילומסך
סקר באתר אל ג'זירה צילומסך
טוקבקליק

ארגון GIYUS.org, ראשי תיבות של Give Israel Your United Support, השיק השבוע שעבר תוכנה בשם "מֶגָפוֹן" שנועדה "לשמור על תפיסה חיובית של תדמיתה הציבורית של ישראל" על ידי הפניית מתנדבים להצבעה ולשליחת תגובות לסקרים וכתבות בנושא המלחמה.

קובץ ההתקנה שוקל 1.24 מגה, וההתקנה קצרה ומהירה. התוכנה דורשת מערכת הפעלה חלונות 2000 או XP ודפדפן אקספלורר 6 או פיירפוקס 1.0 או 1.5. עם הפעלת התוכנה, האייקון שלה מתווסף למגשית (systray). שניות ספורות לאחר מכן היא מקפיצה חלון עם הפניה לכתבה או סקר שעוסקים במלחמה. הקלקה על "Voice your opinion" תפתח חלון דפדפן עם הכתבה והמשתמש יוכל להצביע או לטקבק, בהתאם לצורך. מי שעסוק באותו רקע, או שאין לו מה להגיד, יכול לסגור את חלון העדכון באמצעות כפתור "No thanks". אפשר לחזור לכל ההתראות מאוחר יותר דרך My Messages בתפריט התוכנה. בתוכנה יש גם הפניה לפורומים של GIYUS, ואפשרות לשלוח לחברים הזמנה להוריד את התוכנה ולהצטרף לקהילה.

את הסקרים והכתבות מלקטים אנשי GIYUS, שמעידים על עצמם שהם משקיעים בכך מאמצים רבים ומבקשים מהמשתמשים לעזור להם: "דווחו על כתבות וסקרים רלוונטיים ל-GIYUS.org ותעזרו לישראל לנצח בחזית דעת הקהל". את הדיווחים אפשר להעביר באמצעות טופס מקוון או באמצעות ייסומניה (כפתור שמתווסף לדפדפן), עליה מקליקים ברגע שמוצאים כתבה או סקר.

אגב, התוכנה הזאת, בלי שום שינויים, יכולה לשמש גם את מתנגדי מדיניות ישראל – הם ייכנסו לאותם סקרים וכתבות, אבל ייצגו את הצד השני.

צילומסך
תוכנת מגפון של אתר giyus.org צילומסך
תוצאת הקרב

ב-CNN ישראל מפסידה. לשאלה "האם אתם חושבים שתגובת הצבא הישראלי בתוך לבנון היא מוצדקת?" ענו כ-82 אלף איש, 55% מהם ענו "לא". עם זאת, לשאלה "האם אתם סבורים שסוריה יכולה לגרום לחיזבאללה להפסיק להפציץ את ישראל?" ענו 58% מ-141 אלף המצביעים "כן".

באתר רשת סקיי הבריטית ישראל דווקא מובילה. בסקר "המזה"ת: האם מעשיה של ישראל מוצדקים?", 79.12% מ-1.7 מיליון המצביעים השיבו "כן"; ואפילו לשאלה המוקדמת יותר, "האם מתקפת ישראל על לבנון מוצדקת?", בה נקבע בסובייקטיביות שישראל היא התוקפת ולא המתגוננת, ענו 86.75% מ-982 אלף הגולשים "כן".

ומי אשם במצב? אם תשאלו את 75 אלף מצביעי הסקר באתר של אל ג'זירה באנגלית, 32% מהם יגידו לכם ישראל, 22% יצביעו על החיזבאללה, 20% על אירן וסוריה (הסקר כרך אותן יחד), 13% ארה"ב, 12% כל הנ"ל ואחוז בודד יאמר לכם: אף לא אחד מהם. ובסטטיסטיקות כמו בסטטיסטיקות, אפשר להסתכל על הנתונים מכל מיני כיוונים. למשל, מאבק בין גושים: 42% מאשימים את משולש ציר הרשע אירן-לבנון-חיזבאללה, ו-45% מאשימים את השטן הקטן והשטן הגדול, ישראל וארה"ב. נקודת מבט ישראלוצנטרית יכולה לגרוס ש-56% לא מאשימים את ישראל.

התוצאות המובאות פה נכונות לליל אמש. לא מן הנמנע שעד שתקראו את הכתבה הזאת, יממשו עוד גולשים את זכותם הדמוקרטית להיכנס לפעולה בעקבות אימייל שרשרת בהול שמזהיר ש"החיזבאללה מנצח את ישראל באתר CNN -- כנסו להצביע!!!1". ה-CNN מצרף לכל סקריו הסתייגות לפיה "אי אפשר להניח שהתוצאות מייצגות את דעות גולשי האינטרנט באופן כללי, ולא את אלה של הציבור כולו". בהכירנו את פועלם ההאקרי של שני­הצדדים, אפשר להגיד שהתוצאות לא מייצגות אפילו את מספר המצביעים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''טכנולוגיה''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים