מט"ח: הדולר מזנק 2% ל-4.523 שקלים
האירו מטפס 1.88% ונסחר סביב רמה של 5.751 שקל. בעולם: הבנק המרכזי היפני החל היום את פגישתו המוניטרית החודשית בסופה צפויה הריבית להשתנות בפעם הראשונה מזה 6 שנים ל-0.25%
נזכיר, כי שערו היציג של הדולר נקבע אתמול בעליה של 1.07% לרמה של 4.434 שקל. האירו היציג התחזק 1% לרמה של 5.6447 שקל.
נציין עוד, כי במחלקה לפעילות המשק במט"ח בבנק ישראל סיכמו את פעילות המשק במטבע חוץ בחודש יוני 2006 ומסרו ביום (ב'), כי שער החליפין של השקל יוסף בחודש יוני מול הדולר בשיעור של 1.7%, מול הסל ב-2.2% ומול האירו ב-2.9%.
עוד עולה מהסיכום, כי תושבי חוץ אף הקטינו ביוני את חשיפתם לשוק ההון הישראלי (מימושים בני"ע ישראליים בבורסה בת"א), כחלק מהמגמות הגלובאליות, והמשיכו להגדיל במידה ניכרת את חשיפתם לשקל. זאת באמצעות מכירות של מט"ח עתידי שהייתה עקבית עם הערכותיהם לייסוף שער השקל מול הדולר. על פי הערכות 600 מיליון דולר עברו ביוני מהבורסה לחשיפה לשקל.
כעת מסתמנת מגמה שונה לחלוטין ושוב קיימת נהירה לעבר הדולר שהיה עוד באמצע השבוע בשפל השנתי שלו - 4.38 שקל.
בעולם
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי הדולר האמריקאי ממשיך להיסחר בטווח של 1.2710-1.2820 כנגד האירו, בעוד שנתונים כלכליים חיוביים של ארה"ב לא הצליחו להותיר את הדולר מתחת לרמת הטווח התחתון. כעת נסחר הדולר סביב הרמה של 1.2715 כנגד האירו, סביב הרמה של 115.30 כנגד היין וסביב הרמה של 1.8355 כנגד הסטרלינג. אתמול פורסם, כי הגירעון במאזן המסחרי של ארה"ב התרחב מעט מהצפוי להפתעת השוק לרמה של 63.84 מיליארד דולר, כאשר ציפיות השוק נעמדו על 64.90 מיליארד.
יחד עם זאת, הנתון הינו גבוה יותר מהנתון של חודש אפריל שנעמד על 63.34 מיליארד. במטמטיקה פשוטה, הגירעון עדיין התרחב לעומת הקודמו, מה שמצביע על קשיי נזילות בארה"ב והדולר עשוי להמשיך לסבול מכך", אומר טום רובסון, אנליסט מטבעות בבנק אמריקאי. הבנק המרכזי
היפני התחיל היום את פגישתם המוניטרית החודשית.
כנגד היין נחלש הדולר על רקע המתנה לשינוי שיעור הריבית ביפן בפעם הראשונה מזה כ-6 שנים. במהלך המסחר אתמול, נחלש היין עקב הערותיו של שר לענייני כספים , סאדאקזו טניגקי שאמר, כי לא בטוח שהעלאת הריבית הצפויה תחזק את היין. כמו כן, הוא אמר, כי לדעתו כעת אין צורך לשנות את המדיניות המוניטרית של יפן וכי הריבית עדיין יכולה להיוותר על רמתה האפסית בסוף הפגישה בת יומיים של הבנק המרכזי היפני (BOJ). לפי הסקר של Reuters מתוך 22 טרידרים בכירים 21 אמרו, כי שיעור הריבית היפנית תועלה ב-0.25%.
היום יתמדקו המשקיעים בפרסום של נתוני האבטלה של ארה"ב (תביעות מחוסרי העבידה השבועיים) ובנאומו של בכיר ה-FED שטרן בנוגע לתחזיות כלכליות בארה"ב.
מקור הידיעה: bizportal