ביוני התחזק השקל ב- 1.7% מול הדולר
במחצית הראשונה של 2006 התחזק השקל מול הדולר ב-3.5%. מימושי ההשקעות של תושבי החוץ בבורסה בת"א, במניות ובאג"ח, מסתכמים מאז חודש מאי בסכום של כ-600 מיליון דולר
סיכון שער החליפין, כפי שנמדד על ידי סטיית התקן הגלומה באופציות שקל/דולר, עלה עד השבוע הראשון של החודש ומאז התייצב ברמה גבוהה יחסית של כ-6.5%. גם בשווקים המתעוררים נבלמה העלייה בסיכון שער החליפין, אך ברמה גבוהה בהרבה של 11.5%-12.0%.
מבנק ישראל נמסר, כי תושבי חוץ אף שהקטינו החודש את חשיפתם לשוק ההון הישראלי, כחלק מהמגמות הגלובאליות, המשיכו להגדיל במידה ניכרת את חשיפתם לשקל. זאת באמצעות מכירות של מט"ח עתידי שהייתה עקבית עם הערכותיהם לייסוף שער השקל מול הדולר.
התפתחות זו בולטת על רקע ההתפתחויות במשקים מתעוררים אחרים, בהם תנאי היסוד פחות טובים, הקטנת החשיפה של המשקיעים הזרים לשוקי ההון בעולם המקומי לוותה גם במכירה של נכסים
מקומיים שהובילה לפיחותים ניכרים.
מהדוח עולה כי מימושי ההשקעות של תושבי החוץ בבורסה בת"א, במניות ובאג"ח, מסתכמים מאז ה-9/5, בסכום משמעותי של כ-600 מיליון דולר.
עוד נמסר כי במהלך המחצית הראשונה של השנה התחזק השקל מול הדולר ב-3.5% - פועל יוצא של פיחות בשיעור של 1.3% ברבעון הראשון וייסוף בשיעור של 4.8% ברבעון השני. במהלך הרבעון הראשון משקי בית והמשקיעים המוסדיים השקיעו בני"ע זרים סכומים משמעותיים על רקע הרפורמה במס ועל רקע התגברות אי הוודאות במשק הישראלי (אשפוז ראש הממשלה, עליית החמס ואי ודאות הקשורה לתוצאות הבחירות).
במהלך הרבעון השני, המשקיעים המוסדיים הקטינו במידה ניכרת את היקף השקעותיהם בנכסים זרים ומשקי הבית מימשו ני"ע זרים. זאת, על רקע הירידות בשוקי ההון בעולם בכלל ובמשקים המתעוררים בפרט. ברבעון זה גם תושבי חוץ הקטינו את חשיפתם לשוק ההון הישראלי אך במקביל הגדילו מאוד את חשיפתם לשקל באמצעות מכירות של מט"ח עתידי.