שר התמ"ת מפחית מחיר הלחם ב-4%
כחודשים אחרי שראש הממשלה הורה על העלאת מחיר הלחם ב-7.11% חתם שר התמ"ת אלי שי על הצו. עכשיו הכל בידיים של הירשזון
השר ישי מציין כי הפחתה זו באה בעקבות בחינה כלכלית מדויקת ועבודת מטה מסודרת שביצעו יועצו הכלכלי, שמעון יפרח בשיתוף המפקחת על המחירים, צביה דורי ומנהל מינהל מחקר תכנון וכלכלה, בני פפרמן.
בבדיקה הכלכלית, מציין השר ישי, הגיע הצוות למסקנה כי המחירים לצרכן ניתנים להפחתה ב-4%, ללא פגיעה בכוחות השוק ובאיזונו. יצוין כי הנושא הוצג גם בוועדת המחירים הבינמשרדית.
לאחר חתימתו של שר התמ"ת הועבר הצו לחתימת שר האוצר, אברהם הירשנזון. יצויין עוד, כי בנוסף המחיר הינו מרבי והחוק מאפשר לקמעונאים להוריד את המחירים לצרכן לפי שיקול דעתם וללא כל מגבלה.
מיד עם כניסת ראש הממשלה אהוד אולמרט לתפקיד הוא הודיע על העלאת מחיר הלחמים הנמצאים בפיקוח בשיעור של 7.11%. בנוסף נאסר בצו על המאפיות לתת הנחות לקמעונאים המשווקים את הלחם לצרכנים.
יצחק ברמן, בעלי מאפיית 'ברמן' מסר בתגובה, כי הפחתת מחירי הלחם תפגע במאפיות, שהרווחיות שלהן על הלחמים היא מאוד נמוכה, במיוחד לאור ההתייקרות במחירי הקמח והאנרגיה בעולם.
לדבריו, דוחות כספיים של ועדה מקצועית שפורסמו בחודש נובמבר 2005 הראו כי יש להעלות את מחירי הלחם ב-15%, אך הדבר לא
עוד אמר ברמן, כי הפחתת מחירי הלחם תגרום בסופו של דבר לסגירת מאפיות בישראל ולפיטורי עובדים. אני קורא לשר האוצר שלא לחתום על הצו, ולהשאיר את מחירי הלחמים שבפיקוח על כנם ואף לדון בהעלאת מחיר הלחם עקב עליות המחירים בעולם.

שר האוצר, אברהם הירשזון, ביקש לקבל לידיו את ההמלצות המקצועיות והכלכליות שעמדו בבסיס החלטתו של שר התמ"ת, אלי ישי, להוריד את מחיר הלחם המפוקח ב-4%, על ידי הורדה במרווח הקמעונאי הקיים.
רק לאחר קבלת החומר המקצועי והכלכלי ממשרד התמ"ת ולאחר בחינת הגורמים המקצועיים במשרדו, ישקול שר האוצר את עמדתו.
כזכור, בדיון שקיימה ועדת המחירים בסוף חודש מאי המורכבת מנציגי התמ"ת והאוצר, "לא מצאה הועדה תימוכין כלכליים להתערבות בשינוי המרווח הקמעונאי הקיים".
בנוסף, הביע שר האוצר חשש כי צמצום המרווח הקמעונאי ב-4% כפי שמוצע על ידי שר התמ"ת, עשוי לגרום לכך שהקמעונאים יסירו מהמדפים את הלחם המפוקח ובכך עשויה להיפגע, בסופו של דבר, האוכלוסייה הצורכת את הלחם המפוקח לסוגיו. שר האוצר ביקש מאנשי משרדו לבחון גם סוגיה זו.