סופית: הוטבר הישראלית מתמזגת עם 180Solutions האמריקנית
הערכות: המיזוג משקף שווי של 50 מיליון דולר לחברת האינטרנט הישראלית. החברה הממוזגת תיקרא זנגו
הוטבר הוקמה בשנת 1999 על-ידי אורן דוברונסקי, מנכ"ל החברה. מאז הקמתה גייסה הוטבר סכום של כ-20 מיליון דולר. עם בעלי המניות בחברה ניתן למנות את קרנות הון-הסיכון יורופאנד, תמר טכנולוג' יס פרטנרס, טכנורוב הולדינגס ו-ABS ונצ' רס.
הוטבר פיתחה סרגל כלים לדפדפן האינטרנט ולתוכנות הדואר האלקטרוני, ובאמצעותו היא מציעה לגולשים חוויית משתמש שונה בגלישה באינטרנט. החברה מציעה לבסיס המשתמשים שלה תוכן חינמי באמצעות פרסומות ממוקדות. בסיס הגולשים של הוטבר נחשב לגדול במיוחד,
גם 180Solutions עוסקת בתחום דומה של מתן תוכן בידורי חינמי ללקוחותיה, והתוכנה שהיא פיתחה מאפשרת לעקוב אחר הרגלי הגלישה ברשת, ולבצע התאמה מדויקת יותר מבחינת פרסומות ממוקדות.
בעקבות יכולת התוכנה של הוטבר לעקוב אחר הרגלי הגלישה של הגולשים, זיהו תוכנות האנטי-וירוס והאנטי-ריגול את הוטבר כתוכנה מזיקה למחשב. בנוסף לכך, הסרת התוכנה היתה קשה במיוחד, והיא נזקקה לעזרה של תוכנות ניקוי חיצוניות. לאחר מאבק משפטי בנושא, הסכימה בתחילת השנה ענקית אבטחת המידע סימנטק להפסיק להגדיר את הוטבר כתוכנה המזיקה למחשב.
כנגד 180Solutions עדיין עומדת תביעה בארצות הברית. המרכז לדמוקרטיה וטכנולוגיה בארצות הברית הגיש תלונה לוועדת המסחר הפדרלית בטענה כי החברה מטעה את המשתמשים בתוכנה, וגורמת להם להוריד תוכנות ריגול הכוללות פרסומות.
בזנגו מציינים כי כמייסדים של רעיון הפרסום בדסקטופ, החברה מאמינה יותר מתמיד במודל שלה. "לאחר העבודה הקשה שהשקענו בהגנה על המשתמשים ועל המפרסמים, אין לנו סיבה להיות נבוכים או להתנצל על המודל", אמר יורק באור, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה.
דוברונסקי, מייסד הוטבר, ימשיך לפתח את טכנולוגיית השוואת המחירים שפותחה בחברה, וזו לא תמוזג לתוך זנגו.
מתוך 150 עובדי הוטבר בישראל ובניו-יורק 50 יעברו לעבוד בחברה החדשה לפיתוח מנוע השוואת המחירים באינטרנט, 82 יעברו לחברה הממוזגת, ו-20 עובדים יעזבו את החברה. בסוף התהליך תישאר זנגו עם 200 עובדים בוושינגטון, בניו-יורק ובתל-אביב.