גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כסף מגלגל את העולם

רגע לפני שעולים על המטוס כדאי להשוות את אמצעי התשלום בחו"ל. איפה הכי שווה להמיר מט"ח? אילו עמלות יגבו מכם בכספומט בחו"ל? ואיך יחושב התשלום בכרטיס אשראי בחשבונכם בארץ? כסף, כסף, כסף

תמר ברזילי | 6/6/2006 7:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עונת הנסיעות מתקרבת, וגם אתם החלטתם לפנק את עצמכם בטיסה לחו"ל. אחרי שבחרתם לאן לנסוע, הזמנתם מלון וטיסה, ארזתם את הפקלאות ואחסנתם את הילדים אצל הסבתא, נשאר עוד עניין אחד שצריך לחשוב עליו - איך כדאי לשלם בחו"ל? האם עדיף להצטייד מראש במזומן, או שכדאי להסתפק בכרטיס אשראי בינלאומי?

ישראלים רבים מעדיפים לקחת איתם כסף מזומן, מכיוון שהם חוששים מעלויות עיסקה גבוהות בעת ביצוע עיסקאות בכרטיס האשראי, או שהם פוחדים שהכרטיס ייבלע בכספומט והם יישארו בלי גרוש. האם השיטה הזו נבונה? מה שבטוח - היא הכי פחות בטוחה, עקב האפשרות שיכייסו אתכם לאחר שהוצאתם סכומים גדולים מהכספומט. זאת הסיבה שחשוב להקפיד לפזר את הכסף: מומלץ לשים רק חלק בארנק, ואת השאר, אם יש אפשרות כזו, להשאיר בכספת במלון.

איפה הכי כדאי לקנות מט"ח לקראת הנסיעה? המרת מט"ח ניתן לבצע בכל אחד מסניפי הבנק-אך זו אופציה יקרה שאינה משתלמת בגלל השער שתקבלו והעמלה שיגבו מכם. גם ה צ'יינג' פלייס בנתב"ג הוא אפשרות מאוד לא מומלצת - ואף יקרה מההמרה בבנקים. את ההמרה ניתן לבצע גם בסניפי בנק הדואר, שם תקבלו שערים טובים יותר, ולא תצטרכו לשלם עמלות.

אופציה נוספת ולא יקרה היא משיכה מאחד ממכשירי הכספומט"ח של הבנקים בארץ - שם תקבלו שער טוב יותר בהשוואה לדלפק בבנק, ולא תחויבו בעמלה. עם זאת, במכשירים המוצבים בנתב"ג כן יגבו מכם עמלת משיכה, בסך 6.3 דולרים. האופציה המשתלמת ביותר היא באחת מ-400 העמדות הפרטיות להמרת כספים, הפרוסות ברחבי הארץ. שם ניתנים השערים הטובים ביותר, ושם גם לא יגבו מכם עמלות.

אם אתם נוסעים ליעד כמו טורקיה או תאילנד, עדיף להגיע עם דולרים ולקנות את המטבע המקומי כשאתם מגיעים למקום, כך תקבלו שער טוב יותר. אל תמירו את כל הכסף שלכם עם הגיעכם לשדה התעופה בחו"ל, מפני ששם בדרך כלל השערים גבוהים יותר. מוטב שתמירו מעט כסף כיס עם הנחיתה בשדה, ואת ההמרות המשמעותיות תעשו בעמדות ההמרה במקום שאליו אתם נוסעים. יכולים להיות הפרשים בשערים בין העמדות השונות, לכן חשוב להשוות ולמצוא את העמדה המשתלמת ביותר.
סטוק
ישראלים מעדיפים כסף מזומן סטוק
עדיף להחזיק חשבון מט"ח

האופציה השנייה, שהופכת ליותר ויותר שכיחה, היא להשתמש בכרטיס הפלסטיק, שחוסך את הצורך להיסחב עם כמויות גדולות של מזומנים בכיס. מדובר באמצעי בטוח ונוח לשימוש, שהטמעתו בבתי-העסק בעולם הלכה והתרחבה עם השנים.

כיום ניתן למשוך מזומן באמצעות הכרטיס כמעט בכל העולם, למעט מקרים בודדים שבהם ייתכן ותיתקלו בבעיה. כך, למשל, בחוף השנהב לא ניתן למשוך מזומן באמצעות כרטיס מסטרקארד בכל הכספומטים והדלפקים במדינה, או באתיופיה, שבה לא ניתן למשוך מזומן באמצעות כרטיסי ויזה ומסטרקארד כמעט בשום כספומט. יש גם מדינות שבהן סכום המשיכה מוגבל - כמו ארגנטינה, שבה סכום המשיכה מוגבל במרבית הבנקים ל-500 פזו.

אם אתם מתכננים להגיע למקום נידח, מומלץ לברר לפני שמגיעים מהן האפשרויות למשיכת מזומן במקום, ולהיערך במידת הצורך.

ומה לגבי העלויות? למחזיקי ישראכרט או לאומי קארד תעלה משיכת מט"ח בכספומט בחו"ל 2.75 דולרים על כל משיכה, ובנוסף 0.33% מגובה המשיכה. למחזיקי כרטיס כאל העלות גבוהה יותר ועומדת על 3.5 דולרים ועוד 2% מסכום המשיכה. עם זאת, השער שלפיו תחויבו בכרטיס של כאל יהיה השער היציג של המטבע ולא שער העברות והמחאות כמו בשאר הכרטיסים, שהינו גבוה יותר.

בכל מקרה, משיכה מכספומט בחו"ל אינה זולה, ולכן לא כדאי למשוך כל יום כמות קטנה של כסף, אלא לבצע רכישה מרוכזת שתספיק לזמן מה.

אם ביצעתם רכישה בחנות או במסעדה וגיהצתם את כרטיס האשראי הבינלאומי, יחויב חשבונכם בסכום הקנייה לאחר שעבר המרה לשקלים, וכמו כן בעמלה. בכאל העמלה עומדת על

2% מהעיסקה (גם פה לפי השער היציג - הנמוך משער ההעברות וההמחאות שבחברות האחרות). למחזיקי כרטיסי ישראכרט העמלה עומדת על 1.3% בעיסקה שנעשתה ביורו, 0.5% בעיסקה בדולרים ו-1.75% במטבע אחר. בלאומי קארד העמלה עומדת על 0.5% מסכום הקנייה בדולר או יורו ו-1.75% אם העיסקה בוצעה במטבע אחר.

לעלויות העיסקה יש להוסיף את עלויות ההמרה: בישראכרט, ההמרה של סכום העיסקה מבוצעת ישירות מדולר או מיורו לשקלים. אך אם העיסקה בוצעה במטבע אחר-ההמרה תיעשה קודם לדולרים ורק אז לשקלים, מה שמייקר את העיסקה.

בכאל - ההמרה מבוצעת ישירות לשקלים אם העיסקה מבוצעת באחד מ-14 מטבעות עיקריים (כולל דולר, יורו, פאונד, ין יפני או פרנק שוויצרי). בלאומי קארד - אם אתם מחזיקים כרטיס ויזה, ההמרה תבוצע קודם לדולרים ורק אז לשקלים, כך שאם העיסקה נעשתה ביורו או בכל מטבע אחר, תשלמו עלויות המרה כפולות. כדי לעקוף את ההמרה הכפולה בעיסקאות ביורו, ניתן להשתמש במסטרקארד של לאומי קארד. למי שמחזיק בארץ חשבון מט"ח, מומלץ לחייב ישירות את חשבון המט"ח וכך לחסוך את ההמרה לשקלים.

מתי יורד הכסף מהחשבון? בעת ביצוע הרכישה יחויב חשבונכם בשקלים מיד עם קליטת החיוב בחברת האשראי בארץ. זאת למעט בכרטיס מסוג פלטינום (של כל החברות) ודיינרס של כאל - שבהם החיוב יבוצע פעם בחודש במועד החיוב הרגיל של הכרטיס, ללא ריבית. בכרטיסי האשראי המתגלגל, "אקטיב" של כאל, "מור" של ישראכרט ו"מולטי" של לאומי קארד (לכרטיסי מסטרקארד ופלטינה בלבד), החיוב יבוצע בעת מועד החיוב החודשי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים