גורם בתנובה: "אנחנו רגועים לגמרי"
בעקבות גילוי שפעת העופות. מנכ"ל רשת המזון המהיר "ננדוס": אנחנו ערוכים למצב. לא נרשמה ירידה במכירות. העובדים קיבלו הנחיה ברורה להסביר ללקוחות כי אין סכנה בעופות מבושלים"
תנובה מפיצה כיום כ-25% מסך העופות בשוק. זאת לאחר שבבעלותה נמצאות שתי משחטות של עופות: עןף הגליל ועוף הנגב. במסגרת זו משווקת תנובה את המותג "מאמא עוף", של שניצלים מעובדים.
בחברה לא נרשם מקדם בהלה גדול ביחס למכירות העתידיות, היות שמשרד הבריאות הסביר לצרכנים כי כל עוד העוף ומוצריו מבושלים, אין כל חשש ללקות בשפעת העופות.
בשיחה עם מנכ"ל רשת המזון המהיר של מוצרי עוף ננדוס, קני ברוזין, המוכרת 49 טונות של עופות בחודש הוא אמר ל-NRG כלכלה כי הנושא לא חדש לרשת. "ננדוס העולמית מכירה את שפעת העופות, לאחר שזו פרצה גם באינדונזיה, מלזיה וניגריה".
לדבריו, קשה לדעת איך הצרכנים יגיבו, כי הנזק במקרים מסוג זה הוא תדמיתי. "מניסיוננו יש ירידה במכירות לפרק זמן קצוב, ולאחר מכן הרשת חוזרת לתפקוד כרגיל. נכון לרגע זה אין שוני במכירות ואין ירידה בצריכה של הלקוחות.
"העובדים קיבלו הנחיה ברורה להסביר ללקוחות כי אין סכנה בעופות מבושלים. בכל אופן, כל העופות שנמצאים אצלינו כיום קיבלו הכשר של משרד הבריאות ועברו בדיקה וטרינרית מקיפה.
"נכון לעכשיו אני לא מכיר ספקים טובים יותר בישראל מזוגלובק ותנובה. לגבי יבוא מחו"ל זה לא רלוונטי, כי אין אישור של משרד הבריאות לייבוא עופות".
מהלול ועד הצלחת
החשש להתפשטות נגיף שפעת העופות בישראל התעורר לאחר שבמושב שדה-משה שליד קריית-גת, התגלתה כמות גדולה של תרנגולי הודו מתים. בדיקות מהמקום הועברו למכון הוווטריני לשם בדיקה האם מדובר בשפעת העופות. בנוסף, תושב קריית-גת בן 58, שעבד במושב, הובהל לבית החולים מחשש שנדבק במחלה.
יש לציין, כי בישראל, שרשרת הטיפול בעופות, מהלול ועד לצלחת של הצרכנים נמצאת בפיקוח מתמיד של משרד החקלאות ומשרד הבריאות באמצעות המחלקה הוטרינרית. זאת בניגוד למדינות כמו תאילנד, בהן העופות גדלים באופן
חופשי יותר, מסתובבים במשקים ובין אנשים, ואז חשופים יותר להידבקות במחלות.
כאן, נמצאות התרנגולות בלולים מסודרים, בקיבוצים, משקים וחוות חקלאיות. ממקומות הגידול, מגיעים העופות למשחטות התעשייתיות, מהן קיימות כמה וכמה בארץ, בהן זוגלובק, עוף הגליל ועוף הנגב (בבעלות תנובה) עוף טוב ומילוא עוף.
כאשר התרנגולות נשחטות, הן מועברות במצב מצונן או קפוא אל החברות היצרניות, כמו תנובה ועוף טוב, או ישירות אל רשתות השיווק, שמוכרות אותן במצב קפוא או במעדניות הבשר במצב מצונן.