"המחסור בבשר יורגש לקראת יום העצמאות"
בעלי רשת מסעדות הבשר white hall: "ארוחת אנטריקוט שעלתה לפני שנה בתפריט 68 שקלים מתומחרת כיום ב-92 שקלים, אך בינתיים לא נעלה מחירים"
פלדמן הוא אחד מששת יבואני הבשר הכשר המורשים לישראל לצד החברות מאיר עזרא, מגלד, שילה, עוזרי יצחק ושמואל לוי. ההערכה היא שבידי יבואנים אלו מצוי כיום מלאי מספיק של בשר לחודשיים הקרובים, והמחסור העיקרי יורגש בשוק הפרטי לקראת יום העצמאות.
פלדמן מעריך כי סגירת השוק הארגנטינאי ליבוא תגרור עליה של 25% במחירי הבשר הקפוא בישראל, בנוסף לירידה באיכות הבשר בשוק. אם אמנם תתממש הערכה זו אנו צפויים להתייקרות של כ-15% במחירי הסטייקים במסעדות.
איציק צמח, מבעלי רשת המסעדות white hall, הביע מורת רוח מהגזרה החדשה: "בכל פעם מצמצמים לנו את הקהל בעוד כמה אחוזים בגלל עליות המחירים. בשנה האחרונה, בעקבות החוק לאיסור יבוא בשר לא כשר, נאלצנו להעלות את מחירי המנות המבוססות על בשר בקר ביותר מ-30%. ארוחת אנטריקוט שעלתה לפני שנה בתפריט 68 שקלים מתומחרת כיום ב-92 שקלים".
לדברי צמח, הרשת אינה מעלה מחירים בשלב זה: "נחכה לרגע שיבואני השר יעלו המחירים ואז נחליט כיצד להגיב. יש לנו אינטרנס להשאיר את התפריט ברמות המחיר הקיימות, אבל יש גבול לכמה שאנחנו יכולים לספוג". הפגיעה העיקרית ברשת נגרמה בעקבות הפסקת היבוא העצמאי מארצות הברית.
ההערכה אם כן, צופה עליית מחירים כמעט מיידית בתחום הבשר הקפוא ומחסור לקראת יום העצמאות.
חצי שנה של עוצר
שרת האוצר בארגנטינה, פליסה מיצלי, הודיעה כי ארגנטינה תשעה את ייצוא הבשר לתקופה של חצי שנה. במסגרת ההחלטה, תעצור ארגנטינה את הייצוא של 95% מהבשר, בכלל זה לישראל, כאשר ה-5% הנותרים מיועדים לאיחוד האירופי ולמדינות להן יש הסכמי ייבוא וייצוא של בשר עם ארגנטינה.
החלטה על עצירת הייצוא הגיעה לאחר שהביקוש הבינלאומי לבשר העלה את מחירו בארגנטינה לרמה כזו שתושבי המדינה עצמה לא יכלו להרשות לעצמם לרכוש אותו. הדבר יגן על יכולת הצריכה של תושבי ארגנטינה, אולם הוא יגרום לעלייה במחירי הבשר
בעולם.
גם בישראל יגרום הדבר לעליית מחירים, וייתכן אף למחסור בבשר. זאת מפני שכמחצית מכמות הבשר הקפוא המגיע לישראל, מקורו בארגנטינה, שם קיים מערך של שחיטה כשרה.
יבואני הבשר העיקריים בישראל הם קבוצת נטו (בבעלות מאיר-עזרא) שהיא גם בעלת מותג הבשר טיבון-ויל ונחמיה לטוביץ'. החברות מחזיקות במלאי של בשר קפוא, אך גורמים בענף ציינו כי יש להניח שהוא לא יספיק לתקופה של חצי שנה.
שר החקלאות, זאב בוים, הורה למשרדו לבחון אפשרויות ייבוא אחרות של בשר, כדי למנוע עליית מחירים בישראל.
עדכון אחרון : 13/3/2006 13:10