בכוננות מתמדת
אפשר להתעדכן בחשבונות החשמל והטלפון לפני שהם נוחתים בתיבת הדואר
הנחיה נוספת שניתנה לחברת החשמל היא להציע ללקוחות שימוש במונה חכם המאפשר תשלום מראש, בדומה ל"פרה-פייד" בטלפונים הסלולריים. בשיטה זו הלקוח מגדיר לעצמו את הסכום שבו הוא יצרוך חשמל. כשהחשמל הקצוב עומד להסתיים, המונה מתריע בצפצוף ואז הצרכן יכול לבחור אם להטעין חשמל בסכום נוסף או לנתק אותו.
היתרון הוא שליטה גדולה יותר בהוצאות, והדבר נותן מענה לאחת הבעיות בניהול תקציב משפחתי - ההוצאות המשתנות. ברגע שיש מסגרת הוצאות מוגדרת, גם בתחום החשמל, התכנון קל יותר. השירות הזה צפוי להיכנס לשימוש בעוד כשנה וחצי.
גופים אחרים מציעים תכנון הוצאות ושליטה
בהן באמצעות קבלת מידע און-ליין. כך למשל בזק, שמציעה ללקוחותיה המנויים על שירות אינטרנט ב-ADSL את שירות "בזק ביל". שירות זה מאפשר לעקוב אחרי השימוש החודשי בטלפון לפי משך השיחה ומספרי הטלפון.
בעזרת השירות ניתן לאתר דפוסי התנהגות שגויים ולשנות הרגלים. דוגמאות לייעול הן לסגור דברים במייל במקום להתקשר כמה פעמים, או להעביר שיחות לערב במקום לדבר בשעות העומס.
אפשר גם להצטרף לחבילות שונות שהחברה מציעה.
אחת החבילות מציעה ללקוחות לדבר חופשי מ-19:00 עד 7:00 תמורת כ-77 שקל בחודש, בתוספת דמי שימוש קבועים. חבילה נוספת מציעה שיחות ללא הגבלה מבזק לבזק בסופי שבוע ובחגים החל מיום שישי,או מערב החג בשעה 13:00 ועד 07:00 בבוקר למחרת, תמורת כ-37 שקל .
חברות הסלולר מציעות דרך חלקית לשלוט בהוצאות. במהלך החודש אפשר להתקשר לשירות הלקוחות ולקבל את סך ההוצאות הנוכחי. בסוף החודש ניתן להיכנס לאתר האינטרנט של החברה ולצפות בפירוט השיחות. כך ניתן לחשב עלות של כל שיחה על-פי התעריף המצוין.