לקסיקון האינטרנט של רוביק רוזנטל
אוסף מילות-הרשת כפי שנאסף על ידי רוביק רוזנטל, וקובץ ב"מילון הסלנג המקיף", הוצאת כתר 2005
רוביק רוזנטל הוא בעל הטור "הזירה הלשונית" במעריב וחתן פרס סוקולוב לעיתונות לשנת תשס"ד על פעילותו הנרחבת והמשפיעה בתחום הלשון. ללקסיקון האינטרנט בתוך מילון הסלנג המקיף תרמו וייעצו רומי יצחקי ועמיחי יעקבי.

אָאוּטִינְג. 1. חשיפה של אדם המסתיר סוד: "אני לא חושב שאני עושה אאוטינג לאנשים ספציפיים, אלא לתופעה שקיימת בצה"ל" (יריב הורוביץ, 7 ימים, 25.6.04); 2. גילוי פרטים
אֶבְּיוּז.
1. ניצול, התעללות: "אתה בהחלט עושה לאשתך אביוז מילולי. תצליח מאצ'ו" (שעת השין, 2004); 2. שימוש לרעה בערוצי הרשת (אינטרנט): "יש בברק .. היום כמה אנשים שכל עיסוקם מבוקר עד ערב זה לטפל בתביעות אביוז" (יגאל ברקת, ועדת המדע, 25.11.03); אנגלית: abuse.
אהממממ. מלת הפוגה למחשבה (אינטרנט): "אהממממ אהמממממממ!! :) תראווווו. הופה הופה נשיקות בלאגנים!!" (שעת השין, 2004).
אוֹן. 1. במצב פעולה (נאמר על מכשיר חשמלי): "מי שנופל מגבוה יכאב יותר / או שכפתור אחד שלי נתקע על 'און' / מה אכפת לי לסבול" (שילה פרבר, שתשתוק כבר ואוכל ללכת); 2. גולש ברשת (אינטרנט): "השני לא ממש מרוכז כי ה'לייט סייבר' שלו נמצא על 'און' כל הזמן" (דמונס, 2004); אנגלית: on.
אוֹף. 1. מצב של אי פעילות (מתייחס למכשירים חשמליים): "מאמוש, שכחתי את התנור; אנא שים אותו על אוף!" (היידפארק, 2003); 2. אינו מחובר לרשת (אינטרנט): (ציטוט); אנגלית: off.
אופ. מנהל חדר בצ'ט (אינטרנט): "הבאתם 5 אופים ומתוכם אולי אחד וחצי הם בסדר וגם הם לא הביאו שום חידוש לצ'ט" (שעת השין 2002); מקור: .
אוֹף טוֹפִּיק. השתתפות בדיון שלא בנושא שנקבע (אינטרנט): "פעמים רבות הם איפשרו לוותיקים לנהל שיחות 'אוף טופיק', ורק מאוחר יותר מחקו הודעות אלו" (קרין ברזילי-נהון, פנים 30, 12.04); אנגלית: off topic.
אוֹף לַייְן. מחוץ לרשת (אינטרנט): "ויש כאלו שהפכו לחלק מהקהילה מעצם ההשתתפות הזאת ונפגשו גם עם חברי קהילה באופליין" (כרמל ויסמן, פנים 30, 12.04); אנגלית: off line.

אִיגְנוֹר. התעלמות שיטתית ממשתתף בצ'ט (אינטרנט): "אם מישהו ממש ממש מציק, אפשר להעביר אותו ל'איגנור', ואז פשוט לא יתקבלו ממנו הודעות יותר" (אריאלה רביב, פנים 30, 12.04); אנגלית: ignore, להתעלם.
אָייְסֶק. תוכנת קשר אינטרנטי ישיר: " הוא לא נכנס לאייסק כבר הרבה זמן.... מעניין
מה קרה לו" (msn, 2004); צורה מקוצרת של איי.סי.קיו (ICQ).
אִינְווִיזִיבֶּל. משתתף בחדר דיון שאינו חושף את עצמו (אינטרנט): "קארין מה את משחקת אותה אופלי יודעים שאת אינוויזיבל" (אורט, 2001); צורת קיצור: אינווי; אנגלית: invisible, בלתי נראה.
אִינְטֶרְטֶט. אינטרנט: "אתמול את רוב הערב ביליתי ללא אינטרטט, כי נזק בינלאומי נדפקו עם סיב אופטי" (פורמולה 1, 2004); שיבוש לצורכי שעשוע.
אִינְפוֹ. 1. מידע: "תודה על האינפו אבל האם הנ"ל מבוסס על נהיגתך ברכבים?" (מייקאר, 1999); 2. פרטים שמוסר משתתף ברשת על עצמו (אינטרנט): "כתבתי לה: תראי לי את האינפו שלך ואומר לך מי את" (תפוז, 2004); אנגלית: info, צורה דיבורית של information.
אִיצִיק. תוכנת קשר אינטרנטי ישיר: "בלילה מאוחר מנהל שיחה באיציק עם ידידה" (גבריאל רעם, רשימות, 2004); שיבוש היתולי של איי.סי.קיו. ((ICQ.
אֶס אֶם אֶס. מסר קצר בשיח אלקטרוני, מסרון: "הוא גם נראה נורא מאוכזב שהוא לא חייל מצטיין, וישר שלחתי לו אס-אם-אס" (גיא מרוז, nrg, 10.9.04); אנגלית: s.m.s., short messages system.
אֶס אֶם אֶסית. שפת השיח האלקטרוני: (ציטוט).

בָּאן. סילוק משתתף מחדר צ'ט לצמיתות (אינטרנט): "אני אחשוף את עצמי רק אחרי שאני מקבל הבטחה מעמית שאני לא אקבל באן בגלל התעלול שלי" (msn, 2004); אנגלית: ban, חרם.
בָּאנֶר. פרסומת (אינטרנט): "יש כאן איזה חברה שמעוניינת לעשות החלפת באנרים?" (הוסטס, 2004); אנגלית: banner.
בּוּעָה. 1. תקופת הפריחה של ההיי-טק בעולם, 1998-2001: "נפילת הבועה, למשל, אותו גל תאוות בצע שגרם לעדר ציניקנים ליצור פרויקטים אינטרנטיים שלא היה בהם כלום" (גדי שמשון, פנים 30, 12.04).
בְּלוֹג. יומן אישי המפורסם ברשת האינטרנט: "נרשמתי למכון כושר. ולקורס ספרדית. סידרתי את מגירת הגרביים. כתבתי בלוג. נו שיהיה" (corky.net, 2003); "אולי זה שפתחתי בלוג מעיד על איזו שאיפה פנימית שלי להיות מקובל?" (קורקינט, 2004); אנגלית: blog, קיצור של web-log.
בְּלוֹגֶר. כותב יומן אישי (אינטרנט): "המרחקים כאן קצרים, בלוגרים נפגשים, בלוגרים מתאהבים, בלוגרים מסתכסכים" (שרית פרקול, 15.9.04); "מאחורי כל בלוגר מסתתר רוצח" (notes.co.il, 2004.); אנגלית: blogger.
בעעעעע. ביטוי סלידה עמוקה (אינטרנט): "השנה רק התחילה ואני מרגישה כאילו כבר אנחנו לומדים איזה חצי שנה בעעעעע" (היידפארק, 2004); "זה היה רגע מהפנט כזה ואז הוא נישק אותי.... בעעעעע" (בום, 2002).
בִּרְיוֹנֶט. משתתף המנסה להשתלט על דיון בפורום (אינטרנט): "ומי נשאר? בריונט מקלדת מיופייף שפה, וקהל מעודדות מהופנט" (תפוז, 2003); בריון+אנגלית: net, רשת.

גָ'אנְק מֵייל. דואר פרסומי בלתי רצוי המופץ בצורה המונית לתיבות הדואר הביתיות או האלקטרוניות: "שמחתי כשראיתי שיש לי 33 הודעות וממש התבאסתי לגלות שהכול ג'אנק מייל ובדיחות" (ישראבלוג, 2004); אנגלית: junk mail, דואר זבל.
גחחחחחחח. תגובה לבדיחה לא מצחיקה (אינטרנט): "כן, זה באמת קורע לב (חי חי חי) וסוחט דמעות (גחחחחחחח) אבל החיים חייבים להמשיך" (נענע, 2004).
גִיחִי-גִיחִי. 1. תגובת זלזול (אינטרנט): "האחת והיחידה? גיחי גיחי, יש לו נשים יחידות בחייו" (בנק אתרים, 2002); 2. תגובה לבדיחה לא מצחיקה: "יעמוד על במה ויספר בדיחה, וכל מה שהוא ישמע בתגובה מהקהל יהיה גיחי גיחי" (תפוז, 2004); פיתוחים: "גיחי גיחי, צחוק של פסיכי"; "גיחי גיחי קראץ קומביין" (מיושן).
גָמָנִי/גָמָאנִי. גם אני (פתיחה אופיינית להודעות באינטרנט): "גמני זה כל מיני תמונות שכתוב עליהם משפטים כמו: גמני עדיין מחפשת אהבה" (בלוגים, 2005); "גמאני לא סובלת אותה! היא לא יודעת לשיר!!!" (ואללה, 2005).

דואר זבל. מסרי דואר אלקטרוני המכילים פרסום או מידע בו הנמען אינו מעוניין: "אם תגיב להודעה, אתה עלול לקבל דואר זבל נוסף." (מיקרוסופט, 2004); אנגלית: junk mail.
דוֹט קוֹם. כינוי לחברה או למוצר, הפועלים בעיקר בסביבת האינטרנט: "קום, צא מהקומה, ופתח לך דוט קום" (פטפטת, 2004); "בעידן הפוסט דוט.קום, ארגונים התחסלו כל שבוע" (קפטן אינטרנט, 16.7.04); אנגלית: dot com, dot : נקודה,com : קיצור של company.

הודעת אֶוֶוי. הודעה של מי שיצא לזמן קצר מחדר צ'ט (אינטרנט); "הלכתי לחדר של בולה ... ונכנסתי לאייסי ופשוט השארתי הודעת אווי" (ראש אחד, 2004); אנגלית: away.
הִיסְטוֹרִי. השתלשלות דיון לאחור (אינטרנט): "אני אישית ... מסנן מלא אנשים וגם מוחק את ההיסטורי" (קקטוס, 2004); אנגלית: history.
הממממ. הפוגה למחשבה (אינטרנט): "הלימודים זורמים. מחר ההורים יסעו אעשה סדר מחדש בבית הממממ (מחשבות מרושעות)" (ישראבלוג, 2004).
הציף. השתלט על דיון בפורום (אינטרנט): "זה פורום רדום! ממש ... למה לא להציף?" (פורום הקוסמים, 2004).
התגלץ'. 1. החליק במורד, גלש: "שימו לב, דב הפנדה הזה עושה משהו שאני אישית מאוד אוהבת! הוא מתגלץ' לו בכיף!!!" (תפוז, 2004); 2. גלש (אינטרנט): "אני אמשיך לגור בדירה שלי ולגדל עציצים ריחניים, לראות את 'שי ודרור' צוחקים, להתגלץ' ברשת ולכתוב על תרבות" (היידפארק, 2003); על פי גליץ'.

ווֶבִּי. תוכנה הפועלת בסגנון של אתר אינטרנט: "מימשק וובי יעיל וידידותי למשתמש", shimonegroup.co.il, 2004; אנגלית: web.
ווִינְק ווִינְק. ביטוי מלעיג, קריצה (אינטרנט): "הוא במקרה היה קשיש שרצה שנבוא לבית אבות שלו לעשות קצת שמח (ווינק ווינק)?" (נוער לנוער, 2004); אנגלית: wink wink, בעקבות מונטי פייתון.

חֶדֶר. 1. קבוצת משתתפים המנהלת צ'ט (אינטרנט): "כמה גולשים יכולים לגלוש אל 'חדר' בו זמנית ולנהל שיחה ביניהם" (מסמך של משרד האוצר, 22.1.01); 2. מקום מגורי החברים (קיבוצי): "ערב. ישבנו רעייתי ואני בחדרנו וקראנו, כאשר דפקו בדלת" (ראובן אדר, ירוק בעיניים, 108).
חְחְחְחְ. ביטוי צחוק, בדרך כלל של לגלוג: "אז מי יהיה מפקד המנהרות, אתה? – חחחחחח! (הרצועה, 4.1.05); מקובל באינטרנט, מספר הפעמים בהם מופיעה ח' מעיד על מידת הצחוק: "חחחח מה זה המשקפיים האלה (זה לא מודרני כבר מזמן)" (מחשבים, 2004).
חַפֵּשׂ אֶת הָאִיקְס. נסיון להימנע מחשיפה לפרסומות (אינטרנט): "הגולשים המיומנים מצידם, מתייחסים לכל העניין כאל משחק 'חפש את האיקס'" (עמיחי יעקבי, פנים 30, 12.04).

טוֹפִּיק. נושא שבו עוסק חדר בצ'ט (אינטרנט): "וואו, שנים שלא פתחתי טופיק. פתאום אני מרגישה ממש חשובה" (תפוז, 2004); אנגלית: topic, נושא.
טוֹקְבֶּק. תגובה או מקבץ תגובות על ידיעה או מאמר בעיתון מקוון (אינטרנט): "כעת, נסו לדמיין מה היה קורה, אם את הרשימה הזאת היה מלווה טוקבק" (יובל דרור, הארץ, 21.8.04); אנגלית: talkback.
טוֹקְבֶּקִיסְט. אדם המגיב על צ'טים או מאמרים מקוונים (אינטרנט): "כמה טוקבקיסטים משועשעים הזדרזו לגחך על הרעיון" (שהרה בלאו, מעריב, 23.7.04).
טִיקְבֵּק. הגיב להודעה בצ'ט או מאמר בעיתון מקוון (אינטרנט): "אתם מוזמנים להצטרף למחאה
בבלוגיכם, ולשלוח או לטקבק אלי את הלינק" (ישראבלוג, 2004).
טְרוֹל. משתתף המנסה להשתלט על דיון בפורום (אינטרנט): "נמק את דעתך המשונה .. או שתימחק על תקן טרול" (עין הדג, 2002); אנגלית: troll , ענק אגדי חסר דעה. מקור: נורווגית?

כָּנְסוּ כָּנְסוּ! בקשה לתשומת לב בדיון רב משתתפים (אינטרנט): "עידכון ענק ושווה! כנסו כנסו כנסוווווו" (תפוז, 2004); קיצור של היכנסו.
כפתורים. תמונות בבלוג, המשמשות כקישורי מעבר לרשימות שונות (אינטרנט): "כשמישהו מציע לי את שירותי הכפתורים שלו, אני רואה אותו בעיני רוחי כחייט בעיירה של פעם" (כרמל ויסמן, פנים 30, 12.04).

לִינְק. שורת כתובת המאפשרת קשר של גולש לאתר כלשהו, קישור (אינטרנט): "כמה לינקים נחמדים ליצירת שעוני כוכבים למיניהם" (אסטרונומיה, 2004); אנגלית: link.
לִינְקִג'. יצר קישור: "כל מי שהתקין את גרסת ה cygwin המעודכנת, הצליח ללנקג'" (אונ. תל אביב, 2004); על פי לינקג'.
לֵינְקִיָיה. מקבץ של קישורים (אינטרנט): "הפורום אינו 'לינקייה', אין להציפו בלינקים אלא להביא סיקורים, כתבות ועוד" (ביגסייט, 2004); לינק+סיומת –ִיָה.
לִינְקֵק. העביר קישורים (אינטרנט): "אני פשוט לא מבין אתכם. הסיפור שאייל לינקק אליו מטריד ביותר" (msn, 2003); על פי לינק.

מָה נִישׁ? מה מתרחש?: "מה המצב? מה ניש? זה הבלוג שלי תהנו ותרשמו תגובות" (ישראבלוג, 2004); קיצור של מה נשמע, אופייני לשיח אינטרנט.
מה עניינים. שאלה חלולה בעת מפגש או באינטרנט: "מה עניינים אחי' 'אחלה, מחפש להסתדר" (גרוסמן, 96).
מֵייל . 1. הודעת דואר אלקטרוני, דוא"ל: "לפני כמה חודשים קיבלתי מייל מבית גידול בספרד" (פטנט, 2004). 2. תיבת דואר אלקטרוני: "כשהגעתי ביום שני בבוקר לעבודה קיבלתי במייל את הסיפור הזה" (bsh, 2004). 3. כתובת דואר אלקטרוני: "אני צריך קודם כל לדעת מה המייל שלך" (ויקיפדיה, 2004); אנגלית, mail, קיצור של e-mail.
מַמַּצָּב. שאלת קשר נפוצה (אינטרנט): "אחי ממצב איך כולם בפורום?????" (קקטוס, 2003).
מַ'נְיָינִים. שאלה נפוצה בשיח האינטרנט: "טווס בעל זנב לתלפיות פוגש את הטווסה בקרחת היער השכונתית, ואחרי כמה ''מ'ניינים, נשמה'' הוא ניגש לעניין" (האייל, 2002); קיצור של "מה העניינים".

נוּ טוֹף. אין מה לעשות, ביטוי של השלמה עם המצב: "נו טוף, ממילא כולם הלכו והשאירו אותי לבד בחושך" (באופן טבעי, 2002); טוף: "טוב" בהגייה מזרח-אירופאית, ארכאיזם, נפוץ באינטרנט.
נֵיים דְרוֹפִּינְג. שירבוב שמות ידוענים בשיחה או בצ'ט אינטרנט לשם משיכת תשומת לב: "ניים דרופינג לא עושה לי את זה, אלא אם זה יעקב אורלנד" (תפוז, 2004); אנגלית: names dropping.
ניצל שירשור. השתמש בחדר צ'ט כדי להעביר מסרים שאינם קשורים לנושא החדר (אינטרנט): "לא לנצל שרשור פעיל מדי או שרשור שלא הספיק לקבל תגובות מספקות" (תפוז, 2003); שירשור: רצף של הודעה ותגובות עליה.
נִיצְלֵשׁ. נכנס לחדר צ'ט לצורך החדרת נושא שאינו קשור לדיון הכללי (אינטרנט): "זה גם לא ממש הודעה ... אני ממש לא מבינה למה ניצלש"ת את זה" (תפוז, 2003); ראשי תיבות: ניצל שירשור.
נִיק (ב). שם מזהה בצ'ט (אינטרנט): "אין לי מושג, אבל תחליפי ניק דחוף, יעל המקורית" (אורט, 2004, תגובה להודעה החתומה בשם "יעל"); ולכן, מובס, יסתיר את זהותו, האנונימית כמו כל ניק שיבחר לעצמו (מורן כרמון פנים 30, 12.04); אנגלית: nickname.
נקודה קום. אתר כלשהו.

סַבּוּדִי. חביב: "זה היה לחלוטין סבודי, ותיבל את הערב באווירת אפטר קלה" (ישראבלוג, 2004); סבאבה+חמודי, חידוש של אנשי פורטל האינטרנט נענע.
סְטִיגִידִישׁ. סימון למשפט מחץ (אינטרנט): "איש אחד הרים רגל אחת התלהב הרים רגל שנייה ונפל.... חחחחחחחחח..... סטיגידיש!!!!!..." (נוער לנוער, 2004); ביטוי אונומאטופאי המקובל גם באנגלית, על פי מעבר תופים שנגמר במכת מצילה, מקובל כקריאה לקראת משפט מחץ בהופעת סטנד-אפ.
סיירת קָארְמָה. קבוצה של מנהלי פורומים שמאזנת ציוני קארמה שליליים שניתנו בזדון על ידי גולש מפריע (אינטרנט): (ציטוט); אנגלית: karma police.
סילסק. ביצע הורדה לא חוקית של תוכנה בעזרת סולסיק (אינטרנט)
סימסֵם. העביר מסר ב-sms: "אז שיהיה במזל טוב ואל תהססו – סמסמו" (גוטה, 2004); בעקבות אס אם אס, אנגלית: sms: short messages system.
סְמַיילִי. סימן ויזואלי המציין תגובה רגשית בשיח אלקטרוני, אמוטיקון, פרצופון (אינטרנט): "לדעתי חסר סמיילים, דוגמא: סמיילי של נשיקה (בעיקר), סמיילי עייף ועוד" (היידפארק, 2004); הורחב מסימן החיוך: (-: ; אנגלית: smiley, חייכן.
סְנִיף סְנִיף. הבעת עצב או התרגשות (אינטרנט): "וכן למרות גילי המופלג, דיסני עדיין מרגשים אותי! סניף סניף" (סרט, 2004); בעקבות אנגלית: sniff, משיכת אף, sniff sniff: הבעת עצב בשיח אינטרנט.
סְפָּאם. פרסום לא רצוי ורחב היקף ברשת האינטרנט: "מומחים: ספאם טלפוני הוא המכה הבאה", (נענע, 2004); אנגלית: spam, בשר משומר; ע"פ מערכון של מונטי פייטון.
סְפָּאמֶר. ארגון או אדם המפיצים חומרי ספאם ברשת האינטרנט: "ספאמר מתוחכם היה דואג להחליף אתרי אינטרנט כפי שפושע נמלט מחליף זהויות" (ynet, 2003); אנגלית: spammer.
סְפּוֹיְלֶר. 1. הודעת צ'ט החושפת מידע לא רצוי, כמו סיומים של סדרות וסרטי מתח (אינטרנט): "אפילו שזה שרשור ספוילרים חובה להודיע בכותרת שזה ספוילר" (רפול, 2003); 2. כתבה שנועדה לפגוע בכוונת בלעדיות של עיתון מתחרה: (ציטוט); 3. תוספת לפגוש מכונית שנועדה למנוע גלישה מהכביש במהירויות גבוהות, מסיט זרימה: "היא אפילו לא התפתתה להרכיב ספוילר גדול וצעקני" (אלי שאולי, ynet, 9.7.01); אנגלית: spoiler , קלקלן.

עלה און. התחבר לרשת (אינטרנט): (ציטוט)
ענבור. תגובה מאוחרת (אינטרנט). על שם ניק של גולשת שנוהגת להגיב לאחר ששירשור מסוים כבר פסק לחיות.
פָאנוֹן. טקסט חלופי לטקסט קלאסי שנכתב בידי מעריץ (אינטרנט): (ציטוט); אנגלית: fan, אוהד, על משקל קאנון.
פָאנְפִיק. כתיבת טקסטים חלופיים לטקסטים ידועים באתרי מעריצים (אינטרנט): "פאנפיק על הארי פוטר: מה היה קורה אם הארי לא היה מתנגד למצנפת והולך לסלית'רין????" (ישראבלוג, 2004); קיצור של אנגלית: fan fiction.
פּוּף (ב). 1. קול המבטא התרחשות מפתיעה: "לפתע, היה 'פוף' גדול של עשן מלווה ברעש שעושה 'פוף'" (דמונס, 2004); "ופתאום - פוף! הבחור נעלם! ... יקירתי, הרי זה ברור, הוא קוסם" (סימי, 2004); 2. הודעת סיום שיחה בחדר צ'ט (אינטרנט): "מתלוננים שאין דיון רציני, וכשנותנים להם חומר רציני - פוף!" (סירוב, 2002).
פּוֹפּ אַפּ. הודעה או פרסומת הצצה במהלך הגלישה (אינטרנט): "והגיע הזמן לשאול אותכם, מה יהיה עם החלונות פופ אפ האלה" (פלאש, 2004); אנגלית: pop up.
פחחחחחחח. ביטוי תיעוב (אינטרנט): "אלה שמדברים על אהבה פשוט לקחו חזק מדי לריאות. אהבה פחחחחחחח" (מאדאם, 2003).
פִילְטֵר. סינן (אינטרנט): "כל אחת ... תצטרך לשלוח לך תמונה אחת בשביל לקבל את הסיסמא, ככה נוכל קצת לפלטר סוטים" (ynet, 2004); על פי פילטר.
פִירְוֶורְד. העביר מסר דואר אלקטרוני שקיבל לנמען אחר: "יותר קל לפרוורד מאשר להעלות קובץ או להעתיק ולהדביק טקסט" (קונספציה, 2004); אנגלית: forward.
פִּירָמִידָה. 1. דואר זבל הבנוי בדרך שנועדה להתפשט ברשת (אינטרנט): "משחק פירמידה מטומטם ולא חוקי - לא כדאי להשתתף!" (בלאבלא, 2004); 2. קינוח הבנוי שכבות שכבות: "פירמידות של גלידת וניל-פקאן. ... פירמידות שוקולד, דבש וקינמון" (על השולחן 137, 2001).
פְלֵיימִינְג. התלהטות רוחות בשיח (אינטרנט): "מעניין לראות שתרבות ה'פליימינג' ... נפוצה הרבה יותר בתגובות למאמרים בפורטלים הגדולים" (מורן כרמון, פנים 30, 12.04); אנגלית: flaming.
פְּסֶדֶר. אישור מסויג (נפוץ בצורה זו גם באינטרנט): "איש: 'מה המצב?' זרובבלה: 'פסדר כזה', איש: 'למה פסדר כזה?' זרובבלה: 'ככה. הכל טוב'" (ישראבלוג, 2003); ביטוי אופייני של הקופאית לובה (ארץ נהדרת).
פְּשׁשׁשׁ. ביטוי התפעלות (מקובל מאוד באינטרנט): "פששש... כתוב כל כך יפה! שירשירה" (כיפה, 2005).
פתיל. שרשרת הודעות ותגובות בצ'ט (אינטרנט): "אחת ממעלות הפורום היא הפצת 'תזכורות' החיוניות למי שמתעניין בנושא זה או אחר, ומסייעות בשזירת פתיל מרתק" (ארץ הצבי, 2002).

צֶ'אט. שיחה באינטרנט: "נכנסתי לצ'אט של גרושים גרושות בלי לדעת שיש בכלל פורום" (תפוז, 2004); "צ'אטים זאת דרך טובה מאוד להכיר אנשים, מפני שאת מכירה את האדם מבפנים" (שרית פרקול, מעריב 6.01); אנגלית: chat.
צ'וֹטֵט. השתתף בשיח באינטרנט: "נח, אכל במסעדה טובה, צ'וטט עם כאלף גולשים באינטרנט" (nrg, 2004); על פי צ'אט.

קָארְמָה. 1. דפוס המלווה את חיי האדם: "אחר כך באה תקופה של חצ'קונים, אבל כשהתבגרתי והשתניתי חזרתי להיראות טוב, אולי זאת הקארמה שלי" (עופר שכטר, תל אביב, 11.7.03); 2. ציון הניתן להודעה (אינטרנט): "כל משתמש יכול לראות את הקארמה שצברתם, ובעתיד אנחנו גם מתכננים לבסס על הקארמה גם תחרויות" (סלב, 2004); סנסקריט: karma, גורל.
קיזז. ביצע הורדה לא חוקית של תוכנה בעזרת קאזה (אינטרנט)
קֵיי. מלת אישור (אינטרנט): (ציטוט); קיצור של "או קיי".
קִיק. סילוק משתתף בחדר צ'ט על ידי מנהל החדר (אינטרנט): "אני נכנס ומקבל קיק... אפשר בבקשה הסבר?" (scl, 2004); אנגלית: kick, בעיטה.

שׁוֹלֵת! בעל עוצמה (אינטרנט): "ושר הטבעות סרט כל כך שולת (כן, זה שולת ב-ת' ולא בט'! תפקיד הת' להדגיש את שליטות הסרט)!!!" (סרט, 2004).
שְׁטְרוּדֶל. @, סימן המפריד בין כינוי המשתמש לבין החברה או השרת בכתובת דואר אלקטרוני, כרוכית: "לפגוש סוף סוף כמה אנשי מערכת, שתמיד הכרתי אותם בתור יוזר עם שטרודל" (כרמל ויסמן, רשימות, 2004); גרמנית: strudel, עוגת תפוחים, מערבולת.
שיעול. מלת רמיזה (אינטרנט): "שיעול* אתה תחליט *שיעול* ובימי חיינו *שיעול* שלא הולכים ומתארכים" (תפוז, 2002).
שירשור. רצף הודעות בשיח אלקטרוני (אינטרנט): "שירשור איחולים! אז אני רוצה לאחל לכולכם חג שמייח!!" (תפוז, 2004).
שִׁירְשֵׁר. צירף הודעה לשיח אלקטרוני (אינטרנט): "מי שעדיין לא שירשר את שמו בשירשור האנשים שמגיעים לזאפה מוזמן לעשות זאת" (תפוז, 2004).

הלקסיקון מתוך "מילון הסלנג המקיף" (כתר 2005) מאת רוביק רוזנטל, ובאדיבותו.