79% מהישראלים אוכלים פסטה בקביעות
סקר: 17% מהציבור אוכל קילו פסטה בחודש. הרוטב המועדף על הצעירים עגבניות. 18% מהציבור היה רוצה לאכול פסטה עם אל פאצ'ינו
מהסקר עולה כי, תושבי אזור רמת השרון והרצליה הם אלופי ישראל באכילת פסטה - כ-37% מתוכם אוכלים כ-1 ק"ג פסטה בחודש, אחריהם תושבי ת"א וגוש דן ש-27% מתוכם אוכלים למעלה מ-1 ק"ג פסטה בחודש. מהסקר עוד עולה כי 87% מהנשים אוכלות יותר פסטה מגברים-72%.
הפסטה האהוב ביותר היא-ספגטי 28%, במקום השני- מקרוני 13%, במקום השלישי- פוסילי 8%, במקום הרביעי- פנה 6%.
37% מהצעירים בגילאים 18-24 ציינו כי ספגטי הינו סוג הפסטה האהוב ביותר, לעומת זאת 24% מהגילאים 55-64 ציינו כי המקרוני הוא סוג הפסטה האהוב ביותר עליהם. כמו כן, הספגטי הינו סוג הפסטה האהוב על-ידי הציבור הדתי בישראל 44% לעומת 24% בקרב הציבור החילוני.
פסטה אי אפשר לאכול בלי רוטב. מהסקר עולה כי הרוטב האהוב ביותר לאכילה עם פסטה: במקום הראשון רוטב עגבניות 46%, בולונז 16%, רוטב שמנת 14%, אולה אוליו 2%, פסטו 2% ורוטב אלפרדו 2%.
18% מהישראלים היו רוצים לאכול פסטה עם אל פאצ'ינו, במקום השני עם 12.7% מגיעה מורן אטיאס וסופיה לורן מתמקמת במקום השלישי.
מיכל מור, מנהלת מותג "פסטה ברילה" בישראל מציינת, שתוצאות הסקר מצביעות על כך שהישראלים אוכלים בממוצע כ-4 קילו פסטה בשנה, כמות המתקרבת לצריכה השנתית של תושבי מדינות מערב אירופה, האוכלים כ-6 קילו פסטה בשנה בממוצע, אך עדיין רחוקה מאוד מכמות הפסטה שאוכלים האיטלקית - 28 קילו פסטה בשנה בממוצע.
עדכון אחרון : 19/7/2005 17:16