כך מדווח הטנטורה טיימס
שמועות חמות באינטרנט הערבי: קתרין זיטה ג'ונס סעודית, ואישה שזרקה קוראן הפכה קוף. com אל ערב מביא את הסיפור הלא אמיתי
לאמיתו של דבר אין מדובר כלל בנערה שהוטל עליה כישוף, וגם לא בחיה כלשהיא, כפי שחושף הגולש al moslm בפורום "אל-מולתקא".
"לאמיתו של דבר", הוא כותב, "התמונה הזו היא בובה שיוצרה על ידי קבוצת אנשים שמתנגדים לשיבוט גנטי, ובאמצעות הבובה הם מתארים את הגורל שמצפה לאנושות אם כולנו נלך בדרך השיבוט". בהמשך הוא מגנה את מי שמפיצים את כל אותן אגדות אורבניות בפורומים. "שאללה יעזור לבעלי השכל המקולקל שחושבים שהם עוזרים לדת על ידי הפצת הבלים כאלו", הוא כותב ומצרף את התמונות מהתערוכה שבהן ניתן להבחין בקלות כי מדובר בסוג של מהתלה.

ועוד מבית היוצר של רב סרן שמועתי. לאחר שהגולשים הערבים ניסו לנכס לעצמם את ביל גייטס, מגיע תורה של שחקנית הקולנוע קתרין זיטה-ג'ונס.
לפי ידיעה שהופיעה באתר האינטרנט של רשת הטלוויזיה "אל-ערביה" הופצה בפורומים הערביים ידיעה שצוטטה כביכול מהעיתון הסעודי "אל-ווטן". לפי הידיעה ב"אל-ווטן" טען אזרח סעודי בשם ח'לף בן מסאעד אל-ענזי כי אחותו היא השחקנית המפורסמת וכי היא נולדה תחת השם "סיתה". לדבריו, הוא לקח אותה עמו ללונדון בזמן לימודיו, ושם היא נחטפה על ידי במאי קולנוע.
השמועה הסתבכה עוד יותר לאחר של"תחקיר" המזויף בעיתון הסעודי צורפה חוות דעת
הסיפור מצא את דרכו עד מהירה לתיבות הדואר של הגולשים הערבים. לפי המייל, שנראה כמו ידיעה עיתונאית רגילה, התנהל בבתי משפט בארה"ב מאבק איתנים בין "אחיה" הסעודי של זיטה-ג'ונס ובין בעלה של השחקנית, השחקן המפורסם מייקל דגלאס, שאף זכה לגיבוי מצד הלובי היהודי האמריקני. המאבק הסתיים, לפי המייל בניצחונו של "אחיה" של זיטה-ג'ונס ובית המשפט הכיר בכך שהשחקנית היא אחותו הביולוגית.

ובעניין אחר לגמרי: מדי שנה בתקופת הקיץ נכנסים עשרות אלפי תלמידים פלשתינים ללחץ. הסיבה: בחינות הבגרות (תוג'יהי בערבית), בהן הם נדרשים להוכיח את מידת חריצותם ואת השקעתם בלימודים. בשנים האחרונות קיבלה תקופת הבגרויות בחברה הפלשתינית גוון אינטרנטי מובהק. לא עוד הליכה רגלית לבתי הספר כדי לבדוק את לוח הציונים. כיום הכל זמין ונגיש, כל עוד יש לך חיבור לאינטרנט.
המשרד לתרבות ולחינוך גבוה ברשות הפלשתינית מפעיל אתר אינטרנט שבו יכול התלמיד לדעת אם חריצותו בלימודים השתלמה או לא. כל מה שנדרש הוא להקליד את מקום המגורים, את שם האב, את שם הסבא, ואת שם המשפחה. גם אתרים של מוסדות אקדמיים דוגמת אוניברסיטת אל-אזהר בעזה מאפשרים לצפות בתוצאות מבחני הבגרות, כמו גם אתרי חדשות ואתרים נוספים.
גם חברת הסלולר המקומית "ג'וואל" הוזילה את תעריפי ה-SMS בעונת הבחינות, מ-2 שקלים להודעה ל-30 אגורות, כדי לאפשר לתלמידים להחליף ביניהם מידע עם היוודע התוצאות. גם חברת התקשורת הפלשתינית באה לקראת הנבחנים וחנכה קו אינטרנט מהיר מוזל.
מי שלא מברכים על הגל האינטרנטי הזה הם בעלי בתי הקפה אינטרנט. בעל בית קפה בעזה סיפר בשבוע שעבר לעיתון "אל-איאם" כי ריבוי אתרי האינטרנט והורדת תעריפי הגלישה פוגעים בעסקיו. בעל בית קפה נוסף סיפר כי מספר התלמידים שהגיעו השנה לבדוק את תוצאות הבגרות בעסק שברשותו נמוך משמעותית בהשוואה לשנה שעברה.
המדור, המתפרסם מדי יום שני, מציץ אל עולמם של אחינו הערבים האינטרנטים.