 |
הישראלים כבר לא מסתפקים בגבינה לבנה ובקוטג', ורבים מצהירים כי הם אוכלים גבינות צרפתיות, גבינות שמנת, גבינות איכות וגבינות כחולות. סקר שנערך על-ידי חברת סיימן באמצעות מכון מותגים לקראת חג שבועות, מראה כי 51% מהישראלים אוכלים גבינות איכות "צרפתיות" (בסגנון צרפתי, כמו קממבר וברי)-גידול של 25% לעומת השנה שעברה.
כ-25% אוכלים עד ק"ג גבינות כאלה בשנה, ו-8% מסתפקים בלא פחות מ-10-5 ק "ג בשנה. התופעה בולטת יותר בקרב בני 44-18, אשר 60% מהם אוכלים גבינות צרפתיות לעומת המבוגרים יותר. הגבינות הצרפתיות מזוהות כנראה, עם מחוות רומנטיות, שכן יותר רווקים אוכלים אותן מנשואים. תושבי אזור השרון הם אכלני הגבינות הצרפתיות הבולטים (65% מהם מרבים לאכול גבינות צרפתיות).
לשאלה מהי הגבינה הצרפתית המועדפת עליך, ציינו 38% גבינות צהובות, 19% גבינות שמנת, 13% גבינות בעלות עובש, 12% גבינות חצי קשות, 7% גבינות כחולות, ו-4% את כל סוגי הגבינות, ללא העדפה מסוימת. בסקר אחר, שקיימה חברת גיאוקרטוגרפיה עבור מחלבות טרה, התברר כי רק שליש מהציבור בישראל (32%) ירכשו השנה עוגת גבינה לחג שבועות, במקום להכינה בעצמם. 50% מהציבור דיווחו כי הם מעדיפים עוגה אפויה ביתית.
בקרב צעירים בני 34-18 עוגת הגבינה המועדפת היא עוגה קרה, ללא אפייה. מהסקר עלה, כי 80% מהציבור מתכוונים לאכול עוגת גבינה בחג שבועות. בקרב חילונים ועולים חדשים ניכרת העדפה גדולה מהממוצע לרכישת עוגות (38% ו-52% בהתאמה ).
|
 |
 |
 |
 |
|
|