ראשי > כלכלה > צרכנות > כתבה
בארכיון האתר
כל הארץ דגלים
מה המשותף לחברת אלוני, מחסני תאורה והצורפים? כמו הרבה מאוד רשתות אחרות, השקיעו שלושתן בזמן האחרון הרבה מאוד כסף בפתיחת חנות דגל - במטרה לשלוט באופן הצגת המוצרים ולהעניק ללקוחות חוויית קנייה ייחודית. והמחירים? כמו בסניפים הרגילים
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
הראלה סטוצקי-באר
2/6/2005 9:59
לפני כמה ימים חברת אלוני, מהוותיקות בענף חומרי הגמר והכלים הסניטריים, פתחה את חנות הדגל שלה בשפיים, בשטח של 2,000 מ "ר ובהשקעה של 1.5 מיליון שקל. חברת אורגון, לייצור ושיווק מוצרי הצללה, השלימה לאחרונה שיפוץ ועיצוב מחדש של חנות הדגל שלה בדיזיין סנטר, בהיקף של כ-1.2 מיליון שקל.

רשת מחסני תאורה חנכה לא מכבר את חנות הדגל שלה בשער הכרמל חיפה, בהשקעה של למעלה ממיליון שקל, ושל עוד כ-700 אלף שקל בסחורה. חברת שגם, יצרנית רהיטי ילדים ונוער, חנכה לפני כחודשיים את חנות הדגל של הרשת באזור התעשיה פולג בנתניה, בהשקעה של 1.5 מיליון שקל, והרשימה עוד ארוכה מאוד.

חנויות דגל משתרעות על-פי רוב על שטח גדול יותר משאר סניפיהן של הרשתות, וכוללות יותר דגמים ומוצרים, כך שהמחירים מגוונים יותר. עם זאת, המחירים ברוב המקרים זהים לאלה בשאר הסניפים, כדי לא להתחרות בהם ובמשווקים. התחושה הראשונה של כל צרכן ממוצע במקומותינו היא חשדנות: למה חנות דגל? מה רע בשאר סניפי הרשת, ואיך הולכים לקמבן את הכיס שלנו במקום יוקרתי כזה, שהושקעו בו סכומי עתק?

לדברי נעם רז, מנכ"ל משותף במידע שיווקי סי.איי, המאפיינים הבולטים של חנויות דגל הם מיצוב, בידול, פרסום ורצון למכור חוויה. הרעיון מאחוריהן הוא מתן אפשרות לבעליהן לשלוט באופן הצגת המוצרים ובדרך שבה הם מראים את עצמם, לעצב את סביבת המכירה של המוצר - ולא רק את המוצר עצמו, ולאפשר לצרכן עוד מבט על המוצרים, שאולי פחות שמים לב אליהם בסניף קטן יותר.

"חנות דגל היא קודם כל מהלך פרסומי. מבחינות רבות, זהו מעין אתר תיירות שמנסה למכור לצרכן גם קונספט וגם שופינג, עם חוויה רגשית שפחות ניתן להשיגה בסניף רגיל. אם חנות דגל לא מצליחה להיות כזו, ולמשוך קהל שנמצא מחוץ למעגל הסחר המיידי של הרשת, היא הופכת להיות'פיל לבן', משום שההשקעה בה עצומה, הן ברמה העיצובית, הן מבחינת המיקום - שהוא בדרך כלל יקר יותר, והן משום שברוב חנויות הקונספט קשה להרוויח כסף".

גיל פונדיק, מנהל רשת חנויות הצורפים, שפתחה לפני חודשיים
חנות דגל בקניון גבעתיים, אומר כי החנות מהווה חלון ראווה חדשני וייחודי של הרשת, לאחר שהם זיהו אצל הצרכן הישראלי עלייה חדה במודעות למוצרי יוקרה ולתרבות האירוח. למרות השקעה של מיליון שקל, צפי המכירות של החנות החדשה עומד על כ-2 מיליון שקל בשנה הראשונה, עם קצב גידול של 30% בשנה השנייה.

לדברי קובי סקאל, סמנכ"ל השיווק בקבוצת סקאל, חנות הדגל שפתחה רשת סקאל אלקטריק בקניון ארנה בהרצליה, בשטח של 600 מ"ר ובהשקעה של למעלה מ-1.5 מיליון שקל, היא חנות קונספט שמדגישה את הערכים של מותגי-העל השונים, ושונה משאר סניפי הרשת בפרמטרים של עיצוב וחדשנות.

חנות הדגל של רשת איי.די דיזיין הוקמה במתחם שפיים-געש בהשקעה של 2.5 מיליון שקל, במטרה להעניק ללקוחות חוויית קנייה. זהו הסניף הגדול ביותר, עם עיצוב ייחודי כמו רצפה משוקעת, ושכולל את כל מגוון מוצרי הרשת ומציע גם ערך מוסף שלא קיים בסניפים אחרים. למשל, "איי.די גאלרי", שבמסגרתה מתקיימות בחנות תערוכות שונות בתחום עיצוב הבית.

בחנות הדגל של רשת שקם אלקטריק, הממוקמת בקניון אילון, הושקעו 2.3 מיליון שקל. היא גדולה יותר מכל שאר הסניפים של הרשת, מציעה את כמות ואת מגוון הסחורות הגדולים ביותר, ומקבלת ראשונה את המוצרים החדשים.

אמיר רפפורט, מנכ"ל נגב, מציין כי החברה פתחה את חנות הדגל שלה ברחוב הלח"י בבני-ברק, ליד דיזיין סנטר, בהשקעה של מעל 3.5 מיליון שקל, במגמה להפוך את תחום הבנייה ושיפוץ הבית לתחום אופנתי, ולהביא לשינוי בתפיסה הצרכנית של עיצוב הבית. "הדבר מתאפשר על-ידי אפיון ברור וחלוקה לסגנונות, שמקילים מאוד על ההתמצאות, הבחירה והקנייה של הלקוח".

רשת הרהיטים שיין דור פתחה את חנות הדגל שלה בהרצליה פיתוח בהשקעה של למעלה מחצי מיליון שקל. "חנות הדגל היא בעצם חלון הראווה של החברה, שבו היא מציגה את יכולות הייצור שלה במגוון הרחב ביותר של גימורים ואפשרויות, וכן מוצרים שכלל לא קיימים בחנויות הרשת האחרות, המציגות על-פי רוב את המוצרים הנמכרים ביותר", אומר אשר אייזנברג, מבעלי הרשת.
נשכבים על המיטות
פריד סנטר, הממוקמת בדיזיין סנטר, משתרעת על 250 מ"ר, ועלות ההשקעה בה היתה 50 מיליון שקל. "זוהי החנות הגדולה והמרכזית של רשת פריד, והיחידה שבה מוצע כל מגוון המיטות המתכווננות, המזרנים השמיכות והכריות, כולל האפשרות לפרוס אותם ולהתנסות בהם, אפשרות שלא קיימת בחנויות האחרות. היא ממוקמת בקניון יוקרתי וממוקד בתחום העיצוב. הקהל המגיע למקום בא לרכוש רהיטים ופריטי עיצוב, ולא קהל מזדמן, ולכן מגיע מוכן נפשית להוצאה כספית גבוהה יותר", אומר אבי שייביץ, מנכ"ל הרשת.

ואכן, המוכנות הנפשית והפיתוי להוציא כסף הם נקודות התורפה של חנויות דגל, מבחינתנו, הצרכנים. היתרונות, לעומתם, הם היצע גדול ומגוון תחת קורת גג אחת, ולעתים אף במתחם אחד, מחירים כמו בסניף שליד הבית, והאפשרות לקבל מבט אחר ורעיונות חדשים על מוצרים.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

צרכנות
מגהצים יותר: זינוק של 10% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי  
תווי שי - הנחה שעולה ביוקר  
בעקבות המיתון: השי לחג מתכווץ  
עוד...