 |
הדשדוש בשוק ההון המקומי בחודש אפריל הביא לעליות קלות בתעשיית קרנות הנאמנות. כך, לאחר חודש של הפוגה, חזרה תעשיית הקרנות להציג בחודש שעבר תשואות חיוביות, כאשר את המגמה מובילות הקרנות המנייתיות עם תשואה חיובית ממוצעת של 1.8%. מנגד, הקרנות המנייתיות המתמחות בחו"ל ספגו ירידות על רקע המגמה השלילית בבורסות בעולם. עם זאת, רק 34% מקרנות הנאמנות השיגו תשואה ריאלית חיובית.
המסחר בבורסה בתל-אביב היה רגוע בחודש החולף והתאפיין בסלקטיביות גבוהה. עדות לכך היא שפרט ליום המסחר האחרון בחודש, ביתר ימי המסחר לא רשמו המדדים תנודה יומית (עלייה או ירידה) של מעל 1%. ב-70% מימי המסחר היה השינוי היומי נמוך מ-0.5%. עם זאת, נרשם חודש חיובי בשוק המניות, ומדד תל-אביב 100 עלה ב-1.8%.
על רקע זה בלטו הקרנות המנייתיות האגרסיביות וקרנות האופציות, כאשר 7 מרשימת 10 הקרנות הטובות באפריל שייכות לקטגוריות אלה. במקום הראשון קרן מיטב אופציות, עם תשואה של 5.4%.
אי .בי.אי מדעי החיים ניצבת אחריה, עם תשואה חודשית זהה. מיטב הצליחה להכניס שתי קרנות לעשיריה הפותחה (מיטב אופציות ומיטב תל-אביב 100 פלוס ). יתר הקטגוריות הניבו תשואות חודשיות ממוצעות של פחות מ-1%. הקרנות הגמישות הניבו תשואה ממוצעת של 0.8%, קרנות האג"ח הניבו 0.6%, ואחריהן קרנות המט"ח והקרנות השקליות, עם תשואות של 0.4%-0.3%.
הקרנות המתמחות במניות בחו"ל סבלו מהמגמה השלילית בבורסות בחו"ל, בעיקר בוול סטריט, כאשר רשימת 10 הקרנות בעלות התשואות הגרועות ביותר כוללת 8 קרנות השייכות לקטגוריה זו. רעם 90 ממשיכה לבלוט בביצועיה הדלים, עם תשואה שלילית של 15.7% באפריל . אחריה נאסדק כפליים, עם תשואה שלילית חודשית של 9.9%.
בסיכום 4 החודשים הראשונים של השנה רשמה תעשיית הקרנות עלייה ממוצעת של 2.4%, כאשר הקרנות המתמחות במניות ישראליות מובילות עם תשואה של 10.1%, ואחריהן הקרנות הגמישות עם 8.2%. מנגד , הקרנות המתמחות במניות בחו"ל ספגו ירידות של 4.7%.
הקרן הטובה מתחילת השנה היא מרווחים יתר עם תשואה של 43.1%, ואחריה טראסט חברות ברה-ארגון עם תשואה של 40.7%. 8 מ-10 הקרנות הטובות הן קרנות המתמחות במניות יתר. מנגד, 9 מ-10 הקרנות הגרועות מתחילת השנה הן קרנות המתמחות במניות בחו"ל. הקרן הגרועה ביותר היא רעם 90 עם תשואה שלילית של 33.4%, ואחריה נאסדק כפליים עם תשואה שלילית של 26.9%.
|
 |
 |
 |
 |
|
|