ראשי > כלכלה > כלכלה בארץ > כתבה
בארכיון האתר
מפעלים ברצועת עזה מסרבים לחתום על הפיצויים
לא מתנתקים: רק 14 מתוך עשרות המפעלים הישראליים ברצועה הסכימו לקבל פיצויים - השאר מסרבים בתקווה שהסכומים יגדלו. אלו שחתמו, קיבלו הלוואות, שיהפכו למענקים, של 6.5 מיליון שקל
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
רונית מורגנשטרן
11/4/2005 8:00
המפעלים הישראליים ברצועת עזה נוקטים "סרבנות כלכלית" שקטה, ולא משתפים פעולה עם המנגנון שהוקם על מנת לפצותם לקראת יישומה הקרוב של תוכנית ההתנתקות. על אף שתוכנית ההתנתקות "המסחרית" יצאה לדרך כבר בינואר, ולמרות המצוקה הכלכלית האדירה של רבים מעשרות המפעלים המיועדים לפינוי, רק 14 מהם פנו למינהלת ההתנתקות כדי לקבל פיצוי על הפינוי.

המפעלים הבודדים שחתמו על הסכמים עם מינהלת ההתנתקות, ביניהם רעות יהב תעשיות, שעשועים, מתפרות אביבה ומתפרות שולמית, קיבלו מהמדינה הלוואות בסכום המוערך ב-6.5 מיליון שקל. עם פינוי המפעלים, יהפכו ההלוואות שניתנו למענקים.

מדוע שאר המפעלים מסרבים לחתום? ההערכה היא שהם ינסו לעורר לחץ ציבורי להגדלת סכומי הפיצויים. חברת מבני תעשייה, למשל, כבר הביעה ביקורת על הסכומים המוצעים. בשלב זה מעדיפים מרבית המפעלים להמתין לבאות, בתקווה לשפר עמדות ערב הפינוי.

מי שמייצגים את המדינה מול המפעלים הם חברת הביטוח הממשלתית ענבל, שעוסקת בהיבט החשבונאי, ומשרד עו"ד עופר פיינשטיין מירושלים, המופקד על הצד המשפטי. במשרד עו"ד פיינשטיין סרבו להתייחס לידיעה.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

בארץ
פסיקה עקרונית: תושבי המושב הם בעלי הקרקע  
אגד לא תעסיק יותר נהגים בחוזה אישי  
אחרי 3 רבעונים רצופים של ירידות - ענף הנדל"ן מתייצב  
עוד...