/images/archive/gallery/240/507.jpgחברת היי טק שנמכרה
איי-פי, פלאש 90. עיבוד מחשב: גל חן
סביינט מצאה קונה לפעילותה בישראל
חברת פרינג משוויץ תשלם 80 מיליון דולר במזומן. סביינט מעריכה כי תקבל סכום סופי של 70 מיליון דולר
דפדף בכלכלה
סופי שולמן 23/3/2005 16:17
חצי שנה לאחר הכרזתה של חברת הביוטכנולוגיה סביינט על כוונתה למכור את פעילות החברה בישראל, נמצא קונה לחטיבה. חברת פרינג השוויצית הסכימה לשלם 80 מיליון דולר תמורת החטיבה הביולוגית שנקראה בעבר "ביוטכנולוגיה כללית".
סביינט תקבל את התמורה בשלושה תשלומים. התשלום הראשון של 55 מיליון דולר יועבר לחברה עם השלמת העסקה, 15 מיליון דולר נוספים כעבור שנה ויתרת סכום של 10 מיליון דולר תשולם שנתיים מיום השלמת הרכישה. סביינט מעריכה כי בניכוי ההוצאות השונות הקשורות בעסקה היא תקבל לחשבון הבנק שלה סכום סופי של 70 מיליון דולר. העסקה צפויה להיסגר סופית במהלך המחצית הראשונה של 2005.
סביינט הודיעה על כוונתה למכור את הפעילות הביולוגית בישראל עוד ביולי 2004 כחלק מתכנית אסטרטגית לארגון מחדש שהתקבלה בעקבות נפילה חדה בהכנסות החברה וחזרתה להפסדים. ברבעון השני של השנה צנחו ההכנסות ב-50% לרמה של 17.6 מיליון דולר וסביינט רשמה הפסד עתק של 32 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 1.3 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2004.
בעקבות המשבר קיבלה סביינט החלטה אסטרטגית לוותר על המוצרים הקיימים ולהתמקד בפיתוח של מוצרים חדשים. החטיבה הישראלית של סביינט מפתחת ומייצרת כיום שבעה מוצרים שונים עם פוטנציאל שוק כולל של מיליארד דולר ובהם הורמון הגדילה האנושי ביו-טרופין, תרופת נופלקסה המיועדת לטיפול במחלת מפרקים הפוגעת בברכיים וחומצת ביולון המשמשת בניתוחים.
סביינט ציינה היום כי במקביל למכירת החטיבה, היא חתמה על הסכם עם פרינג לשיווק משותף של נופלקסה בארה"ב. סביינט מוותרת על המוצרים הקיימים לטובת השקעה בפיתוח של תרופות חדשות ובראשן פיוריקייס, שנמצאת כעת בשלב השני של ניסויים קליניים. התמורה ממכירת החטיבה הביולוגית אמורה לשמש למימון השלב השלישי של הניסויים. פיוריקייס מיועדת לטיפול במקרים קשים של שגרון.
כריסטופר קלמנט, מנכ"ל סביינט, ציין היום כי השלב השני של הניסויים בפיוריקייס קרוב לסיומו. הוא הוסיף גם כי החברה מחפשת אחר הזדמנויות רכישה של תרופות בשלבי ניסויים קליניים בתחום הטיפול בשגרון ומחלות דומות.