 |
תעשיית המזון יוצאת מהמיתון. מסיכום נתוני התאחדות התעשיינים על תעשיית המזון מתברר כי לאחר 3 שנים של קפאון, בשנת 2004 נקלטו בענף המזון כ-700 איש – גידול של 1.3% לעומת השנה שקדמה לה. סך הכל מועסקים בתעשיית המזון כ-56,700 עובדים כיום.
לדברי רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה-קולה), מכירות ענף המזון גדלו ריאלית בשנת 2004 ב-4% לעומת השנה שקדמה לה והסתכמו בכ-42 מיליארד שקל. מכירות המזון לשוק המקומי גדלו ב-3.6% והסתכמו בכ-39.5 מיליארד שקל ב-2004. קוברובסקי מעריך, כי בשנת 2005 צפוי גידול נוסף של כ-6.5% במכירות הענף לשוק המקומי. עוד עולה מהנתונים כי יצוא ענף המזון, משקאות וטבק גדל בשנת 2004 בכ-11% לעומת השנה שקדמה לה (במונחים דולריים) והסתכם בכ-566 מליון דולר. במקביל, חל בשנה שעברה גידול של כ-15% ביבוא המזון שהסתכם בכ-975 מיליון דולר. קוברובסקי מציין, כי הסיבות העיקריות לגידול ביצוא הינן היציאה מהמיתון העולמי, פעולות ממוקדות להגברת יצוא הענף, וכן המיתון המקומי, אשר הביא חברות רבות לחפש אחר שווקים אלטרנטיביים. להערכתו בשנה הנוכחית (2005) צפוי גידול של כ-11.5% ביצוא המזון. קוברובסקי הוסיף, כי למרות שתעשיית המזון יוצאת מהמיתון, ירדו ההשקעות של הענף בציוד מיבוא ב-8% בשנת 2004 לעומת 2003, והסתכמו בכ-685 מיליון שקל.
|
 |
 |
 |
 |
|
|