 |
שיפור בסיכון העסקי במשק. שיעור החברות בסכנת סגירה, עומד בחודש ינואר על17.8% לעומת 18.3% בדצמבר - ירידה של 0.5%. כך עולה מנתוני מדד הסיכון הענפי של D&B דן אנד ברדסטריט ישראל. הירידה במדד מהווה שינוי מגמה חיובי לאחר 11 חודשים (מאז פברואר 2003) בהם שיעורי הסיכון במשק עלו. בדצמבר האחרון עמד שיעור החברות בסכנת סגירה על 18.3%, הרמה הגבוהה ביותר בשנתיים האחרונות. בפברואר 2004 עמד שיעור החברות המסוכנות על 16.3% מכלל החברות. לדברי מנכ"ל D&B, ראובן קובנט, השיפור הקל במדד ושינוי המגמה מהווה סימן מעודד, אך עדין איננו מהווה שינוי משמעותי במצב החברות במשק הישראלי. "נתון זה מצביע על כך שכיום עדיין יש שיעור גבוה מאוד של חברות ועסקים המאופיינים במוסר תשלומים לקוי, מעורבות בתביעות, דיווחים על צ'קים חוזרים, הפסדים גבוהים וחשבונות בנק מוגבלים, וזה מתבטא ,כמובן, גם במספרן הרב של פשיטות הרגל בחודשים האחרונים". קובנט מוסיף כי היקפי העסקאות שבסיכון ירדו מכיוון שהחברות הגדולות במשק, שמרכזות את מירב הפעילות העסקית, התחזקו. "עם זאת", אומר קובנט, "יש לזכור כי קיים הבדל משמעותי בין מצבן של החברות הגדולות במשק ובין החברות הבינוניות והקטנות. בעוד שהחברות הגדולות התחזקו, הרי שהחברות והעסקים הקטנים והבינוניים נחלשו ב-3 השנים האחרונות, והם עדיין לא נהנים מההתרחבות העיסקית במשק". את רשימת הענפים המסוכנים במשק הישראלי ממשיך להוביל ענף המזון. ענף המסעדות והפאבים ממשיך להיות הענף המסוכן ביותר מבין הענפים שנסקרו עם 60.1% מהחברות הנמצאות בסכנת סגירה, לעומת – 59.5% בדצמבר. הענף שני, מבחינת רמת הסיכון ממשיך להיות ענף הנדל"ן. קבלני התשתיות ממשיכים לשמור על רמת סיכון גבוהה, כאשר 39.3% מהם נמצאים בסכנת סגירה, ללא שינוי מדצמבר.
|
 |
 |
 |
 |
|
|