השביתה במשרד התחבורה נכנסת ליומה השביעי ופתרון לא נראה באופק. כבר שבוע שמשרדי הרישוי לא מקבלים קהל, אי אפשר להוציא רשיונות נהיגה ומבחני הנהיגה לא מתבצעים
דפדף בכלכלה
גיל חורב 18/1/2005 18:17
שביתת עובדי משרד התחבורה נכנסת ליומה השביעי. ועד עובדי המשרד הכריז בתחילת השבוע שעבר על שביתה לא מוגבלת בזמן במחאה על כוונת המשרד להפריט שירותים של המשרד לידיים חיצוניות. במהלך השבוע האחרון קיימו הצדדים משא ומתן בניסיון לפתור את המשבר ואולם העובדים אומרים שאין די בהצעות של הנהלת המשרד כדי לסיים את המשבר. יו"ר ועד עובדי משרד התחבורה, יוסי ניזרי, אומר ל-NRG מעריב שכרגע יש נתק בין הצדדים ולא מתקיים משא ומתן עם מנכ"ל המשרד בנציון סלמן.
העובדים חוששים שבמסגרת ההפרטה יפוטרו בסופו של דבר מאות עובדים. במסגרת צעדי ההפרטה פרסם משרד התחבורה מכרז להקמת תחנות שירות במקום משרדי הרישוי. במשרד התחבורה הבטיחו שהעובדים לא יפגעו ואולם העובדים אומרים שמשמעות הצעד בפועל היא פיטורים של כ-350 עובדים. "לא נראה לי שעובדים שיישארו ללא תעסוקה אחרי שמשרדי הרישוי יופרטו, יוחזקו לאורך זמן. זה הרי ברור שהם יפוטרו", אומר ניזרי.
במסגרת השביתה של עובדי המשרד אין קבלת קהל במשרדי הרישוי, אין הנפקה של רישיונות נהיגה חדשים ולא מתבצעים מבחני נהיגה מעשיים ומבחני תיאוריה. "אנחנו אומנם מוכנים לפשרה אבל השביתה תימשך עד שמשרד התחבורה יחזור בו מפרסום המכרז להקמת תחנות שירות של משרד הרישוי", אומר ניזרי.
לדברי ניזרי הנהלת המשרד החליטה על צעדי ההפרטה באופן חד צדדי ומבלי לשתף את העובדים. בנוסף להפרטת משרדי הרישוי מתווכן משרד התחבורה לפטר 47 מתוך 90 עובדי השירות המטרולוגי ששייך למשרד וכן לפטר את כל 45 העובדים של אגף מערכות המידע במשרד ולהעביר את האגף לניהול של קבלן חיצוני. משרד התחבורה הודיע גם על הפרטת מבחני התיאוריה ולדברי ניזרי מדובר בפיטורים של עובדים נוספים אך עדיין לא ברור כמה.