ראשי > כלכלה > כלכלה בארץ > כתבה
בארכיון האתר
יצרני מזון במגזר הערבי יקבלו סיוע ממכון היצוא
המכון פועל להקמת קונסורציום של 7 יצרני מזון במגזר הערבי, שיזכו לסיוע ממשרד התמ"ת ביצוא מזון אתני
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
רונית מורגנשטרן
13/10/2004 8:43
מכון היצוא מסייע ליצרני המזון במגזר הערבי בישראל. המכון פועל להקמת קונסורציום של 7 יצרני מזון במגזר הערבי,שיזכו לסיוע ממשרד התמ"ת ביצוא מזון אתני שבייצורו הם מתמחים. כך מסר שרגא ברוש, יו"ר מכון היצוא.
 
ברוש מעריך כי בשלב הראשון מדובר בפוטנציאל יצוא מזון של כ-2 מיליון דולר. ברוש מסר כי למטרה זו נפגשו לאחרונה בנצרת נציגי מכון היצוא עם כמה יצרני מזון במגזר הערבי: ממתקי מחרום, שמן זית (משפחת ג'השאן), רושדי תעשיות מזון, בית-קליה אלשעב, מאפיית נסרי נעמה, מאפיית נינה, שמן זית אלואדי ו קפה אלבאשא - סירוף אבו שקרה.
 
במפגש, שנערך ביוזמתו של אמין פארס, יועץ עסקי במגזר הערבי מחברת איקונומיק אנליסי - ייעוץ ושיווק, סוכם כי המזון שמיוצר על-ידי המגזר הערבי בישראל ישווק כמזון אתני, וכי ייעשה מאמץ משותף לחדור לקהילות בעלות דפוסי צריכה מזרח-תיכוניים באירופה ובארצות הברית.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

בארץ
פסיקה עקרונית: תושבי המושב הם בעלי הקרקע  
אגד לא תעסיק יותר נהגים בחוזה אישי  
אחרי 3 רבעונים רצופים של ירידות - ענף הנדל"ן מתייצב  
עוד...