 |
מכון היצוא מסייע ליצרני המזון במגזר הערבי בישראל. המכון פועל להקמת קונסורציום של 7 יצרני מזון במגזר הערבי,שיזכו לסיוע ממשרד התמ"ת ביצוא מזון אתני שבייצורו הם מתמחים. כך מסר שרגא ברוש, יו"ר מכון היצוא. ברוש מעריך כי בשלב הראשון מדובר בפוטנציאל יצוא מזון של כ-2 מיליון דולר. ברוש מסר כי למטרה זו נפגשו לאחרונה בנצרת נציגי מכון היצוא עם כמה יצרני מזון במגזר הערבי: ממתקי מחרום, שמן זית (משפחת ג'השאן), רושדי תעשיות מזון, בית-קליה אלשעב, מאפיית נסרי נעמה, מאפיית נינה, שמן זית אלואדי ו קפה אלבאשא - סירוף אבו שקרה. במפגש, שנערך ביוזמתו של אמין פארס, יועץ עסקי במגזר הערבי מחברת איקונומיק אנליסי - ייעוץ ושיווק, סוכם כי המזון שמיוצר על-ידי המגזר הערבי בישראל ישווק כמזון אתני, וכי ייעשה מאמץ משותף לחדור לקהילות בעלות דפוסי צריכה מזרח-תיכוניים באירופה ובארצות הברית.
|
 |
 |
 |
 |
|
|