 |
9 מתוך 10 ירושלמים יאכלו השנה פסטה לפני כניסת צום יום הכיפורים, לעומת 76% מהתלאביבים, כך עולה מסקר שערכה חברת ברילה. ככלל, הישראלים הם אכלני פסטה גדולים גם בשאר ימות השנה - 51% מהאוכלוסיה אוכלים פסטה פעם בשבוע לפחות. עוד מתברר כי נשים אוכלות פסטה יותר מגברים - 84% לעומת 75% בהתאמה.
הסקר נערך באמצעות מכון הסקרים שילוב בקרב 500 גברים ונשים בני 18 ומעלה. בחברת ברילה מסבירים, כי הפסטה מכילה פחמימות עמילניות המשתחררות בגוף באיטיות ובמידה שווה, דבר ההופך אותה למזינה ובריאה, במיוחד עבור העוסקים בספורט. זו בעצם הסיבה שדיאטה עתירת פסטה נחשבת אחת הדיאטות הבריאות והנפוצות בעולם.
על-פי הסבר החברה, פסטה תורמת גם להפגת לחץ ומתח, שכן הפחמימות העמילניות מעודדות הפרשת סרוטונין. בתוך כך מרחיבה הרדוף, מקבוצת תנובה, את סדרת הפסטה האורגנית הלבנה עם 3 סוגים חדשים: פנה, פוסילי, ופרפלה. ליאורה חוברה, דיאטנית הבית של הרדוף, מציינת כי הפסטה הלבנה יכולה להתאים בכמות מוגבלת גם לחולי סוכרת. לדבריה, "הפסטה האורגנית מכילה כמות סבירה של סיבים, המאטים את מעבר הסוכר לדם". מחיר מומלץ לצרכן: 7.40 שקלים.
|
 |
 |
 |
 |
|
|