 |
לקראת ראש השנה, יימכרו השנה 1,300 טונות דבש, בהיקף כספי של 52 מיליון שקל. מדובר בכ-40% מהיקף המכירות השנתי של הדבש בישראל, המרוכזים בחודש שלפני ראש השנה. בסך הכל, היקף הדבש המיוצר השנה דומה לממוצע הרב שנתי - כ-3000 טונות. כך נמסר ממועצת הדבש. מנכ"ל המועצה, שחר טנא, מסר כי ישנה התעניינות גדולה של צרכנים בדבש בעל טעמים מיוחדים, על-פי אזור המחייה של הדבורים. בין סוגי הדבש: אקליפטוס, אבוקדו, זעתר, דרדר ושיזף. בנוסף לדבש, הולך וגדל הנתח של מוצרי המכוורת הבריאותיים: מזון מלכות, פולן ופרופוליס. עוד ניכרת מגמה של שילוב דבש טבעי באריזות שי, הניתנות כמתנה לקראת החג. טנא הזהיר את הציבור מפני רכישת דבש בשווקים פתוחים ואצל רוכלים, בשל חשש לזיופים. לדבריו, מקרים בהם מחיר המוצר זול במיוחד צריכים לעורר חשדו ברשתות השיווק ובחנויות ממוסדות אין דבש מזויף. בייצור דבש בישראל עוסקים 400 מגדלי דבורים, והוא משווק בידי 30 משווקים מורשים, שעליהם מפקחת מועצת הדבש. לקראת ראש השנה, עורכים מגדלי הדבורים אירוע ראשון מסוגו של חגיגת דבש, שבמסגרתו יפתחו בסוף השבוע הקרוב (28-26 באוגוסט ), את שערי המכוורות בפני הקהל הרחב. המבקרים יוכלו לצפות בפעילות הדבורים בכוורות זכוכית, ובתהליכי הרדייה של הדבש, לטעום דבש ולרכוש - ישירות מהיצרנים.
|
 |
 |
 |
 |
|
|