 |
לא תינתן תעודת כשרות למפעלי מזון, שירותי קייטרינג ויצרני מזון שלא יחזיקו ברשיון יצרן ורשיון עסק תקפים - כך על פי יוזמה של ארגון "התג הירוק" מייסודה של הסתדרות הרופאים הווטרינריים. את המהלך יזם הארגון בעקבות התרחבות התופעה של מפעלים ויצרני מזון שמחזיקים תעודת כשרות כדין, אך פועלים ללא רשיון עסק תקף וללא רשיון יצרן הנדרש בחוק - ולכן אינם נדרשים לעמוד בדרישות התברואתיות. "התג הירוק" רואה במהלך דרך להרחיב את שיתוף הפעולה בין מערכת הכשרות למערכת הבריאות, הפועלות במקביל, ובכך להגביר את יכולת האכיפה. ד"ר ישראל גלס, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינריים ברשויות המקומיות, אמר כי שיתוף פעולה כזה עשוי להכפיל את מערכת הבקרה על ייצור המזון ושיווקו.
|
 |
 |
 |
 |
|
|