 |
/images/archive/gallery/105/588.jpg יעל גרוס
צילום: רובי קסטרו  |
|
מותר לחמם לתינוק את האוכל במיקרו? ואיך מזהים דג טרי |
|
10 שאלות חשובות בנושא מזון |
|
|
 | דפדף בכלכלה |  | |
י ע ל ג ר ו ס 11/6/2004 11:22 |
|
|
|
|
 |
1. האם מותר לחמם מזון לתינוקות במיקרוגל? א. בוודאי, בכל מקרה. ב. רק בבקבוק המתאים למיקרוגל. ג. האקדמיה האמריקנית לרפואת תינוקות ומשרד הבריאות לא ממליצים לחמם מזון תינוקות במיקרוגל. ד. האקדמיה האמריקנית לרפואת תינוקות ומשרד הבריאות מסתייגים מחלק מסוגי המיקרוגל. 2. מה צפוי בחימום אוכל בכלי לא מתאים למיקרוגל? א. האוכל עלול להתקלקל. ב. ערכו התזונתי של המזון נהרס. ג. משתחררים חומרים רעילים שעלולים לגרום לתחושת חנק מיידית. ד. קיים חשד להיווצרות דיאוקסינים, חומרים רעילים העלולים לפגוע במערכת החיסונית ובכבד ולגרום לסרטן ולמחלות עור. 3. האם מותר להכניס למיקרוגל כלים מפלסטיק, זכוכית או קרמיקה? א. כן. בכל מקרה. ב. כלי פלסטיק בלבד מותרים בשימוש. ג. כן, רק אם כתוב עליהם שהם מותאמים למיקרוגל. ד. כלי קרמיקה בלבד מותרים בשימוש. 4. מה דינה של קופסת שימורים נפוחה? א. לזרוק לפח. ההתנפחות מעידה על מזון מקולקל שהוביל לתסיסה ולגזים. ב. אפשר לאכול, אם כי הטעם עלול להיפגם. ג. אפשר לאכול רק במסגרת מועד התפוגה. ד. לזרוק לפח. ההתנפחות מעידה על פגם באריזה והקופסה עלולה להתפוצץ. 5. ושל קופסת שימורים מחורצת? א. מותר לאכול בכל מקרה. מדובר במכה חיצונית בלבד. ב. מותר לאכול רק אם המכה לא סדקה את האריזה. ג. אסור לאכול בשום אופן. הדבר מעיד על נוכחות חיידקים. ד. אסור לאכול בשום אופן. הדבר מעיד על היווצרות חומצות מאכלות בקופסה. 6. האם ביצה מלוכלכת ראויה למאכל? א. כן, אם כי מומלץ לרחוץ אותה קודם. ב. אפשר לאכול, אבל ללא רחצה מוקדמת, שכן המים שוטפים את הרירית המגינה ומכניסים פנימה לכלוך. ג. אם מדובר בלכלוך קל אפשר לאכול. אם הלכלוך משמעותי יותר, כמו צואת תרנגולות למשל, מומלץ להשליך את הביצה. ד. ב'+ג'. 7. איך מזהים דג טרי? א. העיניים בולטות ומבריקות, הזימים אדומים ומבריקים והקשקשים מבריקים. ב. העיניים מבריקות, הזימים מבריקים, הקשקשים מבריקים. ג. העיניים שקועות והזימים ורודים. ד. תלוי במקום הקנייה. לדוגמה, דג שנקנה בנמל - תמיד טרי. 8. באיזו צורה עדיף, מבחינה בריאותית, לטגן ביצה - חביתה או ביצת עין? א. חביתה מבטיחה שהחיידקים יושמדו במהלך החימום. ב. ביצת עין. הביצה מפסידה פחות מערכה התזונתי המקורי. ג. אין חשיבות לצורת ההכנה. טריות הביצה היא שקובעת. ד. רק ביצה קשה מבטיחה שכל החיידקים בביצה הושמדו. 9. חתכתי עוף לא מבושל לנתחים קטנים. לאחר מכן, באותו סכין, פרסתי לחם. א. נו, אז. . . ב . טעות. אחרי שחותכים עוף לא מבושל חייבים לשטוף את הסכין במים וסבון. ג. נשים מיניקות עלולות לפתח רגישות לשאריות הבשר. ד. לא להגיש את הסנדוויץ' לצמחונים. 10. שכחתי חלב מחוץ למקרר. מה לעשות? א. לזרוק בכל מקרה. ב. להשתמש בו רק לצורך בישול. ג. להריח, לטעום מעט ולראות אם הוא החמיץ. בכל מקרה, אם החלב שהה בחוץ זמן רב בטמפרטורה גבוהה - לזרוק. ד. לזרוק את האריזה אם החלב היה בחוץ יותר מחצי שעה. תודה לווטרינר ד"ר גידי ציפורי. התשובות הנכונות: 1. ג' 2. ד' 3. ג' 4. א' 5. ב' 6. ד' 7. א' 8. א' 9. ב' 10. ג '.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|